Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Επίκαιρη ερώτηση για τι σχολικό εκφοβισμό (Bullying)

Το καυτό ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού φέρνει στο επίκεντρο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδηςμε την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης του με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός (Bullying) και αντιμετώπισή του ».

Aκολουθεί το πλήρες κείμενο:
Με αφορμή την 06 Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, καθώς και το πρόσφατο κρούσμα της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή από τη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων εξαιτίας του εκφοβισμού τον οποίο υφίστατο θα πρέπει η πολιτεία να αναλογιστεί τυχόν λάθη ή παραλείψεις και να εστιάσει στο παραπάνω φαινόμενο το οποίο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.
Σε πρόσφατη έρευνα του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (2013-2014) αποκαλύφθηκε μεταξύ άλλων ότι το 10% των μαθητών πέφτουν θύματα σχολικού εκφοβισμού, ενώ η το "Χαμόγελο του Παιδιού" αναφέρει ότι δέχτηκε 351 κλήσεις μέσα στο 2014 για περιπτώσεις bullying. Η σημερινή πραγματικότητα επιρρρωνύει την ανησυχητική διάσταση του φαινομένου, που συνδέεται βαθιά με την ίδια τη δομή, την οργάνωση, τη στελέχωση και τη λειτουργία του σχολείου.       
                                          Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.    Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να  αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα  του σχολικού εκφοβισμού (Bullying) στα σχολεία;
2.    Σε ποιες δράσεις προτίθεται να προβεί το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών γύρω από το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και τους τρόπους αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου