Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Πώς θα δημιουργηθεί από το μηδέν το νέο Δημόσιο – Το σχέδιο Κατρούγκαλου για νέες θέσεις εργασίας και νέα αξιολόγηση

Έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της αποκατάστασης των αδικιών στη Δημόσια Διοίκηση, στόχος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Κατρούγκαλου, είναι με το δεύτερο νομοσχέδιό του να περάσει στην εφαρμογή των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.
Με το εν λόγω νομοσχέδιο θα ανακαθορίζονται οι ανάγκες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων και θα προσδιορίζονται τα περιγράμματα των θέσεων εργασίας. Το προφίλ αυτό των θέσεων θα αντιστοιχηθεί με τις προς κάλυψη ανάγκες, όπου μέσω κινητικότητας, θα επιδιωχθούν να καλυφθούν οι ανάγκες και τα κενά που υπάρχουν.
Μάλιστα,  θα δημιουργήσει μία ομάδα από τελειόφοιτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, που θα καταγράψει τις ανάγκες, ενώ σε αυτό το έργο θα βοηθήσει η  task force αλλά και καθώς και ξένων κρατών που έχουν την εμπειρία ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης, αλλά και ένα αποτελεσματικό κράτος.
Και νέο σύστημα αξιολόγησης
Στο ίδιο νομοσχέδιο θα αποτυπώνεται και το νέο σύστημα αξιολόγησης. Το νέο πλαίσιο, βάσει προγραμματικών δηλώσεων, δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά θα εστιάζει στην επιβράβευση των καλύτερων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιολόγηση δεν θα συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου. Προφανώς το παλιό σύστημα αξιολόγησης που εισήγαγε ο ν.4250/2014  «παγώνει».
Το εν λόγω σχέδιο νόμου, υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου