Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τι πραγματικά αλλάζει για τους μαθητές της Β και Γ Λυκείου

ΜΑΘΗΤΕΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ: Για το σχολικό τρέχον έτος οι εξεταστικές διαδικασίες και ρυθμίσεις που αφορούν την απόλυση από το Λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Λυκείου παραμένουν ως έχουν.
ΜΑΘΗΤΕΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ: Οι μαθητές που φοιτούν φέτος στη Β Λυκείου και του χρόνου θα είναι Γ΄ Λυκείου θα εγκαινιάσουν το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ.
Γι αυτούς τους μαθητές η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μελετά τη δυνατότητα οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ να μπορούν να επιλέξουν περισσότερα του ενός επιστημονικά πεδία.
Οι βαθμοί προαγωγής της Α΄ και Β΄ Λυκείου και ο βαθμός απόλυσης της Γ΄ Λυκείου δεν θα προσμετρηθούν του χρόνου στο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι μαθητές στο Λύκειο προάγονται από τη μια τάξη στην άλλη, με μέσο όρο 9,5 (Δείτε εδώ άλλος ρεπορτάζ του esos με τις σχετικές λεπτομέρειες).
Από φέτος καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων , η υποχρεωτική, δηλαδή, επιλογή του 50% των θεμάτων των εξετάσεων του Λυκείου από την Τράπεζα των Θεμάτων.
 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ: Οι Στρατιωτικές Σχολές παραμένουν ως έχουν στο Μηχανογραφικό, και δεν θα εξαιρεθούν  από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις (σ.σ. κάτι που επιχείρησε να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση)
Το esos επικοινώνησε με στενό συνεργάτη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα και απορίες. Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι οι όποιες αλλαγές που αφορούν τους μαθητές που του χρόνου θα φοιτήσουν στη Γ Λυκείου είναι υπό συζήτηση και δεν υπάρχει καμία απόφαση.
Το esos θα σας ενημερώσει άμεσα για την όποια εξέλιξη επί των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου