Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Δημόσιο: Νέο μισθολόγιο από το 2016 – Μεγάλες μειώσεις σε ειδικές κατηγορίες εργαζόμενων

- Τέλος η προσωπική διαφορά για όσους εργαζόμενους τη δικαιούνται
- Νέο μισθολόγιο για τους υπαλλήλους του δημοσίου που εργάζονται σε οικονομικές υπηρεσίες
- Ανακατανομή των ποσών μέσω επιδομάτων σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης

Αλλαγές φέρνει το νέο έτος σε ότι αφορά στους μισθούς των υπαλλήλων του δημοσίου. Δεν είναι μονάχα οι πιέσεις των δανειστών για οριζόντιες πιέσεις σαν αυτές που ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι οποίες οδηγούν σε μισθούς από 700 ως 1.000 ευρώ στο Δημόσιο, αλλά και οι πιέσεις για μειώσεις σε όσους εξακολουθούν να παίρνουν ποσά πλέον του μισθού.

Στο στόχαστρο έτσι μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και εργαζόμενοι όπως οι Πολιτικοί Μηχανικοί του υπουργείου Ανάπτυξης στους οποίους πάγωσαν οι περικοπές πέραν του 25% που έγιναν στο δημόσιο με βάση το μνημόνιο.

Έτσι λοιπόν πρώτοι στο στόχαστρο για μειώσεις μπαίνουν περίπου 66. 000 εργαζόμενοι που λαμβάνουν την προσωπική διαφορά.

Σε δεύτερη φάση μπαίνουν στο στόχαστρο όλα τα επιδόματα πέραν του μισθού που προβλέπονται στο δημόσιο και ειδικά εκείνα που δίδονται ανά υπηρεσία και δεν ισχύουν για όλους με στόχο όλοι οι εργαζόμενοι με την ίδια θέση και τα ίδια προσόντα στο Δημόσιο να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό.

Τρίτη μεγάλη αλλαγή φαίνεται πως θα είναι η θέσπιση και η καταβολή επιδομάτων σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης.
Η τελευταία αλλαγή θα σημάνει τη μεγάλη μισθολογική διαφορά μεταξύ των νεοεισερχόμενων και εκείνων που υπηρετούν έχοντας θέσεις ευθύνης και έτσι η κυβέρνηση αντιδρά ωστόσο οι δανειστές πιέζουν.

Όλα δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση σε αυτό το επίπεδο θα διαρκέσει ακόμη αρκετό καιρό με στόχο να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου