Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Τα υπεραιωνόβια ζώα του πλανήτη που ξεχνά ο χρόνος [εικόνες]

Μπορεί για τους ανθρώπους τα 100 χρόνια ζωής να αποτελούν το τέλος, για κάποιους εκπροσώπους όμως του ζωικού βασιλείου αυτή είναι μόνο η αρχή. Χρυσόψαρα 226, χελώνες 255 και φάλαινες 200 ετών είναι τα μεγαλύτερα σε ηλικία ζώα του πλανήτη, που μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί από τους επιστήμονες.
«Σοφία» το αλμπατρός. Ετών 62

Μπορεί να μην φαίνεται τόσο μεγάλη, αλλά αυτό το αλμπατρός που ονομάζεται «Σοφία» είναι το γηραιότερο πουλί στον κόσμο. Ακόμα και τώρα στην ηλικία των 62  ετών εξακολουθεί να κλωσάει τα αυγά που γεννάει.
Θωμάς η χελώνα. Ετών 130

Ο Θωμάς, ηλικίας 130 ετών ήταν από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αφού έζησε δύο παγκόσμιους πολέμους πέθανε με τραγικό τρόπο μετά από δάγκωμα αρουραίου.
Γιώργος ο αστακός. Ετών 140
Τον λένε Γιώργο και βρέθηκε στον Ατλαντικό ωκεανό κοντά στη Νέα Υόρκη. Η ηλικία του υπολογίζεται στα 140 και παραλίγο να γίνει πρώτο πιάτο στο τραπέζι γνωστού εστιατορίου πριν τεθεί υπό την προστασία φιλοζωικής εταιρείας.
Bowhead η φάλαινα. Ετών 200

Οι επιστήμονες αρχικά πίστευαν ότι οι φάλαινες ζουν μέχρι και τα 80 χρόνια. Ωστόσο, τον Μάιο του 2007, οι ψαράδες αλίευσαν στις ακτές της Α λάσκας μια φάλαινα στο λαιμό της οποίας βρέθηκε ένα κομμάτι τορπίλης το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες κατασκευάστηκε γύρω στο 1890, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτά τα ζώα μπορούν να ζήσουν μέχρι 200 χρόνια.
Hanako το χρυσόψαρο. Ετών 226

Λέγεται ότι πριν πεθάνει είχε φτάσει τα 226 χρόνια αλλά η ηλικία του είναι αμφιλλεγόμενη. Πολλοί μάλιστα πιστεύουν ότι είχε ζήσει πολλά περισσότερα χρόνια!
Adwaita η τεράστια χελώνα. Ετών 255

Η γιγαντιαία χελώνα μέχρι το θάνατό της τον Μάρτιο του 2006, στο ζωολογικό κήπο της Καλκούτα στην Ινδία, ήταν το γηραιότερο σε ηλικία ζώο της ξηράς που είχε εντοπιστεί ποτέ στον κόσμο, μια και έφτασε να είναι 255 ετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου