Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Συντάξεις: Μεταβατική περίοδος 5 χρόνια – Ποιοι χάνουν

Είναι δεδομένο ότι θα έρθουν τα πάνω, κάτω για χιλιάδες ασφαλισμένους και κυρίως για όσους βρίσκονται στο όριο να βγουν σε σύνταξη με τα υπάρχοντα όρια. Όλα τώρα δείχνουν ότι Αθήνα και δανειστές φαίνεται να καταλήγουν σε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει μια μεταβατική περίοδο.

Το ασφαλιστικό δείχνει να πηγαίνει για αργότερα, από το φθινόπωρο, ωστόσο ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται ένα σχέδιο αλλαγών που θα περιλαμβάνει μια μεταβατική περίοδο πριν την αύξηση των γενικών ορίων για όλους στα 62 έτη για πρόωρη σύνταξη και στα 67 έτη για πλήρη.
Η πρόταση της Αθήνας είναι για μεταβατική περίοδο 10 ετών, ενώ των δανειστών 2 το πολύ τρία έτη και έτσι όλα δείχνουν ότι η... μπίλια θα “κάτσει” στη μέση στα πέντε έτη δηλαδή.
Στο διάστημα αυτό θα αυξάνονται τα όρια για όσους βρίσκονται μια ανάσα πριν τη σύνταξη κατά έξι μήνες ανά έτος από το 2016.
Κάπως έτσι για όσους έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα με βάση τα παλιά όρια, αλλά δεν βγουν σε σύνταξη εφέτος καθώς δεν συμπληρώνουν το ηλικιακό όριο για κάθε ένα έτος το όριο αυτό θα αυξάνεται κατά έξι μήνες.
Ο υπολογισμός που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι ότι περίπου 120.000 ασφαλισμένοι δεν χάνουν τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους ωστόσο περίπου 400.000 άτομα χάνουν το τρένο της σύνταξης και θα ενταχθούν στο νέο καθεστώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου