Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μανιτάρια κοκκινιστά με ρύζι

Υλικά

  • 800 γρ. φρέσκα μανιτάρια χοντροκομμένα
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου λεπτοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 500 γρ.ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με τους χυμούς της (κονσέρβας ή φρέσκια)
  • 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ρύζι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο 4’-5’ ανακατεύοντας διαρκώς.
  2. Προσθέτετε κατόπιν τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 8’ περίπου, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους και σβήνετε με το κρασί. Μολις εξτμισθεί το κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την ντομάτα και τον κύβο (αν βάλετε).
  3. Ρίχνετε μισό με ένα φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Προσθέτε το μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι που ετοιμάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

    Συμβουλή

    1. Αν θέλετε ένα μέρος του ελαιόλαδου το αντικαθιστάτε με φρέσκο βούτυρο. 2. Αξιοποιήστε το ζωμό από βραστό κοτόπουλο που τυχόν περίσσεψε, αντί για νερό, για πιο πλούσια σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου