Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

4 τρόποι να αντιμετωπίσετε τη λαρυγγίτιδα

1. Μάθετε τι συμβαίνει. Όταν το παιδί παθαίνει λαρυγγίτιδα, στενεύουν οι αεραγωγοί προς τους πνεύμονες και δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Συνήθως οφείλεται σε λοίμωξη.
2. Αναγνωρίστε τα συμπτώματα. Μπορεί να ξεκινήσει με απλό συνάχι και ελαφρύ πυρετό και να εξελιχθεί ξαφνικά σε κρουπ, με χαρακτηριστικό βήχα που ακούγεται σαν γαύγισμα σκύλου, βράχνιασμα και δυσκολία στην αναπνοή.
3. Μείνετε ψύχραιμοι. Ο βήχας της λαρυγγίτιδας είναι πράγματι τρομακτικός, αλλά είναι σημαντικό να κρατήσετε την ψυχραιμία σας. Εάν τα συμπτώματα επιδεινωθούν, με την αναπνοή να γίνεται πολύ γρήγορη και τα χείλη του παιδιού να παίρνουν μπλε απόχρωση, απευθυνθείτε άμεσα στο νοσοκομείο.
4. Βγάλτε το παιδί στο μπαλκόνι. Οι περισσότεροι γονείς τρομάζουν στην ιδέα να βγάλουν το παιδί έξω στη μέση της νύχτας και ενώ είναι άρρωστο, όμως έχει διαπιστωθεί ότι ο φρέσκος, δροσερός αέρας έχει ιδιαίτερα καταπραϋντική δράση στα συμπτώματα της λαρυγγίτιδας. Φορέστε του ένα μπουφάν ή τυλίξτε το με μια κουβέρτα και μείνετε έξω για μερικά λεπτά. Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να κρυολογήσει. Εάν το παιδί έχει συχνά επεισόδια λαρυγγίτιδας, είναι πιθανό ο παιδίατρος να σας δώσει σταγόνες κορτιζόνες τις οποίες πρέπει να χορηγήσετε ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες του. 
Με τη συνεργασία του Εμμανουήλ Δαλιεράκη (παιδίατρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου