Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Δέκα πράγματα που τα παιδιά με αυτισμό θα ήθελαν να ξέρετε

Ο αυτισμός είναι γρίφος, ακόμη και γι αυτούς που έχουν ξοδέψει χρόνια να τον μελετούν. Κάποτε χαρακτηρίστηκε «μη θεραπεύσιμη» διαταραχή, η αυξανόμενη όμως γνώση και κατανόησή της,  ανοίγει συνεχώς νέους δρόμους στην αντιμετώπισή της και στη βοήθεια των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα της.
Εντελώς επιγραμματικά, και για τους σκοπούς αυτού του άρθρου θα αναφέρουμε  τα κυριότερα χαρακτηριστικά: Καθυστέρηση/διαταραχή του λόγου, «υπερ- ή υπο-ανταπόκριση» στα αισθητηριακά ερεθίσματα, διαταραχή στην αλληλεπίδραση με τους άλλους και ελλείμματα στη συνολική αυτο-συνείδηση και αυτο-εκτίμηση. Αυτά τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά που ισχύουν γενικά για όλα τα παιδιά του αυτιστικού φάσματος, δεν πρέπει να μας αφήνουν να ξεχνάμε ότι ΚΑΝΕΝΑ παιδί με αυτισμό δεν είναι ίδιο με ΚΑΝΕΝΑ άλλο με αυτισμό. Κάθε ένα βρίσκεται σε ένα μοναδικό σημείο του φάσματος , και (επίσης σπουδαίο), κάθε γονιός, δάσκαλος, ή φροντιστής δεν βρίσκεται στο ίδιο σημείο απέναντί του. Παρακάτω ακολουθούν δέκα βασικά πράγματα που τα παιδιά με αυτιστικές διαταραχές θα εύχονταν να γνωρίζαμε:

1. Είμαι παιδί

Ο αυτισμός είναι μια πλευρά μου, αλλά όχι όλη μου η υπόσταση. Κι  εσύ ο ενήλικας μπορεί να είσαι υπέρβαρος, μύωπας, αδέξιος κλπ., αλλά δεν θέλεις να σε χαρακτηρίζουμε μόνο με αυτά, έτσι δεν είναι; Εσύ μάλιστα μπορείς να ελέγξεις πώς θα προβάλεις τα χαρακτηριστικά σου. Εγώ όμως είμαι παιδί, κανείς  δεν ξέρει ακόμη πόσα θα καταφέρω να κάνω, και αν οι προσδοκίες σου για μένα  μείνουν πολύ χαμηλές, θα με καταδικάσεις να μην προσπαθήσω.

2. Οι αισθήσεις μου δεν συγχρονίζονται

Αυτό σημαίνει ότι κοινές μυρωδιές, ήχοι, γεύσεις κλπ, που εσύ ούτε προσέχεις, για μένα μπορούν να είναι επώδυνες εμπειρίες και το περιβάλλον μου εχθρικό, ακόμη και στις πιο απλές για σένα καταστάσεις. Έντονοι ήχοι, φώτα, φωνές και κινήσεις ανθρώπων και πραγμάτων μπορεί να με πανικοβάλλουν και να αντιδράσω εντελώς «παράλογα».

3. Μην νομίσεις πως δεν θέλω όταν απλώς δεν μπορώ

Όταν δεν υπακούω, δεν είναι ότι δεν θέλω να συνεργαστώ αλλά ότι δεν μπορώ να καταλάβω! Έτσι, όταν μου μιλάς από την άλλη άκρη του δωματίου, εγώ ακούω «Κωστάκη, @#$#&*(*&)  φαγητό». Πρέπει να με πλησιάσεις, να μου ελκύσεις την προσοχή και να μου πεις καθαρά: «Κωστάκη, άφησε το βιβλίο στο τραπέζι, είναι ώρα για φαγητό». Αυτό μου λέει τι ακριβώς θέλεις από μένα και τι θα γίνει. Έτσι είναι πολύ ευκολότερο να υπακούσω.

4. Σκέφτομαι και καταλαβαίνω τη γλώσσα αυστηρά κυριολεκτικά

Μην μου λες «ρίχνει καρεκλοπόδαρα» όταν δεν υπάρχουν καρέκλες στον ουρανό, πες μου «βρέχει δυνατά». Μην μου λες «την πάτησα» όταν δεν έχεις πατήσει τίποτα, πες μου «έκανα λάθος». Δεν μπορώ να καταλάβω λογοπαίγνια και αστεία, μεταφορές, παρομοιώσεις, ιδιωματισμούς κλπ. Μίλα μου με απλές κυριολεξίες.

5. Προσπάθησε να «ακούσεις» και τους άλλους τρόπους που προσπαθώ να επικοινωνήσω

Είναι πολύ δύσκολο για μένα να σου πω τι θέλω, όταν δεν έχω τρόπο να περιγράψω  τα αισθήματά μου. Μπορεί να είμαι τρομαγμένος, πεινασμένος, μπερδεμένος ή χαρούμενος, μα δεν έχω τις σωστές λέξεις για να το εκφράσω. Πρόσεξε καλύτερα τη γλώσσα του σώματός μου και την γενικότερη συμπεριφορά μου. Κάποια σημάδια θα σου που τι δεν πάει καλά.
Ή, από την άλλη, μπορεί να με ακούς να μιλώ σαν ένας μικρός  καθηγητής ή σταρ του σινεμά, χρησιμοποιώντας πομπώδεις λέξεις ή απαγγέλλοντας ολόκληρα κείμενα πολύ προχωρημένα για την ηλικία μου. Είναι πράγματα που έχω απομνημονεύσει από την τηλεόραση, τα βιβλία, από τα λόγια άλλων ανθρώπων. Οι επιστήμονες το λένε «ηχολαλία». Μπορεί να μην καταλαβαίνω καθόλου το λεξιλόγιο που χρησιμοποιώ, απλώς έτσι καταφέρνω να είμαι κάποιος που μιλάει.

6. Χρησιμοποίησε εικόνες, είμαι οπτικός τύπος

Δείξε μου πώς να κάνω κάτι, παρά να μου το περιγράφεις με λόγια. Και να είσαι πρόθυμος να μου το δείξεις πολλές φορές, οι υπομονετικές επαναλήψεις με βοηθούν να μαθαίνω.
Η χρήση οπτικών βοηθημάτων με βοηθάει πολύ στις καθημερινές μου δραστηριότητες. Με ανακουφίζει από την προσπάθεια να θυμηθώ τη σειρά των πραγμάτων που πρέπει να κάνω, με μεταφέρει ομαλά από τη μια δραστηριότητα στην άλλη, με βοηθάει να χειρίζομαι τον χρόνο μου και να ανταποκρίνομαι σ αυτά που μου ζητάς.
Για να μάθω κάτι πρέπει να το δω, γιατί ο προφορικός λόγος για μένα είναι σαν ατμός: Εξατμίζεται στην στιγμή, πριν προλάβω να πιάσω το νόημά του. Οι οδηγίες που μου δίνονται οπτικά, μπορούν να διατηρηθούν μπροστά μου για όσο τις χρειάζομαι, και θα παραμείνουν ίδιες όταν επανέλθω να τις ξαναδώ. Χωρίς αυτά τα βοηθήματα, ζω συνέχεια τη ματαίωση ότι χάνω σημαντικά κομμάτια πληροφοριών και προσδοκιών, χωρίς δυστυχώς να μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό.

7. Εστίασε και ασχολήσου με  αυτά που μπορώ να κάνω, όχι μ αυτά που δεν μπορώ

Όπως και ο καθένας, δεν μπορώ να μάθω σ ένα περιβάλλον όπου μονίμως νιώθω ανεπαρκής και αταίριαστος. Δεν θα προσπαθήσω να κάνω ό,τιδήποτε καινούριο όταν ξέρω ότι θα ακολουθήσει κριτική, όσο «δημιουργικά» και αν πιστεύεις ότι μου την προσφέρεις. Ψάξε τα δυνατά μου σημεία, θα τα βρεις. Για τα περισσότερα πράγματα υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρόποι να γίνουν. Αποδέξου τον δικό μου.

8. Βοήθησέ με στις κοινωνικές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις

Όταν βρίσκομαι με άλλους, π.χ. σε έναν παιδότοπο, μπορεί να φαίνεται ότι δεν θέλω να παίξω με τα άλλα παιδιά, όμως μην ξεχνάς ότι η βασική αιτία είναι ότι δεν ξέρω πώς να απευθυνθώ σ αυτά ή πώς να ενωθώ στο παιχνίδι τους. Πρότεινε στα παιδιά να με προσκαλέσουν εκείνα στην παρέα τους, θα μου δώσει μεγάλη χαρά να γίνω αποδεκτός. Να θυμάσαι πως τα καταφέρνω πολύ καλύτερα σε «δομημένα» παιχνίδια με κανόνες, αρχή και τέλος. Δεν μπορώ να καταλάβω τα αισθήματα των άλλων από τις εκφράσεις του προσώπου τους ή την γλώσσα του σώματος. Εκπαίδευσέ με σ αυτό. Όταν γελάω που πέφτει η Αννούλα από την κούνια, δεν είναι ότι χαίρομαι ή το βρίσκω αστείο, είναι ότι δεν ξέρω τι να πω. Μίλησέ μου για το τι αισθάνεται η Αννούλα και δίδαξέ με να την ρωτάω όταν πέφτει «είσαι καλά;»

9. Μάθε τι με ρίχνει και τι με ανεβάζει

Οι εκρήξεις μου και οι στιγμές που καταρρέω, είναι πολύ πιο τρομακτικές για μένα απ ό,τι για τους άλλους. Συμβαίνουν όταν κάποιες από τις αισθήσεις μου «υπερφορτώνονται», ή όταν πιέζομαι να ξεπεράσω τα όριά μου στην κοινωνική συναναστροφή. Αν προσέξεις τι με πυροδοτεί, μπορείς ίσως να το προλάβεις. Κράτα ακόμη και σημειώσεις για τις αφορμές- τόπο, ώρες , περιστάσεις,  πρόσωπα και συμπεριφορές. Μπορεί να σε βοηθήσουν να βγάλεις κάποια «μοντέλλα». Θυμήσου πως ό,τι κάνω είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Οι αντιδράσεις μου σου λένε ό,τι δεν μπορώ εγώ να σου πω με λόγια. Και συχνά πρόκειται για κάτι φυσικό-οργανικό. Η συμπεριφορά μου μπορεί να αντανακλά έναν πόνο στην κοιλιά, την έλλειψη ύπνου, ενοχλήσεις από αλλεργίες, πονοκέφαλος κλπ. Πρόσεξε και άλλα σημεία που θα σε προσανατολίσουν, γιατί εγώ μπορεί να μην είμαι σε θέση να το εκφράσω με λόγια.

10. ΑΓΑΠΑ ΜΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ!

Διώξε σκέψεις του τύπου «να μπορούσες μόνον να…» ή «γιατί να μην μπορείς…» και άλλες παρόμοιες. Ούτε εσύ εκπλήρωσες την κάθε προσδοκία των γονιών σου, και ασφαλώς δεν θα σου άρεσε να στο θυμίζουν συνεχώς. Δεν διάλεξα εγώ να έχω αυτισμό, και μην ξεχνάς ότι αυτό συμβαίνει σ εμένα και όχι σ εσένα. Χωρίς την δική σου υποστήριξη, οι πιθανότητες να μεγαλώσω και να γίνω ανεξάρτητος και χρήσιμος είναι πολύ μικρές. Με την υποστήριξή σου, αυτές οι πιθανότητες διευρύνονται πολύ περισσότερο απ όσο φαντάζεσαι. Τρεις λέξεις χρειαζόμαστε και οι δύο για να ζήσουμε μαζί: Υπομονή, υπομονή και υπομονή! Δες τον αυτισμό μου σαν μια ιδιαίτερη ικανότητα και όχι σαν ανικανότητα. Πρόσεξε τα δυνατά μου σημεία: Μπορεί να μην είμαι καλός στα βλέμματα και στην κουβεντούλα, αλλά πρόσεξες ποτέ ότι δεν λέω ψέματα, δεν κλέβω στα παιχνίδια, αποδίδω δικαιοσύνη στους άλλους;
Βασίζομαι σ” εσένα. Ό,τι μπορώ να γίνω δεν θα γίνει χωρίς τη στήριξή σου. Γίνε ο οδηγός και συνήγορός μου, αγάπα με γι αυτό που είμαι, και ας περπατήσουμε μαζί για εκεί που μπορώ να φτάσω.
γράφει η κα. Μόντη Αικατερίνη, παιδίατρος ειδικευμένη στην αναπτυξιολογία-παιδονευρολογία    πηγή: diekdikw.gr/

Ποιοι δικαιούνται εποχικό επίδομα έως 916 ευρώ - Οροι και προϋποθέσεις

Από την 1η Οκτωβρίου ξεκινά ηλεκτρονικά και θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων (εκτός ΚΕΠ) για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ ύψους 458,15 ευρώ έως 916,30 ευρώ σε εποχιακά εργαζόμενους.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε, ο Οργανισμός θα καταβάλει προσπάθεια έτσι ώστε η πίστωση του επιδόματος να ολοκληρώνεται μετά την πάροδο 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.
ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ
Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ' όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα επαγγέλματα του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη. Το επίδομα δικαιούνται, ακόμη, δικαιούχοι
- Οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ , όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2014, που κατά το έτος 2013 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2014. Θα δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ' όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και η οποία για το έτος 2014 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 €. Το ίδιο ισχύει και για όσους καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2014 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις.
ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Οι οικοδόμοι:
1. Να έχουν πραγματοποιήσει, το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος, αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες από 95 έως 210 ημέρες εργασίας (Η.Ε).
Στις ανωτέρω ημέρες συμπεριλαμβάνεται η προσαύξηση 20% καθώς και οι αναλογούσες ημέρες άδειας. Ουσιαστικά δηλαδή δικαιούται το βοήθημα ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί 73 μέχρι 163 πραγματικές ημέρες εργασίας (Η.Ε.).
Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς.
2. Να απασχολήθηκαν αποκλειστικά στον κλάδο κατά το προηγούμενο, της καταβολής του βοηθήματος, ημερολογιακό έτος.
3. Να έχουν την ιδιότητα του οικοδόμου κατά την περίοδο καταβολής του βοηθήματος ( 10/9 - 30/11).
Λοιπές κατηγορίες (πλην οικοδόμων)
1. Να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος από 50 έως 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
2. Για τους δασεργάτες - ρητινοσυλλέκτες και σμυριδορύκτες Νάξου απαιτούνται από 50 - 240 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
3. Οι μισθωτοί τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του βοηθήματος 75 τουλάχιστον ημερομίσθια και όχι περισσότερα από 50 ημερομίσθια κατά την χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου της καταβολής ημερολογιακού έτους.
4. Για τους χειριστές εκσκαπτικών , ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π. μηχανημάτων απαιτούνται από 70 - 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
5. Τα ημερομίσθια που έχουν τυχόν πραγματοποιήσει σε άλλους κλάδους κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην είναι περισσότερα απ' αυτά που πραγματοποίησαν στον επαγγελματικό κλάδο ως μέλη του οποίου ζητούν το βοήθημα.
6. Το σύνολο των ημερομισθίων που έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην υπερβαίνει τα 240 ημερομίσθια.
ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ
Δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά τον χρόνο καταβολής του βοηθήματος. Στη περίπτωση που η τακτική επιδότηση ανεργίας εμπίπτει μέσα στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 - 30/11), τότε το εποχικό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας (μόνο οι οικοδόμοι μπορούν να ειςπράττουν παράλληλα τα δυο επιδοματα). Στερούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα του έτους στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους και όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα. (παρ. 5α, άρθρου 37 Ν. 1836/89).

Φιλμάκι κατά του bullying μικραίνει με κάθε μοίρασμα

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες,από τα ραντάρ της τροχαίας τον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Τρικάλων και την Εγνατία Οδό

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ευελπιστεί να συνετίσει έγκαιρα τους οδηγούς

Εκτός από τα μπλόκα και τα ραντάρ χειρός, των ανδρών της Τροχαίας, οι λάτρεις της ταχύτητας στο νομό Ιωαννίνων θα έχουν να... αντιμετωπίσουν και νέα σταθερά ραντάρ καταγραφής της ταχύτητας των οδικών οχημάτων, τα οποία από χθες εγκατέστησε και έθεσε σε λειτουργία η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων με το Τμήμα Τροχαίας. Τα νέα ραντάρ στοχεύουν στην αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, μέσω της μείωσης της ταχύτητας των οχημάτων και μέσα από τη δημοσιοποίηση των χιλιομετρικών θέσεων που αυτά έχουν τοποθετηθεί, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ευελπιστεί να συνετίσει έγκαιρα τους οδηγούς, ώστε αυτοί να μην εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, μέσα από την ανάπτυξη υπερβολικών ταχυτήτων.Σήμερα,το eirusgate,σας παρουσιάζει φωτογραφίες από τα ραντάρ της τροχαίας,στονοδικό άξονα Ιωαννίνων – Τρικάλων, στην κατεύθυνση από Ιωάννινα προς
Τρίκαλα,καθώς και σε τρία σημεία της Εγνατία Οδού.Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες:

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Αναπληρωτών

Φ/Α ταυτότητας

Φ/Α πτυχίου

 Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας & και ημερομηνίας κτήσης πτυχίου

Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για τους έγγαμους ή/και με τέκνα)

Πιστοποιητικό Στρατολογίας (επίδειξη πρωτότυπου)

Αντίγραφο Πιστοποιητικού Υγείας (αν δεν υπάρχει θα πρέπει να προσκομιστεί εντός 1 μήνα από την ημερομηνία ανάληψης)

Φ/Α εκκαθαριστικού σημειώματος με τον ΑΦΜ

Φ/Α Α.Μ.Κ.Α

Φ/Α Α.Μ. ΙΚΑ

Φ/Α της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου θα αναγράφεται καθαρά το ΙΒΑΝ και ο αναπληρωτής θα είναι ο πρώτος δικαιούχος (για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ δεκτός μόνο λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας)

Βεβαιώσεις Προϋπηρεσίας (για κάθε έτος ξεχωριστά από τις αντίστοιχες Δ/νσεις – όχι συγκεντρωτικά από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα)

Βεβαίωση ΠΕΚ (εφόσον υπάρχει)

Βεβαίωση εντοπιότητας αν ζει μόνιμα εκεί κοντά (πρόσφατο – εφόσον υπάρχει)

Μεταπτυχιακός τίτλος (εφόσον υπάρχει - επίδειξη πρωτότυπου και προσκόμιση ενός απλού φωτοαντιγράφου)

Αίτηση αναγνώρισης Μεταπτυχιακού τίτλου (παρέχεται από την υπηρεσία)

Αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας (παρέχεται από την υπηρεσία)

Βεβαίωση συνυπηρέτησης (εφόσον υπάρχει)

Πιστοποιητικό Πολυτέκνων (εφόσον υπάρχει)

Πιστοποιητικό αναπηρίας (εφόσον υπάρχει).

Αίτηση (παρέχεται από την αρμόδια Υπηρεσία)

*Ίσως να υπάρχει μικρή διαφοροποίηση των απαραίτητων δικαιολογητικών για κάθε Δ/νση Εκπαίδευσης

 Κατάργηση υποχρέωσης υποβολής επικυρωμένων αντιγράφων

http://www.ydmed.gov.gr/wp-content/uploads/20140824_aploustefsi_katargisi_epikeggafon.pdf

Νέο ΥΠΕΡΟΧΟ εύρημα στην Αμφίπολη άφησε άφωνους τους αρχαιολόγους!

Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί το «θρίλερ» που εξελίσσεται στην Αμφίπολη
Οι ανασκαφικές εργασίες προς το παρόν έχουν σταματήσει, με την κυρία Περιστέρη και την ομάδα της να ασχολούνται με την αφαίρεση χωμάτων και την υποστήλωση των υπόλοιπων θαλάμων, που θα διασφαλίσουν την σταθερότητα του ταφικού μνημείου. Την ίδια στιγμή, οι αρχαιλόγοι κρατούν στάση αναμονής για την ταυτότητα του "ενοίκου" του τάφου, καθώς περιμένουν με υπομονή να μιλήσει το ίδιο το μνημείο.
Η κυρία Περιστέρη, η επικεφαλής των ανασκαφικών εργασιών στο λόφο Καστά, ξεκαθάρισε τι εννοούσε λέγοντας ότι θα έχουμε νεότερα στοιχεία μέχρι τα Χριστούγεννα. Σήμερα, λοιπόν, δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή ότι "σε ένα μήνα τελειώνουμε".
Η επικεφαλής των ανασκαφών δεν δίστασε να αναφερθεί και στα όσα δηλώνουν οι συνάδελφοί της αρχαιολόγοι, σχετικά με τις πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι ανασκαφές στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Συγκεκριμένα είπε, «Δεν εξυπηρετώ συμφέροντα, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά», δίνοντας έτσι τέλος στην παραφιλολογία.
Η κυρία Περιστέρη επεσήμανε επίσης, ότι η ίδια και η ομάδη της αγωνίζονται για την έρευνα και χωρίς να ασχολούνται με τις φήμες και τις κόντρες που έχουν ξεσπάσει μεταξύ των αρχαιολόγων.
Μέχρι αυτή τη στιγμή η διεπιστημονική ομάδα προχωρά σε τεχνικές εργασίες για την ασφάλεια των εργαζόμενων αλλά και στη σταθερότητα του τύμβου. Ως τώρα το πάτωμα του πρώτου θαλάμου, που βρίσκεται πίσω από τις Σφίγγες, σκεπάστηκε με ενισχυτικά φύλλα πολυεστερίνης. Στο τρίτο διαφραματικό θάλαμο καθάρισε το θύρωμα, ενώ μέχρι την Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί το άνοιγμα του τρίτου θυρώματος από την μπροστινή του πλευρά, ενώ ακριβώς το ίδιο αναμένεται να γίνει και στο πίσω μέρος, εργασίες που θα διεξαχθούν παράλληλα.
newsbomb.gr

Δ/νση ΠΕ Ιωαννίνων "Επιμορφωτικό σεμινάριο νηπιαγωγών"


Θέμα: Επιμορφωτικό  σεμινάριο νηπιαγωγών.
              Σχετ. Π.Δ. 200/1998,  Άρθρο 12, ΦΕΚ 161 Α΄ «Οργάνωση  και  λειτουργία  νηπιαγωγείου»
        Αγαπητές/οί  συναδέλφισσες/οι
        Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των επιμορφωτικών μας συναντήσεων, οργανώνουμε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα "Διαχείριση Περιεχομένου Ιστολογίου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Κυριαζή, ΕκπαιδευτικόΠληροφορικής. Το επιμορφωτικό σεμινάριο  θα  πραγματοποιηθεί  στην  Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων  του  7ου Δημοτικού  Σχολείου  Ιωαννίνων  κατά  τις  ώρες  18:00 μ.μ.- 20:00 μ.μ.,  ως  εξής:
α/α
Χρόνος
Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων
1.
15/10/2014
Ιωαννίνων 1ο, Ιωαννίνων 2ο, Ιωαννίνων 3ο, Ιωαννίνων 4ο, Ιωαννίνων 6ο, Ιωαννίνων 7ο, Ιωαννίνων 12ο ,Ιωαννίνων 13ο ,Ιωαννίνων 17ο, Ιωαννίνων 22ο , Ιωαννίνων 32ο, Αβγού, Αγίου Ιωάννη, Αμφιθέας, Ανατολής 2ο, Ανατολής 4ο, Δροσοχωρίου, Ελεούσας, Ελεούσας 2ο, Επισκοπικού, Νήσου, Παρακαλάμου, Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Παραμυθούπολη», «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο», Ιωαννίνων 8ο, Ιωαννίνων 18ο, Ιωαννίνων 24ο, Ιωαννίνων 29ο, Ιωαννίνων 30ο, Ιωαννίνων 31ο, Ανατολής 5ο, Ανατολής 6ο, Ασβεστοχωρίου, Βοτονοσίου, Βουνοπλαγιάς, Βουτσαρά, Γορίτσας,  Δελβινακίου, Διστράτου, Μαρμάρων  1ο, Μαρμάρων  3ο, Μεταμόρφωση , Περιβλέπτου, Περιστερίου Μικρού, Πλατανιάς, Πλατανούσας, Πραμάντων, Ροδοτοπίου, Σταυρακίου, Χρυσοβίτσας 1ο, Καστρίτσας  (Παράρτημα Κουτσελιού),  Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Η φωλιά μας», «Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων»
2.
16/10/2014
Ιωαννίνων 5ο, Ιωαννίνων 9ο, Ιωαννίνων 10ο, Ιωαννίνων 11ο , Ιωαννίνων 14ο, Ιωαννίνων 15ο, Ιωαννίνων 16ο , Ιωαννίνων 20ο, Ιωαννίνων 21ο,  Ιωαννίνων 27ο, Ανατολής 1ο, Ανηλίου, Ζίτσας, Ζωοδόχου, Ηλιόκαλης, Ι.Μ. Ρωμανού, Καλπακίου, Κουτσελιού, Κρανούλας, Κρύας, Κρυφοβού, Κάτω, Λαψίστας Άνω, Λογγάδων, Μηλέας, Μηλιωτάδων, Μουσιωτίτσας Νέας, Μπάφρας, Μπιζανίου, Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Όλγας Ντότη-Οικονόμου & ΣΙΑ Ο.Ε.», Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Γεωργίας Γιαννακοπούλου», Ιωαννίνων 19ο, Ιωαννίνων 23ο, Ιωαννίνων 25ο, Ιωαννίνων 26ο, Ιωαννίνων 28ο , Ιωαννίνων 33ο , Ανατολής 3ο, Κατσικάς 1ο, Κατσικάς 2ο, Κατσικάς 3ο, Κεφαλοβρύσου, Κεφαλοχωρίου, Κληματιάς, Κόνιτσας 1ο, Κόνιτσας 2ο, Κόνιτσας 3ο, Μετσόβου 1ο, Μετσόβου 2ο, Νεοχωρόπουλου, Περάματος 1ο, Νεοκαισάρειας, Πεδινής ,Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Ηλιοτρόπιο», Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Το σπιτάκι των θαυμάτων»
        
      Το επιμορφωτικό σεμινάριο είναι προαιρετικό για τις/τους νηπιαγωγούς του Νομού Ιωαννίνων.
       

Δ/νση ΠΕ Ιωαννίνων "Βιωματικά σεμινάρια Αγωγής Υγείας"

Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Υποστήριξη των Ολοήμερων Σχολείων (Β) – ΑΠ 1, ΑΠ 2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ypdvmth thumb other250 0
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 35 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο απογευματινό πρόγραμμα των κλασσικών Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και 51 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά και μόνον στο Ολοήμερο Τμήμα των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων, στο πλαίσιο υλοποίησης των ανωτέρω Πράξεων του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 έως και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Για τους πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων ΠΕ 60 πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων ΠΕ 70 πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 160 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 59 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Πληρωμή ωρομισθίων και αναπληρωτώνεκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων» με ενάριθμο 2014ΣΕ04700000 της Συλλογικής Απόφασης Έργων (ΣΑΕ) 047 (ΑΔΑ:7ΧΜΡΦ-ΨΩΧ) του Εθνικού Σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσληψης για ανάληψη υπηρεσίαςαπό τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 έως και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Για τους πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων ΠΕ 60 πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες με τα ονόματα των προσλαμβανόμενων ΠΕ 70 πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Διοργάνωση δίωρων παιδαγωγικών συναντήσεων, παιδαγωγικής συνάντησης με διευθυντές και ημερίδα

Σας γνωρίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα υλοποιήσουμε τις παρακάτω παιδαγωγικές συναντήσεις ως εξής:

 • Την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 10.00΄ έως 11.30΄ στο 1.Π.Π.Σ. Ιωαννίνων, δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Φυσικής με θέμα: «Υλικά σώματα». Τη διδασκαλία θα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοίτων 1ου Π.Π.Σ., 2ουΠ.Π.Σ, 12ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Ιωαννίνων που διδάσκουν στην Ε τάξη. Θα διδάξει η σχολική Σύμβουλος μαζί με τη δασκάλα Αντιγόνη Λάμπρου.
 • Την Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 12.00΄ έως 14.00΄ στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, δίωρη επιμόρφωση με θέμα: «Πρώτη ανάγνωση, γραφή και αρίθμηση»και θα την παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοίτων σχολείων της 3ηςεκπαιδευτικής περιφέρειας (εκτός του μονοθεσίου) και των 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικών σχολείων Κόνιτσας που διδάσκουν στην Α΄ τάξη.
 • Την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014ώρα 12.00΄ έως 14.00΄ στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, δίωρη επιμόρφωση με θέμα: «Γλώσσα και Αρίθμηση για την Β΄ τάξη» και θα την παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοίτων σχολείωντης 3ηςεκπαιδευτικής περιφέρειας (εκτός του μονοθεσίου) και των 1ου, 2ου και 3ουΔημοτικών σχολείων Κόνιτσας που διδάσκουν στη Β΄ τάξη.
 • Την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014ώρα 12.00΄ έως 14.00΄ στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, δίωρη επιμόρφωση με θέμα: «Διόρθωση γραπτών κειμένων»και θα την παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοίτων σχολείων της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας (εκτός του μονοθεσίου) και των 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικών σχολείων Κόνιτσας που διδάσκουν στη Γ΄ τάξη.
 • Την Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014ώρα 12.00΄ έως 14.00΄ στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, δίωρη επιμόρφωση με θέμα: «Διόρθωση γραπτών κειμένων»και θα την παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοίτων σχολείων της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας (εκτός του μονοθεσίου) και των 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικών σχολείων Κόνιτσας που διδάσκουν στη Δ΄ τάξη.
 • Την Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014ώρα 18.00΄ στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων,προαιρετική παιδαγωγική συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων της 3ηςεκπαιδευτικής περιφέρειας και των 1ου, 2ουκαι 3ου Δημοτικών σχολείων Κόνιτσας με θέμα: «Σχέσεις σχολείου – γονέων».
 • Την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014ώρα 12.00΄ έως 14.00΄ στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, δίωρη επιμόρφωση με θέμα: «Μαθηματικά»Τη συνάντηση θα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοίτων σχολείων της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας (εκτός του μονοθεσίου) και των 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικών σχολείων Κόνιτσας που διδάσκουν στην Ε΄ τάξη.
 • Την Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 8.15 έως 13.15 ημερίδα – εργαστήριο με θέμα: «Κειμενοκεντρική προσέγγιση γραπτού λόγου» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας. Την ημερίδαθα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70 που διδάσκουν στα 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά σχολεία Κόνιτσας και οι εκπαιδευτικοί ΠΕ05, ΠΕ06 και ΠΕ07 που διδάσκουν την ημέρα αυτή στα πιο πάνω σχολεία. Την ημέρα αυτή τα σχολεία της Κόνιτσας θα είναι κλειστά.
 • Την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014ώρα 12.00΄ έως 14.00΄ στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, με θέμα: «Μαθηματικά»Τη συνάντηση θα παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοίτων σχολείων της 3ης εκπαιδευτικής περιφέρειας (εκτός του μονοθεσίου) και των 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικών σχολείων Κόνιτσας που διδάσκουν στην Στ΄ τάξη.
Εισηγήτρια θα είναι η Σχολική Σύμβουλος.
Παρακαλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις δίωρες επιμορφωτικές συναντήσεις. Καλό είναι οι εκπαιδευτικοί να έχουν μαζί τους τα σχετικά διδακτικά εγχειρίδια.


Η Σχολική Σύμβουλος
3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ιωαννίνων,
1ου & 2ου Π.Π.Σ. και 1ου, 2ου& 3ου Δημοτικών Σχολείων Κόνιτσας


Παρασκευή Νταλαούτη

Ανακοινώσεις ΔΟΕ

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των Ιωαννίνων  που ανήκουν στη Β' ζώνη


Ξεκινά τις επόμενες εβδομάδες η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα με το υπουργείο Οικονομικών και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων να ελπίζουν σε αύξηση των πωλήσεων λόγω της μειωμένης τιμής.Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπως αναφέρει η Ημερησία, θα μειωθεί κατά 30%, με αποτέλεσμα η τιμή του να διαμορφωθεί στα 230 ευρώ ανά 1.000 λίτρα (από 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα που ισχύει σήμερα). Αυτό σημαίνει ότι η λιανική τιμή πώλησης να υποχωρήσει στο 1,150 ευρώ ανά λίτρο, από τα 1,259 ευρώ ανά λίτρο που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2014.Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι παραμένει το επίδομα θέρμανσης για χιλιάδες πολίτες οι οποίοι φέτος θα πληρώσουν το πετρέλαιο σε τιμή γύρω στα 0,80 ευρώ/λίτρο. Για την αγορά δηλαδή δύο τόνων θα ξοδέψει 1.600 ευρώ αντί για 1.800 ευρώ πέρυσι, όφελος 200 ευρώ. Από την άλλη, ένας καταναλωτής που δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης εάν αγοράσει εφέτος 2.000 λίτρα πετρελαίου θα ξοδέψει 2.300 ευρώ αντί για 2.500 ευρώ πέρυσι, όταν τον χειμώνα του 2012 και προ της αύξησης του ΕΦΚ κατά 450%, χρειάζονταν 1.600 ευρώ.Δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης, επομένως πετρέλαιο (στα 0,80 ευρώ/λίτρο) δικαιούνται όσοι πληρούν τα εξής κριτήρια:

Εισοδηματικά:
Εισόδημα 30.000 ευρώ για τον άγαμο
Εισόδημα 40.000 ευρώ για τον έγγαμο προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί (δηλαδή 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά)

Περιουσιακά:
Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.Να σημειωθεί πως η επιφάνεια του ακινήτου και η γεωγραφική περιοχή, στην οποία βρίσκεται κάποιος, βάζουν όρια στο ύψος του επιδόματος. Η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος, αγγίζει τα 120 τετραγωνικά μέτρα.
Σε ό,τι αφορά την ποσότητα διαμορφώνεται ως εξής: Στα 3.000 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Α' ζώνη (Νομοί Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας)
Στα 1.800 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στη Β' ζώνη (Νομοί Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου).
Στα 960 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Γ' Ζώνη (Νομοί Αττικής −εκτός Κυθήρων και Σαρωνικού−, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας) Στα 600 λίτρα για τους κατοίκους των νομών που ανήκουν στην Δ' Ζώνη (Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσων, Σάμου, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης).

Υπέροχες φωτογραφίες: Όταν η φύση "νικά" τον ανθρώπινο πολιτισμό

Infographic: Η Ελλάδα σε αριθμούς

Ψηφίστηκε η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ

Αμερικανός συγγραφέας: «Δεν είναι Καρυάτιδες είναι Κλώδωνες και ο τάφος είναι της Ολυμπιάδας»

Δεν θα ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ την τιμή της βενζίνης ανά λίτρο στο Ντουμπά

Τι αλλάζει στα Windows 7 από τις 31 Οκτωβρίου

Η Microsoft έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις… προθεσμίες, με το πιο πρόσφατο από αυτά που έθεσε να αφορά στα Windows 7 και την παύση παροχής τους στους κατασκευαστές υπολογιστών μετά τις 31 Οκτωβρίου.
Το deadline αυτό αφορά στις εκδόσεις Windows 7 Home Basic, Home Premium, Ultimate που δεν θα τις ξαναδούμε προεγκατεστημένες σε νέους υπολογιστές που ξεκινούν την εμπορική τους πορεία από τις 31 Οκτωβρίου και έπειτα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαφανιστούν οι εκδόσεις από την αγορά αφού είναι δεδομένο ότι υπάρχει ακόμα αρκετό stock στην αγορά υπολογιστών. Απλώς, μόλις τελειώσει αυτό θα κυκλοφορούν νέα μοντέλα με νεώτερες εκδόσεις των Windows. Η ημερομηνία αυτή δεν αφορά σε υπολογιστές με το Windows 7 Professional.
H υποστήριξη του Windows 7 με Service Pack 1, μέσα από updates και διόρθωση σφαλμάτων θα συνεχίσει μέχρι και τις 13 Ιανουαρίου 2015, ενώ ζητήματα ασφαλείας θα λύνονται μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου 2020 για τους κατόχους ενός συστήματος με λειτουργικό σύστημα Windows 7.
Κανείς δεν γνωρίζει, βέβαια, εάν η Microsoft αποφασίσει να επεκτείνει αυτές τις ημερομηνίες, όπως έκανε ήδη με την υποστήριξη των Windows XP. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές που αγοράζουν ένα PC με Windows 8.1 μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υποβαθμίσουν το σύστημά τους σε Windows 7 Professional ή Windows Vista Business.

ΟΑΕΔ: Εξ αποστάσεως η ανανέωση της κάρτας ανεργίας

Εξ αποστάσεως, από τον υπολογιστή τους, θα μπορούν στο εξής οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας τους, χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία τους στις υπηρεσίες του Οργανισμού.
Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, για την αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, η οποία ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πρόκειται για έναν ριζικό οργανωτικό εξορθολογισμό που προσφέρει όχι μόνο απτά διαδικαστικά οφέλη, καθώς η επίτευξη μείωσης έως και 3.600.000 επισκέψεων ετησίως θα θέσει οριστικό τέλος στις ουρές και την ταλαιπωρία των ανέργων στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, αλλά και ουσιαστικά οφέλη σε όρους αποτελεσματικότητας, καθώς η αποδέσμευση των εξειδικευμένων εργασιακών συμβούλων του ΟΑΕΔ από καθημερινές διοικητικές διαδικασίες και η επικέντρωσή τους στην κατάρτιση συγκροτημένων Ατομικών Σχεδίων Δράσης για την ένταξη ή επανένταξη των ανέργων στην απασχόληση, θα τονώσει την αποτελεσματική λειτουργία και τη στρατηγική παρέμβαση του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας.
Το υπουργείο επισημαίνει ακόμη ότι η παραπάνω πλήρης και διαδραστική αξιοποίηση του διαδικτύου για τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ κατέστη τεχνικά εφικτή και λειτουργικά ασφαλής, καθώς η από 1η Μαρτίου 2013 ολοκληρωμένη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» επιτρέπει την αξιόπιστη ηλεκτρονική καταγραφή των ροών της μισθωτής εργασίας και συνεπώς την άμεση ενημέρωση του Οργανισμού για κάθε μεταβολή της εργασιακής κατάστασης των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ανέργων, αλλά και τον εντοπισμό τυχόν παραβατικών συμπεριφορών ως προς τη μη νόμιμη λήψη επιδόματος ανεργίας από άτομα που ήδη εργάζονται.
Σημειώνεται, πάντως, ότι οι περίπου 140.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας θα συνεχίσουν να προσέρχονται αυτοπρόσωπα στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για λόγους διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος.


Με την ψηφιακή ανανέωση της κάρτας ανεργίας, σταματάμε οριστικά τις ουρές και την ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας και απελευθερώνουμε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό για την ουσιαστική και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Τι ισχύει για την αντικατάσταση εκπαιδευτικού που λείπει (νομικές γνωματεύσεις), της Μαρίας Τσίπρα

 ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ Μαρία Τσίπρα , Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών, Αθήνα 14-11-2013. («…η αντικατάσταση εκπαιδευτικού που λείπει ή η κάλυψη κενού ή η απασχόληση των μαθητών με οποιονδήποτε τρόπο, σαφώς συνιστά παροχή διδακτικού έργου, όπως εξάλλου έχει κριθεί και από την νομολογία των Δικαστηρίων. Υπό την έννοια αυτή, η ανάθεση απασχόλησης των μαθητών ή η αντικατάσταση εκπαιδευτικού ή η κάλυψη κενού θα πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, η υπέρβαση του οποίου σε κάθε περίπτωση προβλέπεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και με συγκεκριμένες διατυπώσεις …» Μαρία Τσίπρα , Διευκρινήσεις σχετικά με το ωράριο των εκπαιδευτικών, Αθήνα 14-11-2013. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ Π. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ Διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου 18 του ν. 2470/1997.” Οι ανωτέρω διατάξεις είναι αναγκαστικού δικαίου, ερείδονται στο άρθρο 22 του Συντάγματος και η παραβίαση τους συνιστά ευθεία παράβαση νόμου. Σύμφωνα με την παρ.  « 8. `Όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν υποχρεωτικά στο  σχολείο τους στις εργάσιμες ημέρες, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την προσφορά και άλλων υπηρεσιών που συνδέονται με το γενικότερο εκπαιδευτικό έργο, όπως συμμετοχή σε γιορταστικές, αθλητικές και  πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενημέρωση των γονέων και  κηδεμόνων, τήρηση βιβλίων του σχολείου και εκτέλεση διοικητικών εργασιών. Κάθε εκπαιδευτικός παραμένει  υποχρεωτικά στο σχολείο, στις εργάσιμες μέρες πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, για την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου που του έχει ανατεθεί από τα όργανα διοίκησης του σχολείου όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα, με την επιφύλαξη της παραγράφου 2 της περίπτωσης ΣΤ ` του άρθρου 11. Από τις πρόσθετες αυτές υπηρεσίες απαλλάσσονται οι μητέρες παιδιών μέχρι δύο ετών. ». Η ανωτέρω διάταξη συμπληρώνει την ανωτέρω γενική διάταξη της παραγράφου 7 του άρθρου 13 του Ν 2517/1977 και ορίζει τις εξής προϋποθέσεις: α) Αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς β) Σκοπός είναι η κάλυψη άλλων υπηρεσιών και όχι η παροχή του εκπαιδευτικού έργου. γ) Ο συνολικός χρόνος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις έξι ώρες ημερησίως ή της τριάντα της εβδομάδα. γ) Να έχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο δ) Η ανάθεση να έχει γίνει από το όργανο διοίκησης. Στην προκειμένη περίπτωση η εκπαιδευτικοί καλούνται να αναπληρώσουν την απουσία εκπαιδευτικών για τη διδασκαλία ειδικών μαθημάτων, με προφορική εντολή του προϊσταμένου τους. Η απασχόληση αυτή, ακόμη και αν ήθελε υποτεθεί ότι δίνεται στα πλαίσια του άρθρου 13 παρ. 8 του Ν. 2517/1997, είναι μη νόμιμη διότι το έργο που καλείται να παράσχει ο εκπαιδευτικός αποτελεί ουσιαστικά παροχή εκπαιδευτικού έργου που δεν προβλέπεται από το αναλυτικό πρόγραμμα και για αυτό οποιαδήποτε ενασχόληση είναι μη νόμιμη η εντολή δε της διοίκησης είναι άκυρη διότι δίνεται κατά κακή χρήση της διακριτικής ευχέρειας, κατ ευθεία παράβαση του νόμου, είναι αναιτιολόγητη , πάσχει ως αναφορά τον τύπο της διότι πρέπει να είναι γραπτή, ειδική και συγκεκριμένη. Η συμπεριφορά της διοίκησης να προκρίνει την αναγκαιότητα ακόμη και την διδασκαλία δεύτερης ξένης γλώσσας χωρίς να φροντίζει για την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό τις σχολικές μονάδες συνιστά παραβίαση της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικουμένου αντιβαίνει δε στο άρθρο 16 του Συντάγματος. Για το λόγο αυτό οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να παρέχουν την εργασία τους κατ αναπλήρωση της κενής θέσης για τη διδασκαλία ειδικών μαθημάτων και να μην αναλαμβάνουν καθήκοντα χωρίς τη σαφή και γραπτή εντολή του προϊσταμένου τους ( του διευθυντή )

Διαβάστε περισσότερα: Τι ισχύει για την αντικατάσταση εκπαιδευτικού που λείπει (νομικές γνωματεύσεις), της Μαρίας Τσίπρα | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Οκτώ (8) νέα ραντάρ θα καταγράφουν μέρα-νύχτα τις ταχύτητες των οδηγών στα Γιάννενα!!!Εκτός από τα μπλόκα και τα ραντάρ χειρός, των ανδρών της Τροχαίας, οι λάτρεις της ταχύτητας στο νομό Ιωαννίνων θα έχουν να... αντιμετωπίσουν και οκτώ (8) νέα σταθερά ραντάρ καταγραφής της ταχύτητας των οδικών οχημάτων, τα οποία από χθες εγκατέστησε και έθεσε σε λειτουργία η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων με το Τμήμα Τροχαίας. Τα οκτώ (8) νέα ραντάρ στοχεύουν στην αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, μέσω της μείωσης της ταχύτητας των οχημάτων και μέσα από τη δημοσιοποίηση των χιλιομετρικών θέσεων που αυτά έχουν τοποθετηθεί, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ευελπιστεί να συνετίσει έγκαιρα τους οδηγούς, ώστε αυτοί να μην εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, μέσα από την ανάπτυξη υπερβολικών ταχυτήτων. Οι χιλιομετρικές θέσεις στις οποίες έχουν τοποθετηθεί τα ραντάρ είναι οι εξής:

- Στον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Κόνιτσας (Κακαβιάς), στην 7+800 χ/θ, στην κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Καλπάκι
- Στον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Κόνιτσας (Κακαβιάς) στην 8+500 χ/θ, στην κατεύθυνση από Καλπάκι προς Ιωάννινα.
- Στον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Κόνιτσας (Κακαβιάς), στην 4+000 χ/θ, στην κατεύθυνση από Καλπάκι προς Ιωάννινα
- Στον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Τρικάλων, στην 140+600 χ/θ, στην κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Τρίκαλα (Είσοδος Περάματος).
- Στον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Τρικάλων, στην 140+800 χ/θ, στην κατεύθυνση από Τρίκαλα προς Ιωάννινα (Νεκροταφείο Ιωαννίνων).
- Στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα: Μετά τη σήραγγα Ανθοχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Μέτσοβο προς Ιωάννινα (Η. 102+800 χ/θ), Προ της σήραγγας «Λορέντζου Μαβίλη», στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Μέτσοβο (Κ. 81+900 χ/θ) και προ της Σήραγγας Δωδώνης στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Ηγουμενίτσα (Η. 64+000 χ/θ)

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ιστορία της Τέχνης για αρχάριους!

Κόλπο: Δείτε τους κωδικούς πρόσβασης (passwords) πίσω από τις τελίτσεςΚαμιά φορά μπορεί να συμβεί να ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης ή τους κωδικούς (passwords) που χρησιμοποιείτε. Βέβαια γνωρίζετε ότι υπάρχουν αποθηκευμένοι στο πρόγραμμα περιήγησης σας. Το αποτέλεσμα φυσικά, σας είναι γνωστό. Πριν κάνετε login στη σελίδα που σας ενδιαφέρει ο κωδικός σας δεν διακρίνεται γιατί υπάρχει κάτω από τις τελίτσες που εμφανίζονται. Στον Firefox όλοι οι κωδικοί πρόσβασης υπάρχουν στην διαδρομή Εργαλεία/ Επιλογές/ Καρτέλα «Ασφάλεια» / Αποθηκευμένοι Κωδικοί». Στο Google  Chrome τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα, απλά πηγαίνετε στη διεύθυνση chrome://settings/passwords.

25 συμβουλές ζωής από ένα παππού...

Υπερωρίες σε 1600 εκπαιδευτικούς των Περιφερειακών και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης


Ο υπουργός Παιδείας Α.Λοβέρδος υπέγραψε απόφαση με την οποία εγκρίνεται η υπερωριακή απασχόληση πέραν των ωρών της υποχρεωτικής εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν εποχιακές, επείγουσες και έκτακτες ανάγκες των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. (Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης) του Υ.ΠΑΙ.Θ..

• Για 1600 διοικητικούς και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς υπαλλήλους, μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. για το χρονικό διάστημα   έως 31−12−2014 και έως 40 ώρες συνολικά για κάθε υπάλληλο.
• Στους ανωτέρω υπαλλήλους δεν συμπεριλαμβάνονται οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.
• Για κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα εκδίδεται, ανάλογα με τις ανάγκες της, απόφαση συγκρότησης συνεργείου υπερωριακής απασχόλησης στην οποία θα αναφέρονται οι συμμετέχοντες υπάλληλοι και οι ώρες απασχόλησης για τον καθένα.
• Υπεύθυνος για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την βεβαίωση της υπερωριακής απασχόλησης και του υπερωριακά παρασχεθέντος έργου είναι ο προϊστάμενος της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
 Σύμφωνα με την απόφαση   η υπερωριακή απασχόληση κρίθηκε απαραίτητη για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών των περιφερειακών υπηρεσιών Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ. που δημιουργούνται κυρίως από:
− τη συνεχή μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων,
− την κατάργηση των Γραφείων Εκπαίδευσης με την αντίστοιχη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους, στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,
− την ένταξη αρμοδιοτήτων άλλων Υπουργείων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (Οικονομικών − Εργασίας),
− την αύξηση των υπηρεσιακών αναγκών και του όγκου της εργασίας στα πλαίσια της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής και της διοικητικής μεταρρύθμισης που εφαρμόζεται στο υπουργείο μας στους τομείς που αφορούν τις αρμοδιότητές μας,
− την ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για την έγκαιρη έκδοση των πράξεων συνταξιοδότησης και
τοποθέτησης εκπαιδευτικών,
− την ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών,
− την ανάγκη υπερωριακής απασχόλησης για τηνέγκαιρη και ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους,
− την εκπαίδευση των υπαλλήλων και την παρακολούθηση εφαρμογής των ψηφιακών υπογραφών που ήδη εφαρμόζεται σε υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ.,
− τις αυξημένες ανάγκες της υπηρεσίας πρωτοκόλλου λόγω εφαρμογής της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων.

Πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο υλοποίησης του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για το διδακτικό έτος 2014-2015

Δελτίο Τύπου


Πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων– Άξονας Προτεραιότητας 1», «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων - Άξονας Προτεραιότητας 2» και «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων - Άξονας Προτεραιότητας 3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» για το διδακτικό έτος 2014-2015.
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, για το σχολικό έτος 2014-2015, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου 360εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16.
Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών στα Μουσικά Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων:
 • «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων– Άξονας Προτεραιότητας 1»
 • «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων - Άξονας Προτεραιότητας 2» και
 • «Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων - Άξονας Προτεραιότητας 3»
του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ανήκουν τα μουσικά σχολεία πρόσληψής τους, για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 έως και τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minedu.gov.gr

Για τους πίνακες με τα ονόματα πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Το ανάκτορο της Κνωσού. Η εντυπωσιακή εικονική αναπαράσταση του μνημείου, που καταστράφηκε από σεισμό και από τσουνάμι! (Βίντεο)...

Σύνδεση της Ιόνιας με την Γέφυρα Καλογήρου ζήτησε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, είχε την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής, στο πλαίσιο της επιθεώρησης
από τον Υπουργό των εργασιών της Ιόνιας Οδού.
Ο Δήμαρχος Ζηρού τόνισε στον κ. Χρυσοχοΐδη την σπουδαιότητα του έργου για την αναβάθμιση της περιοχής, αλλά και την αναγκαιότητα για επίσπευση των εργασιών ώστε να ολοκληρωθεί το έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ακόμη ο κ. Καλαντζής ενημέρωσε τον Υπουργό για ζητήματα του Δήμου και ζήτησε την συμβολή του στην επίλυσή τους, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, μέσω της Γέφυρας Καλογήρου και την υφιστάμενη οδό.

ΑΣΕΠ άνοιξη του 2015 αν ανατραπεί το 1/10;

Και από εκεί που έλεγαν για ΑΣΕΠ Δεκέμβριο- Ιανουάριο ο κ. Δερμεντζόπουλος μίλησε τώρα για άνοιξη του 2015.
Παραθέτουμε το σχετικό χωρίο:
Το σύστημα δεν μπορεί πια να λειτουργήσει. Έχει καταρρεύσει με τη γνωστή διαδικασία μέχρι σήμερα, από το 2008 που έγινε ο τελευταίος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, όπου λειτουργούσε κατά κύριο λόγο με τους αναπληρωτές. Θα σας πω ότι φέτος χρειάστηκε να βρούμε πιστώσεις για δεκαέξι χιλιάδες αναπληρωτές. Είναι ένας πραγματικά πολύ μεγάλος αριθμός με ένα πολύ μεγάλο κόστος για την παιδεία.
Σκοπός, λοιπόν, και θέληση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να προχωρήσουμε πια σε ένα διαγωνισμό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα-πρώτα να πετύχουμε την ανατροπή του 1/10, ένας προσλαμβάνεται για δέκα αποχωρήσαντες, που δυστυχώς ισχύει για το Υπουργείο Παιδείας, αντί του 1/5 που ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Άρα, λοιπόν, το πρώτο που ήδη ξεκινήσαμε ως Υπουργείο Παιδείας είναι η προσπάθεια για την ανατροπή του 1/10.
Μετά από αυτό, αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε, με τη συνδρομή φυσικά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι η διενέργεια ενός διαγωνισμού ΑΣΕΠ την άνοιξη του 2015 ή ακόμα και πιο σύντομα αν μπορέσουμε.

Αχρηστεύονται από την Παρασκευή τα κλεμμένα κινητά-Πλήγμα στην «μαύρη αγορά» των κλεμμένων

Στο όσο το δυνατόν περιορισμό των κλοπών κινητών τηλεφώνων και μεταπώλησής τους στην «μαύρη αγορά» αποσκοπεί  η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς με απόφασή της από μεθαύριο Παρασκευή, όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένες να απενεργοποιούν, μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ (International Mobile Equipment Identity- Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων), όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.
Έτσι, λοιπόν, ένα κλεμμένο κινητό θα είναι πλέον άχρηστο και δεν θα μπορεί να μεταπωληθεί στην εγχώρια «μαύρη» αγορά, μιας και δεν θα ενεργοποιείται με άλλη κάρτα SIM της ίδιας ή άλλης εταιρείας.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η γνωστοποίηση του κωδικού ΙΜΕΙ της κλεμμένης συσκευής από το συνδρομητή στον πάροχό του. Ο κωδικός ΙΜΕΙ περιλαμβάνει πληροφορίες για τον κατασκευαστή και το μοντέλο της συσκευής και αποτελεί την «ταυτότητα» κάθε συσκευής.
Κάθε συνδρομητής μπορεί να εντοπίσει τον κωδικό ΙΜΕΙ:
- Στη συσκευασία της συσκευής
- Πατώντας τα πλήκτρα * # 06 # στη συσκευή του
- Με σχετική εφαρμογή του λογισμικού της συσκευής
Για την απενεργοποίηση της συσκευής, οι συνδρομητές πρέπει αρχικά να δηλώσουν την κλοπή στην αστυνομία και, στη συνέχεια, να υποβάλουν στον πάροχό τους γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό της δήλωσης κλοπής.
Κάθε εταιρεία που απενεργοποιεί τις κλεμμένες συσκευές των συνδρομητών της στο δίκτυό της, αναλαμβάνει, ταυτόχρονα, την ευθύνη να ενημερώνει σχετικά και τις υπόλοιπες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες οφείλουν να προχωρήσουν, επίσης, στην απενεργοποίηση των κλεμμένων συσκευών στα δίκτυά τους.
Σημειώνεται ότι ένα αίτημα απενεργοποίησης απορρίπτεται, εάν ο δηλούμενος κωδικός ΙΜΕΙ δεν είναι έγκυρος, σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς προδιαγραφές ή δεν έχει αποδοθεί από τον κατασκευαστή στη συσκευή, ώστε να την προσδιορίζει κατά μοναδικό τρόπο.
Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη υποχρέωση, η ΕΕΤΤ στοχεύει στην ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή έναντι του φαινομένου της κλοπής συσκευών κινητών τηλεφώνων.

Σάλος με το νέο iPhone6: Τα στραβώματα που «στράβωσαν» τους χρήστες (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Πώς θα καταλάβετε αν το παιδί σας έχει Διάσπαση Προσοχής (βίντεο)

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Πόση καφεϊνη αντέχεις; Ένα τέστ για όσους αγαπούν τον οργανισμό τους

O καφές κάνει καλό, αλλά όχι σε υπερβολικές δόσεις. Και τι είναι το υπερβολικό; Ενα τεστ μας δείχνει ακριβώς πόση καφεΐνη αντέχει ο οργανισμός μας, προτού υποστεί τις σοβαρές συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσής της.
Πατήστε ΕΔΩ για να υπολογίσετε την ποσότητα από το κάθε ρόφημα την οποία αντέχει το σώμα σας προτού καταρρεύσετε από την υπερβολική δόση καφεΐνης.

ΟΑΕΔ ξεκινούν δύο νέα προγράμματα για 21.620 ανέργους

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο την Τρίτη 23/9/2014 στις 11 πμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Έως την Πέμπτη 25-9-2014 οι υποψηφιότητες για το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Έως την Πέμπτη 25-9-2014 οι υποψηφιότητες για το ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων


Συμπληρωματικές οδηγίες για το ωράριο των εκπαιδευτικών και τη διδασκαλία μαθημάτων


 Ύστερα από ερωτήματα που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με τις ενέργειες προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2014-2015, σας επισημαίνουμε τα εξής: 
Α. Ωράριο εκπαιδευτικών 
Την πρωινή ζώνη του Ολοήμερου Προγράμματος δύνανται να αναλαμβάνουν: 
α) Οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, εφόσον το επιθυμούν. 
β)Αν δεν υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον από τους Διευθυντές των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί ΠΕ70.
γ) Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. 
Β. Διδασκαλία μαθημάτων 
Το συνεχόμενο δίωρο των αγγλικών μπορεί να γίνεται σε όλες τις τάξεις, με την προϋπόθεση ότι το μάθημα θα διδάσκεται με βιωματικές και διαθεματικές δραστηριότητες και με έμφαση στη μέθοδο Project. 
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Κώστας Παπαχρήστος