Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Μαζέψτε αυτές τις αποδείξεις για να γλιτώσετε φόρο ως 2.100 ευρώ

Ελπίζαμε πως θα γλιτώναμε από τη συλλογή αποδείξεων για να κερδίσουμε έκπτωση φόρου ως 2.100 ευρώ. Αλλά δυστυχώς και το 2015 θα πρέπει να μαζέψουμε αποδείξεις.

Μόνο που τώρα θα πρέπει να συγκεντρώσουμε ποσό ίσο με το 10% του εισοδήματος που θα δηλώσουμε, αντί για 25% και το ανώτερο ποσό είναι 10.500 ευρώ.

Υποχρέωση για τη συλλογή αποδείξεων δαπανών είχαν μόνο όσοι απέκτησαν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει ότι οι μισθωτοί ή συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές για παράδειγμα εισοδήματα από ενοίκια, θα πρέπει να έχουν αποδείξεις μόνο για το τμήμα του εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες. Αν για παράδειγμα ένας συνταξιούχος έχει 10.000 ευρώ από σύνταξη και 2.000 ευρώ, από ενοίκια οι αποδείξεις που θα πρέπει να δηλώσει είναι 1000 ευρώ δηλαδή το 10% των 10.000 ευρώ.

Προσοχή όμως δεν ισχύουν όλες οι αποδείξεις. Αυτές που θα πρέπει να συγκεντρώσετε υπάγονται σε 10 κατηγορίες και αφορούν σε αγορές αγαθών και υπηρεσιών.


Αναλυτικά οι 10 κατηγορίες είναι:
· Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά
· Αλκοολούχα ποτά και καπνός
· Ενδυση και υπόδηση
· Οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας
· Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες
· Οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τα λιπαντικά, το αντιψυκτικό και η μίσθωση ταξί.
· Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες όχι όμως εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια.
· Τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών.
· Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια
· Αλλα αγαθά και υπηρεσίες (εξαιρούνται οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου