Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Έτοιμη η υπουργική απόφαση για τη μεταφορά 3.900 οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Α. Λοβέρδου, προς υπογραφή, βρίσκεται από την Παρασκευή η υπουργική απόφαση για τη μεταφορά των 3900 οργανικών θέσεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ωστόσο ερωτηματικά προκύπτουν εάν μια τέτοια υπουργική απόφαση θα έχει νομική ισχύ, λόγω εθνικών εκλογών, δηλαδή εάν θεωρείται υπηρεσιακή ή όχι μεταβολή.
Εάν πρόκειται ερμηνευθεί ως υπηρεσιακή μεταβολή τότε η υπουργική απόφαση θα θεωρηθεί άκυρη.
Πρόκειται για τις υποχρεωτικές μετατάξεις καθηγητών ειδικοτήτων που έγιναν από τον πρώην υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουολο στα Δημοτικά Σχολεία και εκκρεμούσε η μεταφορά των οργανικών θέσεων.
Στην ερώτησή μας γιατί η μεταφορά των οργανικών θέσεων αποφασίστηκε τώρα και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, η απάντηση που λάβαμε από ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας , ήταν ότι έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων και να αρθούν οι οποίες αδικίες.
Θυμίζουμε ότι η Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, έχει καταθέσει αίτημα για την μεταφορά των οργανικών θέσεων , προς την πολιτική ηγεσία , εδώ και μια διετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου