Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Κι όμως οι πρώτες κατοικίες βγαίνουν στο σφυρί για χρέη

Στο σφυρί βγαίνουν ακόμα και τώρα πρώτες κατοικίες. Παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, δυστυχώς η πρώτη κατοικία πολιτών που χρωστούν είναι απροστάτευτη και κινδυνεύει με πλειστηριασμό.

Την οδυνηρή εμπειρία την έζησαν σήμερα το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο Μενιδίου δύο ιδιοκτήτες που είδαν το σπίτι τους να βγαίνει σε πλειστηριασμό.
Μάλιστα ο ένας δεν είχε ειδοποιηθεί ότι επρόκειτο να γίνει πλειστηριασμός.

Ο κίνδυνος πηγάζει από το νομοθετικό κενό που υπάρχει και επιτρέπει τους πλειστηριασμός αφού τυπικά το καθεστώς προστασίας έληξε στο τέλος του χρόνου.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει φόβος γιατί έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τις τράπεζες. Ομως, υπάρχουν περιπτώσεις που μετά την 1 Ιανουαρίου 2015 τα δικαστήρια έβγαλαν αποφάσεις πλειστηριασμού ύστερα από τις παρεμβάσεις συμβολαιογράφων στους οποίους είχαν ανατεθεί οι υποθέσεις και στη συνέχεια εκτελούνται στα Ειρηνοδικεία.

Ο κίνδυνος θα είναι υπαρκτός, λένε νομικοί, όσο υπάρχει το νομοθετικό κενό και γι΄ αυτό το λόγο θα έπρεπε η κυβέρνηση το ταχύτερο δυνατό να προωθήσει τη νομοθετική ρύθμιση που θα απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Στην περίπτωση των δύο πλειστηριασμών του Ειρηνοδικείου Μενιδίου τελικά αυτοί ήταν άγονοι γιατί δεν εμφανίστηκε κανένας ενδιαφερόμενος ή αν ήταν στο χώρο δεν τόλμησε να συμμετάσχει στη διαδικασία γιατί είχαν κινητοποιηθεί μέλη του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τα οποία πήγαν στο Ειρηνοδικείο αποφασισμένα να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου