Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ποιούς πόνους δεν πρέπει να αγνοούμε;

Ο πόνος είναι μία σαφής ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά – θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το «καμπανάκι» του οργανισμού μας. Πολλές φορές, όμως, αδιαφορούμε για τα σήματα που μας στέλνει το σώμα μας, με ολέθρια, για την υγεία μας, αποτελέσματα.
Σε αυτό το άρθρο του directnews.gr, θα μάθετε ποιους πόνους ΔΕΝ πρέπει να αγνοούμε!
Πόνος στο στήθος
Ο συγκεκριμένος πόνος αποτελεί, ίσως, τον νούμερο ένα πόνο που δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε.
Ο πόνος στο στήθος και πολύ περισσότερο, ο ξαφνικός πόνος στο στήθος που ποτέ ως τώρα δεν μας είχε απασχολήσει, θα πρέπει να αναφερθεί σε γιατρό και να διερευνηθεί άμεσα, καθώς μπορεί να κρύβει καρδιολογικά προβλήματα.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, υπάρχουν 3 ύποπτα σημάδια, τα οποία θα πρέπει να μας ανησυχήσουν: 1) ένας επίμονος, οξύς πόνος στο στήθος που δεν λέει να φύγει, 2) δυσκολία στην αναπνοή και 3) ένας άλλος πόνος στον κορμό του σώματος, ο οποίος μας απασχολεί για πρώτη φορά.
Επίμονος πονοκέφαλος
Αν νιώθετε εδώ και λίγο καιρό ότι το κεφάλι σας πάει να σπάσει χωρίς να υπάρχουν στιγμές ανακούφισης, σίγουρα θα υποθέσετε πως πάσχετε από ημικρανίες.
Αυτό, ωστόσο, είναι το καλό σενάριο, καθώς ο έντονος και επίμονος πόνος στο κεφάλι μπορεί να κρύβει εγκεφαλικό ανεύρυσμα, το οποίο, αν δεν εντοπιστεί έγκαιρα, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.
Έντονος πόνος στα πλευρά
Είναι πολύ πιθανό να μην ευθύνεται ο καναπές που προσπαθήσατε να σηκώσετε για τον έντονο πόνο που νιώθετε στα πλευρά σας!
Μια εξήγηση μπορεί να είναι η σκωληκοειδίτιδα, ενώ μία άλλη, η οποία αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες, μπορεί να είναι κάποια κύστη στα γεννητικά όργανα.
Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, ωστόσο, είναι απαραίτητη η άμεση ιατρική επέμβαση, καθώς, τόσο η σκωληκοειδίτιδα όσο και η κύστη, μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή ροή του αίματος.
Πονόδοντος από μολυσμένο δόντι
Ο έντονος πονόδοντος που μπορεί να νιώθετε εδώ και καιρό, ίσως δεν περάσει με τα παραδοσιακά «γιατροσόφια», τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν πλύσεις στόματος με αλατόνερο ή… ουζοποσία!
Καλό θα είναι να ζητήστε τη γνώμη ενός οδοντιάτρου, καθώς μπορεί το δόντι σας να έχει μολυνθεί, προκαλώντας ζημιά και στα νεύρα – ζημιά η οποία μπορεί να «χτυπήσει» όλο το στόμα και όχι μόνο.
Έντονο φούσκωμα, αέρια, απώλεια όρεξης
Μπορεί τα συμπτώματα αυτά να μην σας φαίνονται ιδιαίτερα ανησυχητικά, όμως οι ειδικοί αναφέρουν πως αν απασχολούν έντονα τον οργανισμό σας – ειδικά τον τελευταίο καιρό – θα πρέπει άμεσα να συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό, καθώς μπορεί να υποκρύπτουν καρκίνο των ωοθηκών.
Εάν, μάλιστα, διαπιστώσετε πως τα συμπτώματα δεν υποχωρούν ακόμη και μετά από 3 συνεχόμενες εβδομάδες, τότε καλύτερα να μην το αμελήσετε καθόλου.
Επίμονος πόνος στη μέση
Μπορεί να αποδίδετε τον έντονο πόνο της μέσης σας σε πάρα πολλά πράγματα, αλλά αν διαπιστώσετε πως ο πόνος αυτός επιμένει και δεν περνά ούτε με αντιφλεγμονώδη, καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.
Είναι πιθανό ένας από τους δίσκους σας να έχει μετακινηθεί ελαφρά ή να προκαλεί μεγαλύτερη πίεση από την κανονική στο νωτιαίο νεύρο – κατάσταση που αν δεν ανακαλυφθεί έγκαιρα, μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στο μέλλον.
Πόνος και πρήξιμο στα πόδια
Αν νιώθετε έντονο πόνο και παρατηρείτε πρήξιμο στα πόδια σας, αφήστε κατά μέρος το μασάζ και τις «κομπογιαννίτικες» ασκήσεις που σας έχουν πει πως θα σας βοηθήσουν.
Είναι αρκετά πιθανό να πάσχετε από θρόμβωση – κάτι που μπορεί να διαπιστώσει μόνο ένας ειδικός με αξονική τομογραφία. Αν όντως πάσχετε από κάτι τέτοιο, θα πρέπει να λάβετε φαρμακευτική αγωγή και να παρακολουθείστε συχνά από γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου