Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Φωτογράφος της χρονιάς ο Δημοτικός μας Σύμβουλος Βαγγέλης Γιωτόπουλος!!!

Αυτό που συνέβηκε στο Λονδίνο, στις 17 Ιανουαρίου, δεν είχε προηγούμενο!!!
  Ο Βαγγέλης Γιωτόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο μας,  συγκλόνισε για μια ακόμα φορά στο ετήσιο συνέδριο της παγκόσμιας φωτογραφικής ομοσπονδίας SWPP που έγινε στο Hilton London Metropole. 

Μετρήστε:
Φωτογράφος της χρονιάς 2014 Media!
Φωτογράφος της χρονιάς 2014 Portrait!

Φωτογράφος της χρονιάς 2014 Travel!

Και special award: Overall winner Φωτογράφος της χρονιάς 2014 με τα περισσότερα Χρυσά βραβεία!


Βαγγέλης Γιωτόπουλος
Ο Βαγγέλης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1965 και εκτός από βιολί, σε ανώτερο επίπεδο, σπούδασε και φωτογραφία στη σχολή Focus School Of Arts.
Ασχολείται με τη φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και είναι επαγγελματίας φωτογράφος από το 1987, όπου ξεκίνησε το δικό του φωτογραφείο στην Πρέβεζα. 

Τον Ιανουάριο του 2011 άνοιξε ένα νέο, υπερσύγχρονο στούντιο μαζί με τον γιο του Αλέξανδρο, επίσης φωτογράφο.
Το Μάρτιο του 2012 άνοιξε επίσης ανάλογο studio στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα, στο οποίο στελεχώθηκε η κόρη του, Ράνια.

Είναι μέλος της ΕΦΕ Αθηνών από το 1998, και ιδρυτικό μέλος του παρατήματος της ΕΦΕ στην πρέβεζα που ιδρύθηκε το 2007.
Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της λέσχης Φωτόραση στα Ιωάννινα.
Είναι μέλος της FIAP, της PSA, της WPPI, της SWPP και της UPΙ τις τελευταίες δεκαετίες.

Δίδαξε φωτογραφία στα ΚΕΕ και ΝΕΛΕ Πρέβεζας για 2 συνεχόμενα χρόνια.

Είναι κριτής στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς φωτογραφίας τα τελευταία 10 χρόνια και παγκόσμιος κριτής σε πολλά σαλόνια του εξωτερικού τα τελευταία 5 χρόνια που έγινε EFIAP.

Από το 1989 και μετά συμμετέχει σε Πανελλήνιες και διεθνείς εκθέσεις. Έχει λάβει μέρος σε 62 εκθέσεις με 98 διαφορετικά έργα.

Φέτος σάρωσε κυριολεκτικά όλα τα βραβεία στο SWPP και έκανε περήφανους τόσο όλους τους συμπολίτες του όσο και τους συμπατριώτες του σε ολόκληρη την Ελλάδα για τις μεγάλες διακρίσεις που φέρνει.
Η αρχή της...συλλογής παγκόσμιων βραβείων (SWPP) ξεκίνησε το 2010, όταν βραβεύτηκε ως φωτογράφος της χρονιάς στην κατηγορία Fine Art, τίτλο που κέρδισε και το 2011.

Στην συνέχεια ακολούθησαν πλήθος τίτλων και βραβείων.
Το 2012 και το 2013 ανακηρύχθηκε φωτογράφος της χρονιάς της κατηγορίας Γάμου, ενώ το 2013 απέσπασε και τον τίτλο Associate, που κατέχει ένας μόνο ακόμη Έλληνας στην κατηγορία γάμου.

Και όλα αυτά δεν ήταν τίποτα παρά μόνο η αρχή...

Φέτος και συγκεκριμένα πριν λίγες ημέρες έγινε ο παγκόσμιος ετήσιος φωτογραφικός διαγωνισμός (SWPP) στο Λονδίνο, όπου ο Βαγγέλης δεν σταμάτησε να κατακτά βραβεία.

Αρχικά βραβεύτηκαν 5 φωτογραφίες του στον ετήσιο διαγωνισμό εκτυπωμένων φωτογραφιών που διοργανώνει η παγκόσμια ομοσπονδία φωτογράφων (SWPP) στις κατηγορίες: Γάμος, Πορτραίτο, Media, Documentary, ενώ μια από αυτές προτάθηκε ως φιναλίστ για τη βράβευση του φωτογράφου της χρονιάς!
 
Το 2014 εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων με τη Δημοτική Παράταξη "ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ" του Δημάρχου Γιάννη Σεντελέ. Είναι εντεταλμένος σύμβουλος με κύρια αρμοδιότητα θέματα προβολής και τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου