Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ΠΕ Ν. Λάρισας: Μετατάξεις

     Παρακολουθούμε δύο χρόνια τώρα μία διαδικασία, αυτή των «υποχρεωτικών» μετατάξεων, η οποία ξεκίνησε από την εποχή του κ. Αρβανιτόπουλου και των «συμβούλων» του και συνεχίστηκε στην εποχή του κ. Λοβέρδου.  
    Όλα αυτά τα χρόνια οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης, παλεύουν για να αποδείξουν το αυτονόητο.
Την ΙΣΟΝΟΜΙΑ – τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ  και προπαντός τη ΛΟΓΙΚΗ.
     Θέσεις και κενά που ξεφύτρωσαν για τις ανάγκες των «υποχρεωτικών» μετατάξεων, ενώ την ίδια στιγμή δεν δίνονταν για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης που ήταν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ και σε αυτούς που ζητούσαν μετάθεση.  Αυτό που συνέβη από τον Αύγουστο του 2013 και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, είναι ανήκουστο. Δεν έχει ξαναγίνει ΠΟΤΕ στην εκπαίδευση και δεν έχει καταστρατηγηθεί ΠΟΤΕ μια διαδικασία.
    Οι συνάδελφοι της Β/θμιας εκπαίδευσης, όπου μετατάχθηκαν «υποχρεωτικά», διαμαρτύρονται γιατί τους «υποχρέωσαν» να έρθουν στο σπίτι τους, κάτι που ίσως δεν θα γινόταν ποτέ σε διαφορετική περίπτωση και γιατί δεν τους έδωσαν και οργανικές, όπως τους είχαν υποσχεθεί.      Προφανώς για το τελευταίο νιώθουν αδικημένοι. Αν πραγματικά οι συνάδελφοι που μετατάχθηκαν στην Α/θμια εκπαίδευση νιώθουν αδικημένοι, τότε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε να επανέλθει η δικαιοσύνη. Να γυρίσουν στις θέσεις τους, στη Β/θμια εκπαίδευση.
    Η ΟΛΜΕ όλα αυτά τα χρόνια – παρόλο τις επικοινωνιακές της τυμπανοκρουσίες για δήθεν αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών της Β/θμιας από τις «υποχρεωτικές» μετατάξεις – προφανώς τη «βόλευε» αυτή η διαδικασία προκειμένου να αποσυμφορηθεί η Β/θμια Εκπαίδευση που είχε γεμίσει και σίγουρα δεν φέρνει ευθύνη η Α/θμια Εκπαίδευση. Αν πραγματικά η ΟΛΜΕ είναι εναντίον των συγκεκριμένων "υποχρεωτικών" μετατάξεων, είμαστε και εμείς μαζί της και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την επιστροφή των μεταταγμένων στις θέσεις τους.
    Τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να συνεδριάσει η επιτροπή που πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας, για να δοθεί λύση στο θέμα των «υποχρεωτικών» μετατάξεων. Αφού όλοι συμφωνούμε, όπως φαίνεται, μία θα πρέπει να είναι η απόφασή της:
Να ζητήσει να επανέλθει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - η ΛΟΓΙΚΗ στις εκπαιδευτικές διαδικασίες. 
   Ήρθε η ώρα και πρέπει ΤΩΡΑ η ΔΟΕ να παρέμβει και να πιέσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να ισχύσει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, το ΔΙΚΑΙΟ. Να θέσει ξεκάθαρα και να διεκδικήσει το δίκαιο αίτημα των μελών της και συναδέλφων της, ώστε να μπορέσουν και οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης να προγραμματίσουν τη δική τους ζωή, που εδώ και 15 χρόνια, τουλάχιστον, περιμένουν μακριά από τις οικογένειές τους, να δοθούν τα οργανικά κενά της βαθμίδας που επέλεξαν να υπηρετήσουν και έχουν συμβάλλει στην καταξίωση των μαθημάτων ειδικοτήτων στην Α/θμια Εκπαίδευση, για να τα διεκδικήσουν ΔΙΚΑΙΑ και με ΔΙΑΦΑΝΗ κριτήρια στη διαδικασία των μεταθέσεων, όπως γινόταν όλα τα χρόνια.
   Ήρθε η ώρα που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και η νέα κυβέρνηση θα κάνουν πράξη αυτό που ευαγγελίζονται και που ο ελληνικός λαός προσδοκά: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.
   Και αυτό είναι:
  • Άρση των τοποθετήσεων που προέκυψαν από τις «υποχρεωτικές» μετατάξεις – «ευνοϊκές μεταθέσεις», 
  • σύσταση οργανικών θέσεων και τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Α/θμιας  Εκπαίδευσης
  • να προηγηθούν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της Α/θμιας σε αυτές όπως προβλέπεται.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ  ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ  Α/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου