Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Οκτώ αλλαγές στις φορολογικές δηλωσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι

Οκτώ σημαντικές αλλαγές θα επέλθουν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις και στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων 5,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», στις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά «πόθεν έσχες» για όλες τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή ακόμη και για τα ποσά που καταβλήθηκαν εντός του 2014 με σκοπό την αγορά μετοχών και ομολόγων, την ίδρυση ή την απόκτηση επιχειρήσεων και τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα:
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα χρειαστούν φέτος πολύ λιγότερες αποδείξεις για να κατοχυρώσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ.
Οι φορολογούμενοι που απέκτησαν εισοδήματα από ενοίκια δεν θα πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο 1,5%-3%, θα καταβάλουν όμως κύριο φόρο εισοδήματος αυξημένο από το 10% στο 11%, ενώ αν φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια θα επιβαρυνθούν με «χαράτσι» κλιμακούμενο έως και 26%!
Οι εργαζόμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκια» θα φορολογηθούν υποχρεωτικά ως μισθωτοί με αφορολόγητο 9.550 ευρώ, εφόσον δεν απέκτησαν εισοδήματα κι από κανονικούς μισθούς.
Στην αντίθετη περίπτωση, τα εισοδήματα από τα «μπλοκάκια» θα φορολογηθούν ξεχωριστά, ως κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα, με συντελεστή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ.
Οι αγρότες θα αντιμετωπιστούν φέτος για πρώτη φορά από την Εφορία ως επιχειρηματίες, ενώ ο «αυτοέλεγχος» για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες καταργείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου