Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Κατρούγκαλος: Έτοιμο σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση του δημόσιου τομέα θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist, που διεξάγεται σε ξενοδοχείο της Αθήνας.
Ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι στόχος της αξιολόγησης θα είναι η βελτίωση της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα λειτουργεί ως τιμωρητικό μέτρο εναντίον τους και ανέφερε ότι έχει υπογράψει δύο μνημόνια συνεργασίας με τη Γαλλία και τη Σουηδία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στο θέμα της αξιολόγησης προσωπικού.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι προγραμματίζεται, και θα είναι έτοιμο το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, κυρίως στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Πρόνοιας και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για την επιλογή προϊσταμένων.
«Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει το κράτος με εχθρικότητα και με έλλειψη εμπιστοσύνης. Οι αλλαγές, που δρομολογούνται αποσκοπούν αφενός να βελτιώσει την απόδοση της δημόσιας διοίκησης και αφετέρου να αποκατασταθεί η εικόνα της στη συνείδηση των πολιτών», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος, συμπληρώνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν «ψευδομεταρρυθμίσεις», διότι δεν δρομολογήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, αλλά για να περάσουν τους ελέγχους της τρόικας.
Το πρωί σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό (MEGA) είπε ότι «είναι πιθανότερο το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας στη διαπραγμάτευση».
Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ρήξης και στη συνέχεια δημοψηφίσματος, τόνισε ωστόσο ότι «όποιος διαπραγματεύεται πρέπει να έχει ως πιθανό ενδεχόμενο, απευκταίο αλλά πιθανό, και τη ρήξη. Σε περίπτωση που χρειαστεί να πούμε όχι στις προτάσεις των δανειστών, τονίζω ότι κατά τη γνώμη μου δεν είναι απλώς απευκταίο αλλά και απίθανο, θα πρέπει να θέσουμε το ερώτημα στον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα και με την πρόταση του όχι» συνέχισε.»
Μάλιστα, σημείωσε και το τι θα συμβεί στην Ελλάδα σε περίπτωση ενός όχι:
«Λέμε όχι και δοκιμάζουμε στο νέο πολιτικό περιβάλλον το οποίο θα έχει διαμορφωθεί, να βρούμε τρόπους να αντεπεξέλθουμε. Και πρέπει να ξέρετε πως πάντοτε υπάρχει τρόπος να βρούμε ρευστότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου