Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εξέτασης των μετατάξεων

Αθήνα 3/4/2015
Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 3/4/2015, η άτυπη επιτροπή εξέτασης του θέματος των μετατάξεων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκαν από τον Αύγουστο 2013.
Τονίζουμε ότι η Επιτροπή δεν έχει αποφασιστική αλλά εισηγητική αρμοδιότητα καθώς η τελική απόφαση θα ληφθεί από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναδείχθηκαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι μετατάξεις (απουσία εισήγησης από τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, δεν «έτρεξε» το σύστημα μορίων....).
Επισημάνθηκε, επίσης, το πρόβλημα που δημιουργείται από τις δικαστικές προσφυγές που έχουν γίνει από τους εκπαιδευτικούς που θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί.
Οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ έκαναν αναλυτική αναφορά στο κοινό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στη συνάντηση των δυο Ομοσπονδιών.
Η Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε πως θα προσέλθει σε δεύτερη συνεδρίαση, μέσα στο μήνα Απρίλιο, όπου θα παρουσιαστούν τα στοιχεία που θα προκύψουν από τον έλεγχο τον οποίο θα πραγματοποιήσουν οι διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου. Στη συνεδρίαση θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να κατατεθεί εισήγηση από την πλευρά του Υπουργείου.
Οι εκπρόσωποι
Δ.Ο.Ε.
Κικινής Θανάσης
Πετράκης Σταύρος
Ο.Λ.Μ.Ε.
Κορδής Νεκτάριος
Πεππές Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου