Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ότι δεν δηλώνεται, κατάσχεται! - Κατασχέσεις περιουσιών στα μέτρα της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής

Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, φαίνεται έτοιμη να πάρει σκληρά μέτρα για να πετύχει αυτό που πολλοί εξήγγειλαν, κανείς όμως δεν κατάφερε. Την πάταξη, δηλαδή της φοροδιαφυγής. Τα έσοδα τον πρώτο μήνα του χρόνου, υπολείπονται 500 εκατομμυρίων ευρώ των προϋπολογισθέντων, κάτι που έχει κινητοποιήσει τους νέους «ενοίκους» του κτιρίου της οδού Νίκης.

Σύμφωνα λοιπόν, με πληροφορίες του Βήματος, ένα από τα σχέδια που θα πέσει στο τραπέζι για την άμεση αύξηση των εσόδων, θα είναι να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις περιουσίες τους να προσέλθουν οικειοθελώς στις εφορίες να τις δηλώσουν και να πληρώσουν το σύνολο των φόρων που τους αναλογούν, αλλά με πολύ μικρότερο πρόστιμο, ώστε να λειτουργήσει ως κίνητρο. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό μπορεί να ενταχθεί και μια γενικότερη ρύθμιση για να έρθουν καταθέσεις από το εξωτερικό ή να δηλωθούν όσες είναι στο εξωτερικό.

Στην περίπτωση, όμως, που κάποιος «ξεχάσει» να δηλώσει στο περιουσιολόγιο κάποιο στοιχείο, τότε αυτόματα αυτό θα περιέρχεται στην κατοχή του κράτους.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου