Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Βρείτε τον… Άγιό σας ανάλογα με το επάγγελμα

H απάντηση του ΥΠΟΙΚ και οι αντιδράσεις των κομμάτων για την αποκάλυψη της «Αγοράς»

Οι 5 φόροι που μειώνονται

Βασικός στόχος είναι η άρση φορολογικών βαρών που θα έρθει ως συνέχεια στη μείωση κατά 30% του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, τη διατήρηση του μειωμένου 13% ΦΠΑ στην εστίαση και το 2015, τη διόρθωση του πόθεν έσχες στις μεταβιβάσεις ακινήτων και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 100 μηνιαίες δόσεις. 

Η κυβέρνηση, έχοντας το βλέμμα στραμμένο σης εκλογές όποτε αυτές γίνουν επιχειρεί να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία προς μια αισιόδοξη κατεύθυνση, δίνοντας πραγματικές φορολογικές ανάσες στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. 

Ήδη διερευνά τις προθέσεις της τρόικας για να σχεδιάσει ένα μεγάλο πακέτο μείωσης φόρων. Το δεύτερο πακέτο φοροελαφρύνσεων που θέλει να ανοίξει σταδιακά από το 2015 η κυβέρνηση περιλαμβάνει κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης, μείωση φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα, τα ακίνητα και τα επιχειρηματικά κέρδη, κούρεμα στα πρόσημα και ης προσαυξήσεις που επιβάλλονται μετά τον φορολογικό έλεγχο και κατάργηση της ποινικής δίωξης για τους οφειλέτες του Δημοσίου που δεν βαρύνονται με φορολογικές παραβάσεις.

Σε πρώτη φάση προωθείται η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από τα εισοδήματα του 2015 και οι αλλαγές στα πρόστιμα. Αργότερα και εφόσον όπως δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρ δοϋβελης η οικονομία πραγματικά συνεχίσει να τρέχει με ρυθμούς 3%, 3,5% και 4% θα έχουμε το περιθώριο να κάνουμε φοροελαφρύνσεις. Και αυτές οι φοροελαφρύνσεις θα είναι στοχευμένες, έτσι που και να βοηθήσουν αυτόν που έχει υπερφορολογηθεί, αλλά και να βοηθήσουν και την οικονομία, να φέρουν περισσότερη ανάπτυξη . 

Μείωση φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις 

Το σχέδιο για τις φοροελαφρύνσεις των επόμενων ετών προβλέπει: Σταδιακή μείωση των συντελεστών φορολογίας εισοδήματος για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων θα υποχωρήσει σταδιακά από το 42% στο 32% και ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων θα περιοριστεί σταδιακά από το 26% στο 15%. Ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων θα μειωθεί σταδιακά από 26% 33% οτο 15%.

Μείωση φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα θα γίνει σε βάθος πενταετίας με ρυθμό δύο ποσοστιαίων μονάδων ανά έτος.

Έτσι, σε πρώτη φάση οι συντελεστές φορολόγησης για μισθωτούς και συνταξιούχους θα μειωθούν από τα επίπεδα του 22%, του 32% και του 42%, στα επίπεδα του 20%, του 30% και του 40%. Παράλληλα, η έκπτωση φόρου χωρίς δικαιολογητικά, η οποία προβλέπεται για τους φορολογούμενους με εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις, θα αυξηθεί από τα 2.100 στα 2.300 ευρώ, με αποτέλεσμα το αφορολόγητο όριο των μισθωτών και των συνταξιούχων να αυξηθεί από τα 9 550 στα 11.500 ευρώ. 

Από την εφαρμογή των παραπάνω αλλαγών αναμένεται αρχικά να προκύψουν μειώσεις στα ποσά του φόρου εισοδήματος που θα παρακρατούνται από τους μισθούς και ης συντάξεις άνω των 833 ευρώ. Οι μειώσεις αυτές θα κυμαίνονται: 

• Από 8,21 έως 49,25 ευρώ για όσους εργαζόμενους και συνταξιούχους λαμβάνουν μισθούς ή συντάξεις πάνω από 833 έως 1.666 ευρώ τον μήνα.

• Από 49,25 έως 85,37 ευρώ τον μήνα για όσους λαμβάνουν μισθούς ή συντάξεις από 1.666 έως 4.166 ευρώ τον μήνα 

• Για όσους λαμβάνουν ποσά μισθών και συντάξεων μέχρι 833 ευρώ δεν θα υπάρξει κανένα όφελος, δεδομένου ότι ήδη τα ποσά αυτά είναι αφορολόγητα (δεν υπερβαίνουν σε ετήσια βάση το ισχύον σήμερα αφορολόγητο όριο των 9.550 ευρώ). 

Τέλος στα τεκμήρια διαβίωσης 

Το 2014, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η τελευταία χρονιά που θα ισχύσουν τα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, ιδιωτικά σχολεία και οικιακές βοηθούς, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των φορολογουμένων. 

«Ψαλίδι» στον ΕΝΦΙΑ 

Τον 2015 αναμένεται να επανεξεταστεί το πλαίσιο φορολόγησης των ακινήτων με στόχο τη σταδιακή μείωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ από το 1,43%. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΝΦΙΑ, καθώς και ο συμπληρωματικός φόρος θα μειωθούν κατά 750 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και τον συμπληρωματικό φόρο θα ειοτιραχθουν φέτος περίπου 2,65 δισ. ευρώ. Σταδιακά, το ποσό αυτό θα μειωθεί στα 1,9 δισ. ευρώ. Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι εάν θα είναι οριζόντια η μείωση των συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου ή εάν θα γίνουν μειώσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων. 

Φόρος πολυτελούς διαβίωσης 

Η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα καταργηθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται σήμερα στα Ι.Χ. αυτοκίνητα 1.929 κυβικών και άνω, ης πισίνες και τα αεροσκάφη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν διάφορα σενάρια που ξεκινούν από μείωση του φόρου, αύξηση του ορίου πάνω από το οποίο επιβάλλεται για τα αυτοκίνητα μέχρι και την πλήρη κατάργησή του. 

Σημειώνεται ότι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης υπολογίζεται με συντελεστή: 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης (επί του τεκμηρίου διαβίωσης) για IX αυτοκίνητα πάνω από 1.928 και μέχρι 2.500 κ.εκ. παλαιότητας μέχρι δέκα ετών. 10% επί της αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.εκ. παλαιότητας μέχρι δέκα ετών, για τις πισίνες, τα αεροσκάφη και τα ανεμόπτερα. Οι ελεγκτές όταν διαπιστώσουν περιπτώσεις απόκτησης περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας που δεν δικαιολογούνται, θα προχωρούν στην επιβολή πρόσθετων φόρων. 


ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Προκαλούν οι Βρετανοί για τα Μάρμαρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα


Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας - είναι το πρώτο από τα δύο κύματα κακοκαιρίας με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής - χωρίς να έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι Αρχές τις επόμενες ώρες. 

Στο «πόδι» και οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής, οι οποίοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ζήσουν ξανά όλα όσα συνέβησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, εξαιτίας των πρωτοφανών βροχοπτώσεων.

Διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Λιλαία στην περιοχή της Αμφίκλειας λόγω του εκτροχιασμού κενών βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας με αριθμό 80505.


Μάλιστα, έχουν επιστρατεύσει κάθε μέσο προκειμένου να οχυρώσουν τα σπίτια τους, χρησιμοποιώντας σακιά άμμου και τσιμεντόλιθους. Μέχρι πριν από λίγη ώρα, στην περιοχή της Αττικής δεν υπήρξαν προβλήματα, ωστόσο όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. 
Ήδη στην Κρήτη, παρουσιάστηκαν τα πρώτα προβλήματα λόγω των θυελλωδών ανέμων καθώς μεγάλη περιοχή στα Σφακιά, βυθίστηκε στο σκοτάδι, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε την πόλη της Πάτρας αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς η δυτική Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Την ίδια ώρα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Κυλλήνη προς Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο. 

Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει για ακραία καιρικά φαινόμενα που θα συνοδεύονται από ισχυρές καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις. Στην Αττική, η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Πώς μπορείτε να πάρετε επίδομα έως 500 ευρώ το μήνα – Ποιοι δικαιούνται να κάνουν αίτηση (όλη η απόφαση)

Η νέα μεγάλη αλλαγή στο facebook που έχει να κάνει με τις φωτογραφίες που «ανεβάζουμε»

Εκτός από τα «Rooms», το Facebook παρουσίασε και τις «ιστορίες» (stories), το νέο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να «ανεβάζουμε» τις φωτογραφίες μας στο κοινωνικό δίκτυο. Πλέον ο χρήστης έχει τη δυνατότητα, με τη νέα εφαρμογή, να «ανεβάσει» στο Facebook πολλές (μέχρι και 30) φωτογραφίες ταυτόχρονα από το smartphone του (Android και iOS) και προτού τις δημοσιεύσει, να τις δει σε preview, ώστε να τις τακτοποιήσει όπως επιθυμεί! Αφού προσθέσει tags, τοποθεσίες, σχόλια ή οτιδήποτε άλλο θέλει σε κάθε φωτογραφία, ο χρήστης τις «ανεβάζει» στη συνέχεια στο διαδίκτυο και έπειτα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του κολάζ, όπως αναφέρει το Mashable. Μέχρι τώρα οι χρήστες δεν είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν τη σειρά των φωτογραφιών που αναρτούν στο Facebook. Ωστόσο πλέον το κοινωνικό δίκτυο πηγαίνει ένα βήμα πέρα από τα απλά άλμπουμ φωτογραφιών, προτρέποντάς μας να διηγηθούμε τις «ιστορίες» μας μέσα από τις εικόνες, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της εταιρείας.

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις από το 2015 και μετά στο Δημόσιο – Ποιοι θα αποτελέσουν εξαίρεση

«Δεν θα υπάρξουν απολύσεις από το 2015 και μετά στο δημόσιο. Με μία εξαίρεση, την πλαστογραφία», ανέφερε ο υπουργός Διοικητής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον σκάι, ενώ σχετικά με το θέμα των μισθών στο δημόσιο δήλωσε πως δεν πρόκειται να υπάρξουν οριζόντιες μειώσεις.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για το κατά πόσο ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να εφαρμόσει στην πράξη το πρόγραμμά του «Φοβάμαι για την χώρα, γιατί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι παντελώς ανεφάρμοστο. Αν ο κ.Τσίπρας βγει στις εκλογές θα χρειαστεί να κάνει αναστροφή όσων υπόσχεται οπότε θα είναι σαν να έχει κοροϊδέψει τους πολίτες ή δεν θα μπορεί να χρηματοδοτήσει τη χώρα. Ο Κύριος Τσίπρας είναι όμηρος του Λαφαζάνη και τον κοινών συνιστωσών».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην απαίτηση της τρόικας να μην προχωρήσει η ρύθμιση για τις 100 δόσεις,  τονίζοντας ότι αποτελεί μία ρύθμιση η οποία είναι ψηφισμένη από την ελληνική Βουλή και πρέπει να εφαρμοστεί.

Πνίξιμο από φαγητό και πρώτες βοήθειες

Σίγουρα έχετε βρεθεί σε κάποιο τραπέζι και έχετε γίνει μάρτυρες ενός πνιγμού από φαγητό. Εφόσον χρειαστεί να δώσετε τις πρώτες βοήθειες σε κάποιο άτομο που του έχει «σταθεί» κάτι στο λαιμό, είναι χρήσιμο να ακολουθήσετε κάποια απλά βήματα που μπορεί να το ανακουφίσουν και να σας απαλλάξουν από την ταλαιπωρία να μεταβείτε στο νοσοκομείο.
Καταρχάς δεν χρειάζεται πανικός: Μερικές γρήγορες κινήσεις μπορούν να αποβούν σωτήριες.
-Πείτε στο άτομο που έχει πνιγεί από φαγητό να βήξει επανειλημμένα.
-Σταθείτε δίπλα του και ελαφρώς πιο πίσω του.
-Βάλτε το ένα χέρι σας στο στήθος του και γείρτε τον προς τα εμπρός. Με την παλάμη του άλλου χεριού σας δώστε του 5 χτυπήματα στο κέντρο της πλάτης του.
-Εάν τα χτυπήματα στην πλάτη αποτύχουν και αναπνέει, κάντε τα εξής:
-Σταθείτε πίσω του και βάλτε τα χέρια σας γύρω από τη μέση του
-Γείρτε τον όσο το δυνατόν περισσότερο προς τα εμπρός
-Κάντε γροθιά το χέρι σας και βάλτε στο πάνω μέρος της κοιλιάς του
-Αγκαλιάστε με το άλλο χέρι τη γροθιά σας
-Πιέστε δυνατά με κατεύθυνση προς τα μέσα και πάνω.
-Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα μέχρι να βγει το ξένο σώμα
-Εάν το θύμα σε οποιαδήποτε στιγμή χάσει τις αισθήσεις του, κάντε «τεχνητή αναπνοή».
-Εάν μετά από κάποιες αναπνοές δεν ανασηκώνεται ο θώρακας, η απόφραξη επιμένει και πρέπει να επαναλάβετε από την αρχή τους παραπάνω χειρισμούς.
-Τέλος, αν το θύμα αναπνέει, αλλά με δυσκολία, μεταφέρετέ το αμέσως στο πλησιέστερο Νοσοκομείο.

Νέες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από το 2016

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών Του Δημήτρη Θ. Ζάχου

Η λίστα με τα πιο κοινά και άρα χειρότερα passwords.

Ξεχάστε την ευκολία: το «123456» ως password, εκτός από εύκολο για να μη λησμονηθεί, είναι τόσο κοινό που αν το επιλέξετε θα γίνετε εύκολη «λεία».
Σύμφωνα με το BBC την παραπάνω επιλογή μαζί με εσάς έχουν κάνει και 1,9 εκατομμύρια άλλοι χρήστες, κατατάσσοντάς το στη πρώτη θέση με τα 20 πιο κοινά και χειρότερα passwords.
Όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, οι χρήστες πρέπει να επιλέγουν όχι με γνώμονα την ασφάλεια του υπολογιστή τους όχι την ευκολία τους.
Δείτε τη λίστα με τα πιο κοινά και άρα χειρότερα passwords:
• 12345
• 123456789
• password
• admin
• 12345678
• qwerty
• 1234567
• 111111
• photoshop
• 123123
• 1234567890
• 000000
• abc123
• 1234
• adobe1
• macromedia
• azerty
• iloveyou
• aaaaaa
• 654321
Πηγή: techit.gr

Διαβάστε το κόλπο με το οποίο μπορείτε να αυξήσετε τη μνήμη του iphone

Μπορεί οι μνήμες των κινητών της τελευταίας γενιάς να είναι δημιουργημένες έτσι ώστε να χωράνε μια πολύ μεγάλη ποικιλία τραγουδιών, φωτογραφιών και εφαρμογών, όμως σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και αυτός ο αποθηκευτικός χώρος δεν αρκεί. Αν κάποιος χρησιμοποιεί συχνά το κινητό του για να απαθανατίζει στιγμές, τότε αργά ή γρήγορα οι… αποθήκες γεμίζουν και οδηγείται σε αδιέξοδο. Με ένα έξυπνο κόλπο η Apple φρόντισε να λύσει το πρόβλημα των πελατών της, καθώς πλέον τα iPhone μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες που… δεν πιάνουν χώρο.
Με την αναβάθμιση του λογισμικού iOS 8.1, η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα της εφαρμογή που ονομάζεται iCloud Photo Library. Χρησιμοποιώντας αυτήν την εφαρμογή, οι χρήστες iPhone θα μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες και να τις στείλουν απευθείας στον υπολογιστή τους με μια πολύ συνοπτική διαδικασία.
Με αυτήν την διευκόλυνση οι πελάτες της Apple μπορούν να εξοικονομήσουν αρκετό αποθηκευτικό χώρο, κρατώντας παράλληλα όλες τις φωτογραφίες που επιθυμούν. Το iCloud Photo Library προσφέρει την δυνατότητα να στείλουμε απευθείας την φωτογραφία στο iCloud του υπολογιστή μας και παράλληλα να κρατήσουμε ένα «αντίτυπο» χαμηλότερης ανάλυσης στο κινητό μας.
Για να μπορέσει κανείς να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή πρέπει να δημιουργήσει λογαριασμό στο iCloud, μια υπηρεσία που περιέχεται σε κάθε προϊόν της Apple. Αφού πραγματοποιηθεί αυτή η διαδικασία, η αμερικανική εταιρία προσφέρει δωρεάν μνήμη 5GB αποκλειστικά για φωτογραφίες που προέρχονται από iPhone.
Αν κάποιος επιθυμεί παραπάνω αποθηκευτικό χώρο, τότε θα πρέπει να πληρώσει μηνιαία συνδρομή στην Apple. Για να αποκτήσει 20GB μνήμης χρειάζεται μόλις ένα δολάριο ανά μήνα, ενώ μπορεί να εξασφαλίσει ακόμα και 500GB πληρώνοντας μηνιαία συνδρομή της τάξης των 10 δολαρίων.
Πηγή: techit.gr

Τροπολογία για τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

Η ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ἡ Ἐκκλησία μας στὶς 8 Νοεμβρίου, γιορτάζει τὴ Σύναξη τῶν Ἀρχαγγέλων Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ, καθὼς καὶ τῶν ὑπολοίπων Ἀσωμάτων καὶ Οὐρανίων Ἀγγελικῶν Ταγμάτων. Πρόκειται γιὰ τὴ σύναξη, τὴ συνάθροιση δηλαδὴ τῶν πιστῶν, ποὺ εὔλογα θέσπισε ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας, γιὰ νὰ ἀποδώσει τὴν πρέπουσα τιμὴ στοὺς λειτουργούς τοῦ Θεοῦ καὶ δικούς μας προστάτες καὶ φύλακες, σὲ μία κοινὴ γι’ αὐτοὺς γιορτή.

Οἱ Ἄγγελοι εἶναι νοερὲς ὑπάρξεις ἐπουράνιες, εἶναι ἀσώματοι δὲν ἔχουν δηλαδὴ ὑλικὸ σῶμα σὰν τὸ δικό μας. Δὲν ἔχουν ἀνάγκη ἀπὸ τροφὴ καὶ δὲν πεθαίνουν. Τὸ κύριο ἔργο τῶν Ἀγγέλων εἶναι νὰ δοξολογοῦν ἀσταμάτητα τὸ Θεό. Εἶναι δημιουργήματα τοῦ Θεοῦ, γιατί ἐκτὸς ἀπὸ τὸν ὁρατὸ καὶ ὑλικὸ κόσμο, δημιούργησε καὶ τὸν ἄϋλο καὶ ἀόρατο Ἀγγελικὸ κόσμο, ὡς Ποιητὴς «ὁρατῶν τὲ πάντων καὶ ἀοράτων». Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν δέκα Τάγματα Ἀγγέλων. Ὁ ἐπικεφαλῆς ὅμως τοῦ δέκατου τάγματος, ὁ Ἑωσφόρος, ὑπερηφανεύτηκε κατὰ τοῦ Θεοῦ καὶ τόλμησε νὰ πεῖ ὅτι θὰ βάλει τὸ θρόνο του δίπλα στὸ Θρόνο τοῦ Θεοῦ, γιὰ νὰ γίνει ἔτσι ὅμοιος μὲ τὸν Ὕψιστο. Γιὰ τὴν ἀλαζονεία του αὐτὴ καὶ τὴν ἔπαρσή του ξέπεσε καὶ μεταβλήθηκε σὲ πονηρὸ πνεῦμα, ἔγινε ὁ διάβολος, ὁ ἀντίπαλος καὶ πολέμιος τῆς σωτηρίας τῶν ἀνθρώπων.

   Ἡ Ἁγία Γραφή, ἀναφέρει σὲ πολλά της σημεῖα τὴν ἐπικοινωνία τῶν ἀνθρώπων μὲ τοὺς ἀγγέλους καὶ ἰδιαίτερα μὲ τὸν ἐπικεφαλῆς τῶν Ἀγγελικῶν Ταγμάτων Μιχαήλ, ποὺ ἑρμηνεύεται ὡς «Δύναμις Θεοῦ». Συγκεκριμένα, ὁ Ἀρχάγγελος Μιχαὴλ ἐμφανίστηκε στὸν Ἀβραὰμ γιὰ νὰ τοῦ σώσει τὸν Ἰσαάκ, στὸ Λώτ, γιὰ νὰ τὸν σώσει ὅταν ὁ Θεὸς ἀποφάσισε νὰ καταστρέψει τὰ Γόμορρα, στὸν Πατριάρχη Ἰακώβ, στὸ μάντη Βαρλαάμ  καὶ στὸν Ἰησοῦ τοῦ Ναυῆ. Ἐπίσης ὁ Μιχαὴλ ἦταν αὐτὸς ποὺ ὁδήγησε τὸ λαὸ τοῦ Ἰσραὴλ στὴ φυγὴ ἀπὸ τὴν Αἴγυπτο. Πολλὰ δὲ θαύματα μᾶς ἀναφέρουν ἀκόμη οἱ Ἅγιες  Γραφὲς , τὰ ὁποία ἐπιτέλεσε ὁ Ἀρχιστράτηγος Μιχαήλ.

Στὴν ἁγιογράφησή του εἰκονίζεται νὰ πολεμάει μὲ τὸν ἐχθρό μας τὸ διάβολο, ὑπερασπιζόμενος ἔτσι τὴ δική μας σωτηρία. Γι’ αὐτὸ καὶ σὲ πολλὲς εἰκόνες παρουσιάζεται μὲ στρατιωτικὴ πανοπλία καὶ κρατεῖ στὸ χέρι τοῦ γυμνὸ ξίφος.

Ἡ πιὸ συνηθισμένη θέση ποὺ εἰκονίζεται στοὺς Ναοὺς εἶναι στὴν ἀριστερὴ μικρὴ εἴσοδο τοῦ Ἱεροῦ Βήματος, ἐνῶ στὴν δεξιά, εἰκονίζεται ὁ Ἀρχάγγελος Γαβριήλ. Εἶναι καὶ οἱ δύο τους, οἱ ἀκοίμητοι φρουροὶ τοῦ χώρου τοῦ Ἱεροῦ Βήματος, ὅπου τελεῖται τὸ μυστήριο τῆς Θείας Εὐχαριστίας.

   Στὴν Ὀρθόδοξη εἰκονογραφία παριστάνεται νὰ στέκεται ἐπιβλητικός, αὐστηρός, νὰ κοιτάζει πρὸς ὅλους ἐμᾶς ποὺ τὸν βλέπουμε καὶ οἱ φτεροῦγες του καὶ οἱ πλατεῖς του ὦμοι μᾶς δηλώνουν, τὴ μεγάλη καὶ φοβερὴ δύναμή Του. Φορεῖ κόκκινο χιτώνα καὶ στὸ δεξιό του βραχίονα ἔχει τὴ συνηθισμένη ταινία καὶ στὸ ἴδιο του χέρι κρατεῖ ράβδο ποὺ εἶναι σύμβολο τῆς ἐξουσίας του, σὰν ἀγγελιαφόρος πρὸς τοὺς ἀνθρώπους τῶν προσταγμάτων τοῦ Θεοῦ. Τὴν ἴδια ράβδο χρησιμοποιεῖ καὶ σὰν ὅπλο, ὅταν μᾶς ὑπερασπίζεται ἀπὸ τὶς ἐπιθέσεις τοῦ διαβόλου. Στὸ ἀριστερό του χέρι κρατεῖ τὴ σφαίρα τοῦ κόσμου ὅπου ἐπάνω της εἶναι χαραγμένα τὰ γράμματα Χ(ριστός), Δ(ἴκαιος), Κ(ριτής). Τὰ μαλλιὰ τοῦ εἶναι πλούσια καὶ τὰ συγκρατεῖ ταινία ποὺ τὰ ἄκρα τῆς ἀνεμίζουν, δηλώνοντας ἔτσι τὴν καθαρότητα καὶ τὴν ἁγνότητα, εἶναι δὲ κατὰ κάποιο τρόπο τὸ στεφάνι τῆς δόξας.

Ἐπίσης ἡ Ἁγία Γραφὴ ἀναφέρει σὲ πολλά της σημεῖα τὴν ἐπικοινωνία τῶν ἀνθρώπων καὶ μὲ τὸν Ἀρχάγγελο Γαβριήλ, ποὺ σημαίνει «ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ». Ὁ Ἀρχάγγελος Γαβριὴλ ἔφερε τὸ χαροποιὸ μήνυμα στὸν Ἰωακεὶμ καὶ στὴν Ἄννα, ὅτι θὰ γεννήσουν τὴν Ὑπεραγία Θεοτόκο. Μὲ τὸ ἴδιο χαροποιὸ μήνυμα εὐαγγελίζεται στὸν Ζαχαρία, ὅτι ἡ σύζυγός του Ἐλισάβετ θὰ γεννήσει τὸ μεγάλο ἀσκητὴ τῆς ἐρήμου, τὸν Ἰωάννη τὸν Πρόδρομο. Ὁ Ἀρχάγγελος Γαβριὴλ ἔτρεφε τὴν Παρθένο Μαρία μέσα στὰ Ἅγια τῶν Ἁγίων καὶ ὁ ἴδιος Ἀρχάγγελος ἔφερε τὸ πιὸ συγκλονιστικὸ μήνυμα τοῦ Οὐρανίου Πατρὸς στὴν Θεοτόκο, ὅτι δηλαδὴ ἔμελλε νὰ γεννήσει ἐκ Πνεύματος Ἁγίου τὸν Υἱὸ καὶ Λόγο τοῦ Θεοῦ. Ἔτσι ὑπηρέτησε τὸ σχέδιο « τῆς ἐνσάρκου Οἰκονομίας τοῦ Θεοῦ Λόγου» ἀπὸ τὴν ἀρχὴ μέχρι τὸ τέλος.

Στὴν Ὀρθόδοξη εἰκονογραφία εἰκονίζεται ὁλόσωμος νὰ κοιτάζει πρὸς ὅλους ἐμᾶς ποὺ τὸν βλέπουμε, κρατεῖ μὲ τὸ ἕνα χέρι μετάλλιο ποὺ παριστάνει τὴ μορφὴ τοῦ Χριστοῦ καὶ μὲ τὸ ἄλλο χέρι τὸ δόρυ ποὺ τὸ στηρίζει ἐπάνω στὸν ὦμο Του, δηλώνοντας μ’ αὐτὸ τὸν τρόπο τὴ μεγάλη καὶ φοβερὴ δύναμή Του. Εἶναι ἐνδεδυμένος μὲ κυανοπράσινο χιτώνα, τὸ ἱμάτιο Τοῦ εἶναι κεραμιδὶ  καὶ τὰ μαλλιὰ Τοῦ εἶναι πλούσια.

Ἡ Ἐκκλησία μας τιμᾶ μὲ τὸ δικό της ξεχωριστὸ τρόπο τοὺς Ἀρχιστρατήγους Μιχαὴλ καὶ Γαβριήλ, μαζί τους δὲ καὶ ὅλο τὸν Ἀγγελικὸ κόσμο. Ἔτσι ὁ λειτουργὸς Ἱερέας τὴν ὥρα τῆς Προσκομιδῆς ἑξάγει τὶς μερίδες τῶν Ἀρχαγγέλων καὶ ὅλων τῶν ταγμάτων τῶν Ἀγγέλων,  ἀμέσως μετὰ τὴ μερίδα τῆς Παναγίας « εἰς τιμὴν καὶ μνήμην τους», τονίζοντας μ’ αὐτὸ τὸν τρόπο τὴν ἰδιαίτερη τιμή. Ἐπίσης ἡ κάθε Δευτέρα, μέρα τῆς ἑβδομάδας, εἶναι ἀφιερωμένη στὰ τάγματα τῶν Οὐρανίων Δυνάμεων.

Ὁ κάθε δὲ Χριστιανὸς πιστεύει, ὅτι ἡ ζωὴ τοῦ προστατεύεται καὶ καθοδηγεῖται ἀπὸ τὸν Ἄγγελο φύλακα τῶν Οὐρανίων Ἀγγελικῶν Δυνάμεων, προκειμένου νὰ βοηθηθεῖ, γιὰ νὰ γίνει μέτοχος στὴ μεγαλειότητα τοῦ Θεοῦ. Γι’ αὐτὸ τοὺς τιμᾶ καὶ τοὺς σέβεται χτίζοντας Ἐκκλησίες στὸ ὄνομά Τους, μὲ γιορτὲς πρὸς τιμή Τους , μὲ προσευχὲς καὶ μὲ διάφορα ἀφιερώματα.

Σύμφωνα δὲ καὶ μὲ τὴ λαογραφική μας παράδοση τόσο ἡ διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας μας, ὅσο καὶ τὰ κείμενα τῆς Παλαιᾶς καὶ Καινῆς Διαθήκης, ἔχουν ἐπιδράσει στὶς ἀντιλήψεις τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ, ὥστε ἡ λέξη τῆς ἔννοιας « Ἄγγελος» ὅταν χρησιμοποιεῖται, νὰ προσδίδεται ποικίλη σημασία. Ἔτσι ἡ ὡραιότητα τῶν Ἀγγέλων ἔχουν ἐμπνεύσει  τὴ δοξασία στὸ λαό, ὅτι οἱ ὡραῖοι νέοι καὶ νέες εἶναι « σὰν ἄγγελοι». Ἐπίσης ἡ ἁγνότητα τῶν Ἀγγέλων ἔχει ἐμπνεύσει τὴ δοξασία, ὅτι τὰ μικρὰ παιδιὰ εἶναι « σὰν ἀγγελούδια ἢ ἀγγελάκια» καὶ ὅταν κοιμοῦνται στὸν ὕπνο τοὺς ἐπικοινωνοῦν μὲ τοὺς Ἀγγέλους στὸν Οὐρανό, γι’ αὐτὸ κοιμοῦνται μὲ « μειδίαμα». Ὅταν δὲ ἀναφερόμαστε στὸν πολὺ φιλάργυρο ποὺ δὲ δίνει σὲ κανένα κάτι « στὸν τσιγκούνη, λέγεται, ὅτι «δὲ δίνει τ’ ἀγγέλου τοῦ νερό». Πολλὰ δὲ βαπτιστικὰ ὀνόματα χρησιμοποιοῦνται ἀπὸ τὸν Ἑλληνικὸ Λαό, ὅπως: Ἄγγελος, Ἀγγελής, Ἀγγελική, κ.λ.π. ἀλλὰ καὶ πολλὰ ἐπίθετα, ὅπως: Ἀγγέλου, Ἀγγελίδης, Ἀγγελόπουλος, κ.λ.π.

Ἐπειδὴ λοιπὸν τὸ ἔργο Τους εἶναι νὰ προστατεύουν τοὺς ἀνθρώπους, νὰ πολεμοῦν καὶ νὰ μάχονται τοὺς κακοὺς δαίμονες κατακτώντας ἔτσι τοὺς Οὐρανούς, ἡ Πολεμική μας Ἀεροπορία τοὺς ἔχει ἀνακηρύξει Προστάτες της καὶ τοὺς γιορτάζει τὴν ἴδια μέρα, ποὺ τοὺς γιορτάζει καὶ ἡ Ἐκκλησία μας, στὶς 8 Νοεμβρίου.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ

      Με αφορμή τις εκλογές των Εκπαιδευτικών για τα υπηρεσιακά τους συμβούλια και την αργία που ορίστηκε για τη μέρα αυτή διάβασα πολλά πικρόχολα σχόλια από πολλούς, που βρήκαν ευκαιρία να μετρήσουν και να ξαναμετρήσουν τις μέρες που κάαααααθονται. Είναι χρήσιμο να γνωρίζουν όμως ότι: 
1)Τον τόπο, το χρόνο και τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν τα ορίζουν οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, αλλά το υπουργείο παιδείας.
2) Η διαδικασία είναι υπηρεσιακή, που σημαίνει ότι τη μέρα αυτή γίνεται η στελέχωση των υπηρεσιακών κρατικών οργάνων με τα αιρετά μέλη του, τα οποία ασχολούνται σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο με θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών του υπουργείου παιδείας.
3) Οι Εκπαιδευτικοί δεν είναι οι νταντάδες των παιδιών, αλλά οι δάσκαλοί τους. Με όσους μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά των δύο ρόλων, μπορούμε ίσως να συζητήσουμε και για άλλα πράγματα. Να μιλήσουμε για παράδειγμα για τη συμβολική διάσταση κάθε πράξης, που γίνεται στο σχολείο. Θα μπορούσε με τη λογική κάποιων να γίνεται μάθημα στα σχολεία την 28η Οκτωβρίου, την 25η Μαρτίου, των Τριών Ιεραρχών κ.λ.π. και να γίνονται οι γιορτές και οι παρελάσεις τα απογεύματα. Φαντάζομαι ότι η αργία γι' αυτές τις μέρες δίνεται για να εμπεδωθεί στη συνείδηση των παιδιών ότι πρόκειται για πολύ σημαντικές στιγμές για τον Ελληνισμό. Οι εκλογικές διαδικασίες, που αποτελούν το θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας, είναι επίσης σημαντικά γεγονότα της σχολικής ζωής, Οι γιορτές, οι εκδρομές, οι σχολικές εκδηλώσεις, ακόμα και οι αργίες   είναι κομμάτια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και πολλές φορές απαιτούν την παρουσία και τη συμμετοχή των Εκπαιδευτικών ατελείωτες ώρες πέρα από ωράρια και υπηρεσιακές υποχρεώσεις. 
4) Οι διακοπές σε τακτά χρονικά διαστήματα δε γίνονται σαν χάρισμα στους Εκπαιδευτικούς, αλλά είναι παιδαγωγική ανάγκη επιστημονικά αποδεκτή από όλα τα σοβαρά εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου. Σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης (για να μη πάμε πιο μακριά) ανά δύο μήνες τα σχολεία έχουν μια εβδομάδα τουλάχιστον διακοπές και αυτό όχι φυσικά σαν χάρη στους Εκπαιδευτικούς. Αν για κάποιους είναι βαρύ να μας βλέπουν να καθόμαστε στις διακοπές των μαθητών, τότε ας εισηγηθούν να μη πληρωνόμαστε το διάστημα αυτό. Όπως φυσικά οι πυροσβέστες δεν θα πληρώνονται τις μέρες που δεν θα υπάρχει φωτιά, οι στρατιωτικοί, όταν δεν έχουμε πόλεμο, οι αστυνομικοί, όταν δεν υπάρχει παρανομία, οι εφοριακοί, όταν λήγει η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ, όταν δεν υπάρχουν βλάβες, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, όταν τ' αφεντικό δεν κάνει τζίρο κ.ο.κ.
5) Η δουλειά του Εκπαιδευτικού έχει πολλά πλεονεκτήματα (διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού, καθημερινή συνεργασία με νέα παιδιά), που συνήθως σχολιάζονται από τους άλλους εργαζόμενους, αλλά και πολλές ιδιαιτερότητες, καθώς αν αποτύχει σε έναν από τους ρόλους του (παιδαγωγός, επιστήμονας, ηθοποιός, ψυχολόγος) η ζωή του μέσα στο σχολείο γίνεται εξαιρετικά δύσκολη. Δε μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα γραφείο. Κάθε ανθρώπινο ελάττωμα μπαίνει στο μεγεθυντικό φακό των παιδιών και φτάνει στα σπίτια όλων.  Κάθε μέρα είναι μόνος απέναντι σε παιδιά και έφηβους που κουβαλούν μαζί τους τα βιώματα και τις χαρές ή τις λύπες πολλών διαφορετικών οικογενειών. Έχουν καθημερινά μπροστά τους και πρέπει να διαχειριστούν τη δυστυχία που κάθεται δίπλα-δίπλα με την ευτυχία, την κωμωδία με το δράμα, την ευφυΐα με τη βλακεία, την πονηριά με την αθωότητα,  τον πλούτο με τη φτώχεια. Η προετοιμασία για τα αντικείμενα της διδασκαλίας του, η εργασία που κουβαλάει  στο σπίτι για τον έλεγχο των εργασιών των μαθητών του, που χρειάζονται πολλές ώρες αθέατες στους πολλούς, είναι το πιο εύκολο μέρος της δουλειάς του.
Η απαξίωση του δασκάλου και η μίζερη καταμέτρηση των ωρών που δουλεύει ή κάθεται, σε κάθε ευκαιρία οδηγεί στην υποβάθμιση του θεσμικού του ρόλου στα μάτια των παιδιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυνατότητα που έχει να διαμορφώνει συνειδήσεις και χαρακτήρες. 
Όπως σοφά έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης "Κατουράς στη θάλασσα θα το βρεις στο αλάτι"!

Εντυπωσιακό βίντεο καταγράφει την περιστροφή της γης (video)

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 62 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 13εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 10 έως και την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Για τους πίνακες των ονομάτων ΠΕ 60 πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες των ονομάτων ΠΕ 70 πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) – ΑΠ 1, ΑΠ 2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 31 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο απογευματινό πρόγραμμα των κλασσικών Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και 41 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο Ολοήμερο Τμήμα των Ολοήμερων Νηπιαγωγείωνστο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίαςαπό τη Δευτέρα 10 έως και την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Για τους πίνακες των ονομάτων ΠΕ 60 πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες των ονομάτων ΠΕ 70 πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στα Δημοτικά Σχολεία σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (Ζ.Ε.Π.)

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές15 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 4 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας – ΑΠ 2» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίαςαπό τη Δευτέρα 10 έως και την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις σχολικών μονάδων σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Για τους πίνακες των ονομάτων πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Προσλήψεις αναπληρωτών Νηπιαγωγών ειδικής αγωγής στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες - ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 50 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60.50-Νηπιαγωγών ΕΑΕ για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών στην παράλληλη στήριξη - συνεκπαίδευση μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 10 έως και την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Για τους πίνακες των ονομάτων πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Προσλήψεις 85 αναπληρωτών εκπαιδευτικών πλήρους και 5 μειωμένου ωραρίου, κλάδων/ομαδοποιημένων ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ09, ΠΕ12.01, ΠΕ14.04, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.04, ΠΕ18.02 και ΠΕ19-20, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για το διδακτικό έτος 2014-2015

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2014-2015, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου 90 εκπαιδευτικοί, κλάδων/ομαδοποιημένων ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ09, ΠΕ12.01, ΠΕ14.04, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.04, ΠΕ18.02 και ΠΕ19-20, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πληρωμή ωρομισθίων και αναπληρωτώνεκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» με ενάριθμο 2014ΣΕ04700000 της Συλλογικής Απόφασης Έργων (ΣΑΕ) 047 (ΑΔΑ:7ΧΜΡΦ-ΨΩΧ) του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 έως και την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν, με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν, μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους.
Για τους πίνακες των ονομάτων πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Εγκύκλιος αξιολόγησης Διευθυντών σχολείων:ΝΕΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Διεθνώς ρεζίλι η Ελλάδα με τη γκάφα στο βίντεο του ΕΟΤ

Προειδοποίηση της Εγνατίας Οδού για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα – Δείτε σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος που παρουσίασε μούχλα

Τη διακίνηση συσκευασμένων προϊόντων κερασόπιτας, μηλόπιτας και λεμονόπιτας, που παρουσίαζαν ανάπτυξη ευρωτίασης (μούχλα) στην επιφάνειά τους διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφιμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τα τρόφιμα «Trendy Κερασόπιτα, Cherry pie», «Trendy Μηλόπιτα, Apple pie» και «Trendy Λεμονόπιτα, Lemon pie», σε συσκευασίες των 100 γρ. έκαστο, που παρασκευάζονται από την εταιρεία ΕΒΓΑ ABEE και με ημερομηνίες ανάλωσης:
- Trendy Κερασόπιτα (όλες οι ημερομηνίες από 23/11/2014 έως και 14 /3/2015).
- Trendy Μηλόπιτα (όλες οι ημερομηνίες από 1/12/2014 έως και 20/2/2015).
- Trendy Λεμονόπιτα (όλες οι ημερομηνίες από 7/12/2014 έως και 13/2/2015).
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την παρασκευάστρια εταιρεία την άμεση ανάκληση/ απόσυρση των εν λόγω προϊόντων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Σε αυτό το έργο μη μένεις θεατής... "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Α’ ΚΑΙ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ

ΔΟΕ: Θέμα: Απλήρωτοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Η τροπολογία για την Πληροφορική-Αφαιρείται η Λογοτεχνία

Τραπεζικοί Λογαριασμοί σχολείων χωρίς ΑΦΜ

Με σκοπό τη διαχείριση των κονδυλίων των Ευρωπαικών Προγραμμάτων Erasmus+ , οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δύναται να δημιουργούν και να διατηρούν τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της σχολικής μονάδας, χωρίς της ύπαρξη ΑΦΜ.
Τα παραπάνω ορίζει τροπολογία την οποία ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, κατέθεσε, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Ρύθμιση για τα Πειραματικά Σχολεία

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, προς ψήφιση, ση Βουλή, θεσπίζεται η δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό να αποφασίζει με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΠΠΣ (σ.σ. παρακάπτοντας τον Σύλλογο Διδασκόντων) , είτε να χαρακτηρίζει υφιστάμενες σχολικές μονάδες ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, είτε να ιδύονται νέα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Ρύθμιση για τα Ιδιωτικά Σχολεία

Για το σχολικό έτος 2014-15, οι αιτήσεις για ίδρυση σχολικών μονάδων και οι αιτήσεις τροποποίησης χορηγηθείσης άδεις ίδρυσης σχολικών μονάδων, θεωρούνται ότι υποβλήθηκαν εμπροθέσμως, εφόσον οι ανωτέρω αιτήσεις υπεβλήθησαν στη διοίκηση μέχρι και την 31η Αυγούστου 2014 .
Τα παραπάνω ορίζει τροπολογία την οποία ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, κατέθεσε, προς ψήφιση, στη Βουλή.

Ετοιμάζεται νομοσχέδιο για το ΔΙΚΑΤΣΑ

Έχουμε σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή που πρέπει να έρθει στη Βουλή, για να διέλθει της εξέτασης της Επιτροπής μας και στη συνέχεια να πάει στην Ολομέλεια και προετοιμάζουμε και νομοθετική πρωτοβουλία για τον ΔΟΑΤΑΠ, τον παλιό ΔΙΚΑΤΣΑ.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ουπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος.

Το τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη η απόφαση για την αρμοδιότητα καθορισμούτου αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ

Τα δύο όργανα του ΕΣΥΠ, το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης, και το Συμβούλιο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που προεδρεύουν οι καθηγητές κ. Τσάρτας και κ. Νίνος θα συνεδριάσουν από κοινού στο υπουργείο Παιδείας το τριτο δεκαήμερο του Νοέμβρη  (σ.σ.  ενδεχομένως στις 25 Νοεμβρίου), με μοναδικό θέμα η πρόταση του υπουργού Παιδείας για μεταφορά της αρμοδιότητας καθορισμού του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος. αν στο ΣΑΠΕ και ΣΑΤΕ αυτό υπάρξει ομοφωνία ή συμφωνία έστω των περισσότερων, θα τεθεί σχετικό ερώτημα στην ΑΔΙΠ και, στη συνέχεια, θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή , ώστε η αρμοδιότητα να περάσει στα ΑΕΙ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Λείπουν 900 καθηγητές από τα Γυμνάσια και Λύκεια-Θα δοθούν μόρια στους εκπαιδευτικούς που θα διδάξουν χωρίς αμοιβή

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα για την αξιολόγηση των Διευθυντών σχολείων

Στις 25/10 είδε το φως της δημοσιότητας (http://www.esos.gr/arthra/35487/xekina-i-axiologisi-ton-dieythynton-shol...) εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας που έθετε χρονοδιαγράμματα για την αξιολόγηση των Διευθυντών σχολικών μονάδων.

Η εγκύκλιος ποτέ δεν έφτασε σε πολλά από τα σχολεία. Τις επόμενες μάλιστα δύο μέρες τέθηκε εκτός λειτουργίας η ιστοσελίδα που θα γινόταν η διασταύρωση των στοιχείων των αξιολογητών από τους Διευθυντές των σχολείων (https://www.iep.edu.gr/evaluation). Όλες τις μέρες που ακολούθησαν η ιστοσελίδα παρέμεινε εκτός λειτουργίας και η εγκύκλιος δεν έφτασε σε πολλά σχολεία.
Σήμερα το βράδυ τέθηκε εκ νέου σε λειτουργία η ιστοσελίδα αυτή.www.iep.edu.gr/evaluation
Προφανώς τώρα απαιτείται επανακαθορισμός του σχετικού χρονοδιαγράμματος αφού το αρχικά προβλεπόμενο έχει παρέλθει χωρίς να γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Εγκύκλιος για την απαγόρευση του καπνίσματος μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο με την οποία υπενθυμίζει όλες τις σχολικές μονέδες της χώρας ότι:

Α. Σύμφωνα με την αριθ. 88202/25-06-2009 (Β΄1286) Υπουργική Απόφαση, απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα σε όλους τους χώρους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κάθε βαθμίδας, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.
Β. Επομένως, εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν επιτρέπεται να καπνίζουν σε όλους τους χώρους του σχολείου.
Γ. Σε ό,τι αφορά στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η μη τήρηση των ανωτέρω, επισύρει τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 27 του Π.Δ. 104/1979 (Α΄23).ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ  ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Πέμπτη, 6 Νοεμβρίου 2014

Χαλάει ο καιρός από αύριο.


Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Αύριο από το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

2. Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα αλλά σταδιακά θα ασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

3. Την Κυριακή είναι πιθανό οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Όπως τα αστέρια στη Γη

Η παρακάτω ταινία με πρωτότυπα εκπαιδευτικά «διδάγματα» μας δείχνει την αντίληψη που είχαν οι εκπαιδευτικοί για τα παιδιά με δυσλεξία όταν δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα. Τα θεωρούσαν «τεμπέλικα». Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ταινίας θα δούμε τον δάσκαλο των καλλιτεχνικών να επιθυμεί να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά του μαθητή του και ποια είναι η αιτία.
http://www.edu-special.gr/opos-ta-asteria-sti-gi/

Τα πάντα για τα ελαστικά

ΞΕΚΙΝΑ Ο ΑΝΤΙΦΥΜΑΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μηχανή του Χρόνου: Το πρόγραμμα για την αναπαραγωγή της Άριας φυλής

Οι New York Times αναζητούν την σαγηνευτικότερη μουσική του κόσμου στην Ήπειρο

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που κρύβουν για την υγεία σας το ΤΖΑΚΙ και οι ΣΟΜΠΕΣ ΞΥΛΟΥ!

Τι είναι η διάσπαση προσοχής και η υπερκινητικότητα!

Νέες ψηφιακές συνεργασίες για τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Για να αγαπήσουν οι νέοι τη βυζαντινή μουσική

Υπάρχει καλύτερη λύση από την τιμωρία: Ασχοληθείτε μόλις 5 λεπτά

ΝΕΑ ΩΡΑΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - 12 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Δώδεκα δρομολόγια την βδομάδα είναι στο χειμερινό πρόγραμμα των OLYMPIC-AEGEAN από Αθήνα προς Γιάννινα και αντίστροφα, τα οποία ήδη ισχύουν.
Διπλές πτήσεις γίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή.
Μονές πτήσεις εκτελούνται κάθε Τετάρτη και Σάββατο.
Συγκεκριμένα:

*Κάθε Τετάρτη και Σάββατο, η αναχώρηση απο την Αθήνα είναι στις 10.10 και η άφιξη στα Γιάννινα στις 11.45
-Αναχώρηση απο Γιάννινα στις 12.10 και άφιξη στην Αθήνα 13.15.

* Κάθε Δευτέρα, αναχώρηση από Αθήνα 10.40 και 19.30 με αφιξη στα Γιάννινα 11.45 και 20.35 αντίστοιχα.
-Αναχωρήση απο Γιάννινα στις 12.10 και 21.10 με άφιξη στην Αθήνα στις 13.15 και 22.10.

*Κάθε Τρίτη, αναχώρηση απο Αθήνα 10.40 και 21.10 με αφίξεις στα Γιάννινα 11.45 και 22.10.
-Αναχώρηση απο Γιάννινα 12.10 και 21.10. Άφιξη στην Αθήνα 13.15 και 22.00.

*Κάθε Πέμπτη, αναχώρηση απο την Αθήνα στις 10.40 και 19.45 με άφιξη στα Γιάννινα 11.45 και 20.45.
-Αναχώρηση απο Γιάννινα στις 12.10 και 21.10 με άφιξη στην Αθήνα 13.15 και 22.10.

*Κάθε Παρασκευή και Κυριακή αναχώρηση απο Αθήνα 15.55 και 19.30 με άφιξη στα Γιάννινα 17.00 και 20.35.
-Αναχώρηση απο Γιάννινα 17.24 και 21.00 με άφιξη στην Αθήνα στις 18.25 και 22.00.

5 σοβαροί κίνδυνοι που απειλούν την ασφάλεια του παιδιού σας

Πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για τη σχολική γιορτή – επέτειος Πολυτεχνείου

Κατανομή ανά δήμο της δ' δόσης (2014) για τις λειτουργικές δαπάνες σχολείων

Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιών, στις 18 Δεκεμβρίου η πληρωμή - Τι πρέπει να κάνετε

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα ρύθμιση οφειλών - 15 ερωτήσεις και απαντήσεις

Επίδομα θέρμανσης: Πόσο δικαιούστε, πόση προκαταβολή θα εισπράξετε

Πώς θα διορθώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ - Προσοχή στα εμπράγματα δικαιώματα και στα αγροτεμάχια

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-15

Σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για την Πληροφορική

Σημερα Πέμπτη θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, η τροπολογία για την επαναφορά της Πληροφορικής στις Πανελλαδικές, ανακοίνωσε  στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος.
Ο κ. Λοβέρδος διευκρίνισε πως η ρύθμιση αυτή θα αφορά μόνο τους μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν σε τμήματα Πληροφορικής.

Συνεδρίασε το ΕΣΥΠ:Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας

Αποχώρησε ο πρόεδρος της ΔΟΕ από το ΕΣΥΠ

Τη Δευτέρα η ανάρτηση της Τράπεζας Θεμάτων της Β Λυκείου

Τη Δευτέρα το πρωί θα αναρτηθεί στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα η Τράπεζα Θεμάτων της Β Λυκείου, όπως δήλωσε στο esos ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σωτήρης Γκλαβάς.

Ο αριθμός των θεμάτων ποικίλει από 150 έως 600 από μάθημα σε μάθημα.
Ο εμπλουτισμός της Τράπεζας Θεμάτων τόσο της Α όσο και της Β Λυκείου θα συνεχιστεί και για κάθε νέο θέμα θα υπάρχει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα η ένδειξη “νέο”

Από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα εγκρίνονται και οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα αποφασίζουν για τις αποσπάσεις σε φορείς, όπως ΑΕΙ , βιβλιοθήκες κλπ,, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος.

Οπως είπε ο υπουργός Παιδείας «Αυτά τα όργανα θα αποφασίζουν για όλη την κινητικότητα των εκπαιδευτικών και γι’ αυτό θα πρέπει να είναι νομιμοποιημένα δημοκρατικά».
Σημειώνεται ότι τις αποσπάσεις σε φορείς μέχρι σήμερα τις υπέγραφε ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας.

Πιστοποίηση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας με την κατοχή του πτυχίου των τμημάτων Τμήματος Ιταλικής και Γαλλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Δύο αποφάσεις υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλις σχετικά με την Πιστοποίηση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας με την κατοχή του πτυχίου των τμημάτων Τμήματος Ιταλικής και Γαλλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικότερα:

ΤΜΗΜΑ ΙΤΑΛΙΚΗΣ
Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμαντζόπουλος οι απόφοιτοι του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκού έτους εισαγωγής 2013−2014 και εφεξής, διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, εφόσον για την απόκτηση του πτυχίου τους έχουν αξιολογηθεί επιτυχώς στα διδακτικά αντικείμενα−μαθήματα, όπως αυτά αναγράφονται σε πίνακα που επισυνάπτεται στο πρακτικό της υπ’ αριθ. 28/29−05−2014 (θέμα 22ο) συνεδρίας της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α., καθώς αυτά εμπίπτουν στις ακόλουθες θεματικές περιοχές:
1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής 2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας 3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση (άρθρο 2 παρ. 3 περ. Β ́ του Ν. 3848/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 παρ. 22 περ. Β ́ του Ν. 4186/2013).
1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής 2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας 3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση (άρθρο 2 παρ. 3 περ. Β ́ του Ν. 3848/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 παρ. 22 περ. Β ́ του Ν. 4186/2013).
1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής
2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας
3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση (άρθρο 2 παρ. 3 περ. β ́ του Ν. 3848/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 παρ. 22 περ. β ́ του Ν. 4186/2013).
ΤΜΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΗΣ
Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος, οι απόφοιτοι του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ακαδημαϊκού έτους εισαγωγής 2013− 2014 και εφεξής, διαθέτουν πιστοποιημένη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, εφόσον για την απόκτηση του πτυχίου τους έχουν αξιολογηθεί επιτυχώς στα διδακτικά αντικείμενα−μαθήματα, όπως αυτά αναγράφονται σε πίνακα που επισυνάπτεται στο πρακτικό της υπ’ αριθ. 28/29−05−2014 (θέμα 21ο) συνεδρίας της Συγκλήτου του Ε.Κ.Π.Α., καθώς αυτά εμπίπτουν στις ακόλουθες θεματικές περιοχές:
1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής
2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας
3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση (άρθρο 2 παρ. 3 περ. Β ́ του Ν. 3848/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 παρ. 22 περ. Β ́ του Ν. 4186/2013).

Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ - ΑΠΥΣΠΕ - ΚΥΣΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014


logotypo dake
Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Υποψήφιοι αιρετοί για ΠΥΣΠΕ,ΑΠΥΣΠΕ & ΚΥΣΠΕ
στις 5 Νοεμβρίου

Αγαπητές συναδέλφισσες & αγαπητοί συνάδελφοι,
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. Ιωαννίνων:
1) Την προηγούμενη διετία υλοποίησε συγκεκριμένες δράσεις για σοβαρά θέματα, όπως τα πειθαρχικά (συνάντηση με όλους τους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων & άλλους φορείς), τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων (εξέδωσε ανακοίνωση - επιστολή με προτάσεις συμβάλλοντας στην αποτροπή των συγχωνεύσεων από το Δ/ντη Εκπ/σης Π.Ε. Ιωαννίνων), την αξιολόγηση, τις επιμορφώσεις (συνάντηση με τη Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Ηπείρου),κλπ..
2) Ασκούσε & ασκεί δριμεία κριτική στη σημερινή συγκυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο, τις συγχωνεύσεις, την αξιολόγηση, τα πειθαρχικά, τις υποδομές, κλπ.
3) Εξέδωσε πλήθος ανακοινώσεων με δικές της θέσεις & λύσεις.
Κύριος στόχος της Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε/Ιωαννίνων είναι η καθημερινή ανάδειξη και η επίλυση των προβλημάτων των εκπαιδευτικών ανεξαρτήτου ειδικότητας.
Διεκδικούμε & απαιτούμε:
  •    Απόσυρση Π.Δ. για την «αξιολόγηση» - Ποιοτική και ουσιαστική αξιολόγηση, με αποσύνδεση από τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη
  • «Ξεπάγωμα» της αλλαγής από βαθμό σε βαθμό στο ενιαίο μισθολόγιο
  • Αξιοπρεπής Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – Ουσιαστική χρήση των Βιβλιαρίων Υγείας
  •    Απόσυρση του «Πειθαρχικού Δικαίου των Δημοσίων Υπαλλήλων» -Επαναφορά των αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα Πειθαρχικά Συμβούλια
  •      Επαναλειτουργία του Διδασκαλείου για όλους τους εκπαιδευτικούς Π.Ε.
  • Στήριξη της Ειδικής Αγωγής - Αναβάθμιση των θεσμών αντισταθμιστικής αγωγής
  • Θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής

Υποψήφιοι για το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων
Κοντοκώστα Αναστασία του Κωνσταντίνου
Νάτσης Μιχαήλ του Παναγιώτη
Τσουμελέκα Μαρία του Βασιλείου
Χρηστίδη Αλίκη του Κωνσταντίνου
Υποψήφιος για το ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου
Ευαγγέλου Φίλιππος του Βασιλείου
Υποψήφιος για το ΚΥΣΠΕ
Γρίβας Περικλής του Βασιλείου