Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

“Κλειδώνει” η συμφωνία για κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς

“Υπάρχει σύγκληση απόψεων” με εταίρους και δανειστές λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομίας σε ό,τι αφορά στο θέμα των κόκκινων δανείων

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μια συνολική συμφωνία στην κατεύθυνση της ρύθμισης των οφειλών των νοικοκυριών προς τις τράπεζες. Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος η συμφωνία έχει σχεδόν κλείσει και περιλαμβάνει τέσσερις βασικούς άξονες.

Ο πρώτος άξονας αφορά στην επιτάχυνση της εκδίκασης των προσφυγών των πολιτών στο “νόμο Κατσέλη” προσφυγές που με βάση τα σημερινά δεδομένα χρειάζονται ως και 15 χρόνια για να εκδικαστούν. Πλέον προωθείται η δημιουργία ειδικών τμημάτων στα ειρηνοδικεία που να ασχολούνται αποκλειστικά με αυτές τις υποθέσεις ώστε ο χρόνος να πέσει στα τρία χρόνια.

Παράλληλα προωθείται η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς με την υποχρεωτική καταβολή ελάχιστης δόσης βάσει κριτηρίων που δεν απέχουν πολύ από εκείνα που θεσπίστηκαν με τον νόμο Χατζηδάκη.

Την ίδια στιγμή θεσπίζονται κανόνες ώστε να προχωρήσει και η διαγραφή δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και οι ρυθμίσεις με φορολογικά κίνητρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου