Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ανακαλείται η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση και συγχώνευση σχολείων

Εγκύκλιο ανάκλησης της προηγούμενης εγκυκλίου με θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Επαγγελματικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016», εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Όπως είχε γράψει το youpress.gr, η εγκύκλιος που ανακαλείται, με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2015, καλούσε τους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπαίδευσης μέχρι και 20-02-2015, να ζητήσουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων και των Περιφερειακών Επιτροπών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Π.Ε.Ε.Ε.Κ.) επί των προτάσεων για κάθε είδους σχολική μεταβολή (ίδρυση, συγχώνευση, κατάργηση και μετατροπές σχολικών μονάδων).    (Δείτε ΕΔΩ)
Η σχετική εγκύκλιος είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον εκπαιδευτικό κόσμο, καθώς ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι μόλις τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής ο Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης είχε τονίσει: «Τερματίζουμε την πολιτική καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων. Επανεξετάζουμε, όμως, τη λειτουργία σχολικών μονάδων που καταργήθηκαν στη βάση παιδαγωγικών και κοινωνικών κριτηρίων»
Κύκλοι του υπουργείου είχαν αναφέρει σε δημοσιογράφο του youpress.gr, ότι οι υπάλληλοι λειτούργησαν νομότυπα, αλλά χωρίς να λάβουν υπόψιν τους τις προγραμματικές δηλώσεις του Υπουργείου Παιδείας.  (Δείτε ΕΔΩ)
Σχετικά με το θέμα θα ενημερωθούν με νεότερη εγκύκλιο οι Περιφερειακές Δ/νσεις Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης, οι Δ/νσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Επιτροπές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Π.Ε.Ε.Κ.).
2015-02-13_1346
Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου