Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Θα ρθει τελικά το ψηφιακό σήμα στα Τζουμέρκα; Επαφές της Digea με το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων διαμαρτυρήθηκε, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πολύ έντονα για τη μη κάλυψη της περιοχής μας με ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου γράφαμε:

"Για μια ακόμη φορά οι περιφερειακοί Δήμοι και κυρίως οι ορεινοί μένουν έξω από το σχεδιασμό του εκσυγχρονισμού. Το πολυδιαφιζόμενο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, που θα φτάσει στις 19 Δεκεμβρίου στα Γιάννενα, αφορά μόνο την πόλη των Ιωαννίνων και όχι τα απομακρυσμένα χωριά των περιφερειακών Δήμων.
Συγκεκριμένα η εταιρία Digea, η οποία έχει αναλάβει αποκλειστικά την μετατροπή του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος σε ψηφιακό,θα εγκαταστήσει ψηφιακούς αναμεταδότες μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων και επομένως όλα όσα λέγονται για το νέο σήμα αφορούν αποκλειστικά τα Γιάννενα ή ακόμη μόνον εκείνες τις περιοχές που έχουν οπτική επαφή και πιθανόν να εξυπηρετηθούν από τους αναμεταδότες αυτούς.
Τι γίνεται, λοιπόν, με τις υπόλοιπες περιοχές;; Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζονται ως περιοχές δεύτερης κατηγορίας και δεν περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό της αλλαγής του τηλεοπτικού σήματος. Με απλά λόγια η εταιρία Digea δεν θα προβεί σε καμία αντικατάσταση αναμεταδοτών στα σημεία όπου σήμερα υπάρχουν, εκτός Ιωαννίνων και τα οποία θα συνεχίσουν να εκπέμπουν αναλογικό σήμα."

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές ανέδειξε στη συνέχεια το θέμα τόσο σε συνεντεύξεις του, όσο και σε επαφές του με αρμόδιους.

Πριν λίγες μέρες υπηρεσίες της εταιρίας Digea ήρθαν σε επαφή με το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων ζητώντας στοιχεία για τις θέσεις που βρίσκονται σήμερα οι διάφοροι αναμεταδότες, στην κατεύθυνση να εξεταστεί στη συνέχεια η κάλυψη της περιοχής με ψηφιακό σήμα. Θεωρούμε θετική την εξέλιξη αυτή, περιμένουμε όμως να δούμε την πορεία του θέματος.
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σεντελές θα έχει για το θέμα αυτό επαφή με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου