Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΟΕ: Ορισμός εκπροσώπων σε Επιτροπή

ΔΟΕ: Προτάσεις για αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των μεταθέσεων (Π.Δ. 50) και του Π.Δ. 1/2003

Δείτε νέες φωτογραφίες από το εσωτερικό του τύμβου της Αμφίπολης

Δεν θα πιστέψετε τι βρέθηκε μέσα σε κρανίο μούμιας 2.000 ετών (Φωτογραφίες)

H ιστορία πίσω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου

Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου κλάδων ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και ΠΕ19-ΠΕ20-Πληροφορικής στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προσλήψεις Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου κλάδων ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και ΠΕ19-ΠΕ20-Πληροφορικής στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2014-2015 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους ωραρίου57 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας, 131 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και 50 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ19-ΠΕ20-Πληροφορικής.
Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους πραγματοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Στήριξη των Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα - ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014 έως την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Για τους πίνακες των ονομάτων πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ

Τα 9 πιο θανατηφόρα ορυκτά, που εξόρυξε ποτέ ο άνθρωπος

Τι κοινό έχει ο τύμβος της Αμφίπολης με την Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα

Der Spiegel: Ήταν μοιραίο λάθος η μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα

513 μόνιμοι διορισμοί στο Υπουργείο Παιδείας; Διαβάστε περισσότερα: 513 μόνιμοι διορισμοί στο Υπουργείο Παιδείας;

Σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για απεργία - αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης από ΔΟΕ




Αρ. Πρωτ.1096
Αθήνα 29/9/2014
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΘΕΜΑ : Σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για απεργία - αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης

  Η απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., η οποία και ανακοινώθηκε με εξώδικο στο ΥΠΑΙΘ στις 25-9-2014, για απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης - αυτοαξιολόγησης, έρχεται ως συνέχεια των αποφάσεων και της τακτικής που ακολούθησε η Δ.Ο.Ε. κατά την περσινή συνδικαλιστική χρονιά αλλά και των αποφάσεων του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ για το ίδιο θέμα.
  Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι σαφής η πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη τακτική των μονομερών ενεργειών στο θέμα της αυτοαξιολόγησης - αξιολόγησης. Αυτό αποδεικνύεται με τα όσα ορίζει η από 3-9-2014 εγκύκλιος της Διεύθυνσης Σπουδών του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την ανάρτηση του προγραμματισμού και των σχεδίων εργασίας των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στο παρατηρητήριο της ΑΕΕ αλλά και η πρόσκληση Περιφερειακών Διευθύνσεων (με την ίδια αστήρικτη νομικά διαδικασία) προς τους διευθυντές των σχολείων που δε συμμετείχαν στην εξ'  αποστάσεως επιμόρφωση για την αξιολόγηση τον Ιούνιο, να το κάνουν τώρα. Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται και η υλοποίηση της απόφασης για πρόσκληση σε συμμετοχή στη διαδικασία της αξιολόγησης των διευθυντών σχολικών μονάδων και όσων εκπαιδευτικών το επιθυμούν.
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς, σε υλοποίηση της απόφασής του, να μη συμμετέχουν σε καμία από τις παραπάνω διαδικασίες και να μη συναινέσουν στην εφαρμογή της ΑΕΕ - αξιολόγησης που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση σχολείων κι εκπαιδευτικών, στη στασιμότητα και τις απολύσεις.

 

Οδηγίες και κατευθύνσεις για τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας Τάξεων Υποδοχής Ζ.Ε.Π. (2014-2015)

Δείτε εδώ την απόφαση

Ο Kανόνας των εσωρούχων: Ένα εξαιρετικό άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι γονείς

«Ο Kανόνας των εσωρούχων» είναι η καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Ο Κανόνας αποτελεί ένα απλό μέσο που βοηθά τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να τα αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν το παιδιά και που να στραφούν για βοήθεια.
 Τι λέει όμως ο Κανόνας των Εσωρούχων;
Είναι απλό: κανείς δεν μπορεί να αγγίξει ή να χαϊδέψει το παιδί στα σημεία του σώματός του που συνήθως καλύπτονται από τα εσώρουχά τους. Και ούτε τα παιδιά επιτρέπεται να αγγίξουν το σώμα άλλων σε αυτά τα σημεία. Ο κανόνας είναι επίσης χρήσιμος γιατί βοηθάει να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει, ότι υπάρχουν καλά και κακά μυστικά και ότι υπάρχει καλό αλλά και κακό χάδι ή άγγιγμα. Ο Κανόνας των Εσωρούχων εκπονήθηκε για να βοηθήσει γονείς και κηδεμόνες να ανοίξουν συζήτηση με τα παιδιά τους. Μπορεί μάλιστα να αποτελέσει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο πρόληψης κατά της σεξουαλικής κακοποίησης. Ο Κανόνας των Εσωρούχων έχει πέντε σημαντικές πτυχές.
1. Το σώμα σου σού ανήκει
 Τα παιδιά θα πρέπει να ξέρουν ότι το σώμα τους τούς ανήκει και ότι κανείς δεν μπορεί να τα αγγίξει ή να τα χαϊδέψει χωρίς την άδειά τους. Ο ειλικρινής και άμεσος διάλογος ήδη από μικρή ηλικία για τη σεξουαλικότητα και τα απόκρυφα σημεία του σώματος, με σωστή χρήση των όρων που αφορούν τα γεννητικά όργανα και άλλα σημεία του σώματός τους, θα βοηθήσουν τα παιδιά να αντιληφθούν τι δεν επιτρέπεται. Τα παιδιά διατηρούν το δικαίωμα να αρνηθούν φιλί ή χάδι ακόμη και από άτομο το οποίο αγαπούν. Πρέπει να μάθουν να λένε «Όχι» με άμεσο και αποφασιστικό τρόπο σε περίπτωση ανάρμοστης σωματικής επαφής, όπως και τρόπους να αποφεύγουν καταστάσεις που απειλούν την ασφάλειά τους και να ενημερώνουν έναν ενήλικα τον οποίον εμπιστεύονται. Έχει σημασία να τονισθεί ότι τα παιδιά θα πρέπει να επιμείνουν έως ότου κάποιος να πάρει το θέμα στα σοβαρά. Στο βιβλίο μας, το χέρι ζητά την άδεια της Κίκο για να την αγγίξει. Η Κίκο δέχεται, αλλά όταν το χέρι προσπαθεί να μπει μέσα στο εσώρουχο η Κίκο λέει «Όχι». Οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή την αλληλουχία γεγονότων για να εξηγήσουν στο παιδί τους ότι μπορεί να πει «Όχι» ανά πάσα στιγμή.
2. Καλό άγγιγμα – κακό άγγιγμα 
Τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται πάντα τη διαφορά μεταξύ του αγγίγματος που επιτρέπεται και εκείνου που θεωρείται ανάρμοστο. Πείτε τους ότι δεν είναι σωστό να κοιτάζει ή να αγγίζει κανείς τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους, ούτε είναι σωστό να τους ζητάει κάποιος να δουν ή να αγγίξουν αυτά τα σημεία στο σώμα κάποιου άλλου. Ο Κανόνας των Εσωρούχων τα βοηθάει να αναγνωρίζουν ένα φανερό και εύκολο να το θυμούνται όριο: τα εσώρουχα. Βοηθάει τους ενήλικες να ξεκινήσουν μια κουβέντα με τα παιδιά. Αν τυχόν τα παιδιά δεν είναι βέβαια κατά πόσον η συμπεριφορά ενός ενήλικα είναι αποδεκτή ή όχι, φροντίστε να ξέρουν ότι μπορούν να ζητήσουν από κάποιον ενήλικο τον οποίον εμπιστεύονται να τα βοηθήσει. Στο βιβλίο μας, η Κίκο δεν δέχεται να την αγγίξουν κάτω από το εσώρουχο. Οι γονείς μπορούν να εξηγήσουν στο παιδί ότι υπάρχουν κάποιοι ενήλικες (όπως οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι γιατροί) που μπορεί να χρειαστεί να το αγγίξουν, αλλά ας ενθαρρύνουμε τα παιδιά να πουν «Όχι» ακόμη και σε αυτούς αν τυχόν αισθανθούν άβολα ή αμήχανα.
3. Καλά μυστικά – κακά μυστικά 
Η μυστικότητα είναι η τακτική που εφαρμόζουν συνήθως όσοι διαπράττουν το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά τη διαφορά μεταξύ καλών μυστικών και κακών μυστικών, αλλά και να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Οποιοδήποτε μυστικό τους προκαλεί άγχος, αμηχανία, φόβο ή στενοχώρια δεν θεωρείται καλό και επομένως δεν θα πρέπει να το αποκρύπτουν. Αντιθέτως, θα πρέπει να το πουν σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται (γονέα, δάσκαλο, αστυνομικό, γιατρό). Στο βιβλίο μας, το χέρι ενθαρρύνει την Κίκο να μιλήσει ανοικτά, όταν κάποιος θέλει να την αγγίξει με τρόπο ανάρμοστο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλληλουχία αυτή καταστάσεων για να συζητήσετε τη στη διαφορά μεταξύ καλού μυστικού (όπως λχ. ένα πάρτι γενεθλίων) και κακού μυστικού (οτιδήποτε προκαλεί στο παιδί στενοχώρια και άγχος). Οι γονείς πρέπει να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να τους αποκαλύπτουν τα κακά μυστικά.
4. Η πρόληψη και η προστασία είναι ευθύνη των ενηλίκων 
Τα κακοποιημένα παιδιά νιώθουν αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου. Οι ενήλικες θα πρέπει να αποφεύγουν να καλλιεργούν ταμπού γύρω από τη σεξουαλικότητα αλλά και να φροντίζουν ώστε τα παιδιά τους να γνωρίζουν σε ποιον να απευθυνθούν για να μιλήσουν σε περίπτωση που ανησυχούν, στενοχωριούνται ή θλίβονται. Το παιδιά δεν αποκλείεται να διαισθανθούν ότι κάτι δεν πάει καλά, οπότε οι μεγάλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αφουγκράζονται τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά των παιδιών. Ίσως υπάρχει λόγος που ένα παιδί αρνείται την επαφή με κάποιον άλλο ενήλικα ή παιδί. Θα πρέπει να το σεβαστούν. Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να μιλήσουν με τους γονείς τους. Το χέρι στο βιβλίο είναι φίλος της Κίκο. Οι μεγαλύτεροι υπάρχουν για να βοηθούν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους. Η πρόληψη της σεξουαλικής βίας αποτελεί πρωτίστως ευθύνη των ενηλίκων και είναι σημαντικό να φροντίζουμε να μην φορτώνουμε ένα τέτοιο βάρος στους ώμους των παιδιών.
5. Άλλες χρήσιμες συμβουλές που συνοδεύουν τον Κανόνα των Εσωρούχων
Καταγγελία και αποκάλυψη στοιχείων Τα παιδιά χρειάζονται σαφείς κατευθύνσεις όσον αφορά τους ενήλικες που μπορεί να βρίσκονται στον περίγυρο ασφάλειάς τους. Πρέπει να τα ενθαρρύνουμε να επιλέξουν ενήλικες τους οποίους μπορούν να εμπιστευτούν, που είναι διαθέσιμοι και πρόθυμοι να τα ακούσουν και να βοηθήσουν. Μόνο ένα από τα μέλη του περίγυρου αυτού μπορεί να κατοικεί στο ίδιο σπίτι με το παιδί, τα υπόλοιπα δεν θα πρέπει να είναι συγγενικά πρόσωπα ούτε να προέρχονται από τον άμεσο οικογενειακό κύκλο. Το παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να ζητήσουν βοήθεια σε ένα τέτοιο περίγυρο ασφάλειας και εμπιστοσύνης.
Γνωστοί δράστες 
Στην πλειονότητα των περιπτώσεων ο δράστης είναι άτομο που το παιδί γνωρίζει. Είναι πολύ δύσκολο, κυρίως για τα μικρά παιδιά, να καταλάβουν ότι κάποιος που ήδη γνωρίζουν μπορεί να τα βλάψει. Μην ξεχνάτε τη μέθοδο που ακολουθούν συνήθως οι θύτες για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παιδιών. Στο σπίτι επομένως θα πρέπει να ισχύει ο κανόνας ότι το παιδί οφείλει να ενημερώνει τους γονείς του σε κάθε περίπτωση που κάποιος του προσφέρει δώρα, του ζητάει να κρατήσει ένα μυστικό ή προσπαθεί να βρεθεί μόνος μαζί του.
Άγνωστοι δράστες 
Σε μερικές περιπτώσεις ο δράστης μπορεί να είναι ένας άγνωστος. Διδάξτε στο παιδί σας κάποιους απλούς κανόνες για την επαφή με αγνώστους, όπως λ.χ. να μην επιβιβάζονται ποτέ σε αυτοκίνητο ατόμου το οποίο δε γνωρίζουν, ούτε να δέχονται δώρα ή προσκλήσεις από αγνώστους.
Βοήθεια 
Τα παιδιά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν ειδικοί οι οποίοι μπορούν να το βοηθήσουν (δάσκαλοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ο συνήγορος του πολίτη, γιατροί, ο ψυχολόγος στο σχολείο, η αστυνομία), αλλά και τηλεφωνικές γραμμές τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ζητήσουν συμβουλές και βοήθεια.
http://www.newsitamea.gr

Σχολή Γονέων στο Νομό Ιωαννίνων

Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται πέντε εκπαιδευτικά προγράμματα.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Αναλυτικότερα το έργο στοχεύει στο να:
• Βελτιωθεί η επικοινωνία στην οικογένεια
• Προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης τους
• Αναπτυχθούν δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους
• Ενθαρρυνθεί η συμμετοχή των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και να υποστηριχθεί συνεργασία τους με τους/τις εκπαιδευτικούς
• Αποκτηθούν συγκεκριμένες ικανότητες προκειμένου οι γονείς να μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου
• Ενημερωθούν οι γονείς σε θέματα υγείας των ίδιων και των παιδιών τους
• Ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης ανάλογα με την ηλικία των παιδιών τους
• Γίνει κατανοητή η θέση των ατόμων τρίτης ηλικίας στην κοινωνία, την οικογένεια και τα κοινά
• Γίνει ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους προφύλαξης των παιδιών από την χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και να προταθούν τρόποι παιδαγωγικής και λελογισμένης χρήσης τους
• Βελτιωθεί η διαχείριση του οικογενειακού προγραμματισμού
• Παρασχεθεί συμβουλευτική υποστήριξη και αγωγή υγείας στις οικογένειες των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων
• Ενημερωθούν και να υποστηριχθούν ψυχολογικά γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες
Τα προγράμματα που παρέχονται στις Σχολές Γονέων είναι τα εξής:
1. Σύγχρονη οικογένεια, διάρκειας 50 ωρών
2. Σύνδεση σχολείου-οικογένειας, διάρκειας 50 ωρών
3. Αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών σε άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, διάρκειας 25 ωρών
4. Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ.), διάρκειας 25 ωρών
5. Συμβουλευτική σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, διάρκειας 25 ωρών
Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις) και παρέχεται από εξειδικευμένους επιστήμονες.
Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των παραπάνω προγραμμάτων είναι:
• Δομή και λειτουργία της ελληνικής οικογένειας
• Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο
• Υγεία και ασφάλεια στο χώρο της οικίας, του σχολείου και χώρων παιδικής αναψυχής.
• Εξάρτηση από καπνό, αλκοόλ, ναρκωτικά
• Οδική συμπεριφορά και ασφάλεια
• Θέματα διατροφής
• Σημασία της σωματικής άσκησης
• Υγεία και ασφάλεια στο χώρο εργασίας
• Σεξουαλική Αγωγή
• Τρίτη ηλικία και οικογένεια
• Διαχείριση ελεύθερου χρόνου
• Χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
• Επαγγελματικός Προσανατολισμός
• Κατανάλωση και Διαφήμιση
• Οικογενειακός Προϋπολογισμός
• Συνεργασία εκπαιδευτικού-γονέων- παιδιού
• Εκπαιδευτικοί, οικογένεια και διάγνωση κλίσεων
• Προώθηση της ισότητας των φύλων
• Προβλήματα συμπεριφοράς μαθητών/τριών
• Συνεργασία γονέων-μεταναστών
• Ψυχολογική Υποστήριξη
• Αγωγή Υγείας
• Συμβουλευτική Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες
• Στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή τουλάχιστον 20 ατόμων.
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στον Υπεύθυνο Σχολής Γονέων Ν. Ιωαννίνων κ. Τσεντσερή Μιχάλη, (Τηλ.6979355888) καθημερινά 09:00 με 13:00 εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
Επίσης αιτήσεις συμμετοχής υπάρχουν στο γραφείο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιωαννιτών Αβέρωφ 6 Α’ όροφος. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10:00-13:00. Ο κ. Τσεντσερής θα βρίσκεται στο γραφείο κάθε Παρασκευή 11:00 με 12:00.
Η συμμετοχή στα προγράμματα της Σχολής Γονέων είναι δωρεάν.

Απίστευτες οδηγίες χρήσης για την Ελληνική τηλεόραση το 1966...

http://www.mixanitouxronou.gr/apisteftes-odigies-chrisis-gia-tin-tileorasi-to-1966/
Τον Μάρτιο του 1966 το περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου κυκλοφορούσε με ένα ρεπορτάζ, που έκανε αίσθηση. Αφορούσε την πρώτη ελληνική τηλεόραση, που έμπαινε έστω και καθυστερημένα στη ζωή των πολιτών. Το τεύχος με τις «δώδεκα πρακτικές συμβουλές για τους υποψήφιους θεατές τους είδους» έγινε ανάρπαστο. Τα χρόνια πέρασαν, πολλά άλλαξαν και οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες. tv11. Σήμερα οι συσκευές είναι πολύ πιο ελαφρές και είναι εύκολο να τις μετακινήσεις. Αυτό όμως που παραμένει διαχρονικό είναι το… σφυρί. Σου επιτρέπει να κάνεις κομμάτια την τηλεόραση και να δώσεις τέλος στην ανία σου. Εφόσον βεβαίως την έχεις ξεχρεώσει… tv22. Το τηλεκοντρόλ τη δεκαετία του 1960 ήταν άγνωστο αξεσουάρ και τα κανάλια μόνο δύο: το ΕΙΡ και το Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα όμως που είναι δεκάδες, δεν ξέρεις ποιο κουμπί να πατήσεις. Επιλογές υπάρχουν πολλές, αλλά τα ενδιαφέροντα προγράμματα είναι πολύ λίγα. «Κρίμα την εφεύρεση», θα έλεγε σήμερα ο πρωταγωνιστής του σκίτσου. tv33. Οι ρυθμίσεις τότε ήτ...

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/apisteftes-odigies-chrisis-gia-tin-tileorasi-to-1966/

Δήμος Ιωαννιτών: Νέα τμήματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ιωαννιτών και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ιωαννιτών στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ιωαννιτών μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:
Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ:
– ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
1 ΟΙΚΟΝΟΜΙA – EΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
2 ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
3 ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
4 ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
5 ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
6 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ
7 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ
Β. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ:
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της  αστυνομικής ταυτότητας.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .
Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ιωαννιτών, Αβέρωφ 6 (1ος
όροφος), Ημέρες – ώρες: Τρίτη & Πέμπτη, 10:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.
Τηλ.: 2651001025, 2651065905, Email: kdvmioanniton@gmail.com
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Oι τελευταίες επιθυμίες του Μ. Αλεξάνδρου

Eυρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου, ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του...

1. Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.

2. Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

3. Τα χέρια του να μείνουν να λικνίζονται στον αέρα, έξω από το φέρετρο, σε θέα όλων..

Ένας από τους στρατηγούς, έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες, ρώτησε τον Αλέξανδρο ποιοι ήταν οι λόγοι.

Ο Αλέξανδρος του εξήγησε: ...

1. Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου, για να μπορούν να δείξουν με αυτό τον τρόπο ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν, μπροστά στο θάνατο, τη δύναμη να θεραπεύουν!

2. Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου, για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ, εδώ παραμένουν!

3. Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα, για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε, όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός που είναι ο χρόνος! Ο ΧΡΟΝΟΣ είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχουμε, γιατί είναι περιορισμένος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα, αλλά όχι περισσότερο χρόνο. Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο, του παραχωρούμε ένα μέρος από τη ζωή μας που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμε.

Απαντώ σε ερωτήματά σας για τους νέους πίνακες αναπληρωτών…

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

             Ειλικρινά δεν περίμενα τον καταιγισμό μηνυμάτων για το θέμα των νέων πινάκων αναπληρωτών…

            Τα ερωτήματα πολλά και θα προσπαθήσω να συνοψίσω απαντήσεις που νομίζω ενδιαφέρουν όλους:

  1) Πότε και πως θα δημιουργηθούν οι νέοι πίνακες με την προϋπηρεσία;

Το σχολικό έτος 2015-2016. Μαζί με τα χαρτιά σας ως αναπληρωτές, θα πρέπει να καταθέσετε βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, για το διάστημα από το 2012 αι μετά. Εύχομαι να έχει αλλάξει ο νόμος και να κατατεθεί προϋπηρεσία από το 2010 και μετά. Η προ του 2010 προϋπηρεσία δεν θα κατατεθεί, καθώς είναι ήδη περασμένη στο σύστημα.

2) Υπηρέτησα το 2012 – 2013 σε σχολείο με Ι μόρια. Θα μου προσμετρήσουν στον ΑΣΕΠ.

Δυστυχώς όχι. Γιατί τότε δεν υπήρχε η σχετική αγκαλιάς προσμέτρησης τους. Θα αναγνωριστούν διπλά στον πίνακα αναπληρωτών.

 3) Υπηρέτησα το 2013 - 2014 σε σχολείο με Ι μόρια, αλλά δεν ήταν δυσπρόσιτο. Θα πάρω τα μόρια;

Δυστυχώς δεν είναι όλα τα σχολεία Ι και Θ μόρια χαρακτηρισμένα δυσπρόσιτα. Δεν θα πάρεις λοιπόν διπλή προϋπηρεσία.

 4) Το σχολικό έτος 2009-2010 υπηρέτησα σε δυσπρόσιτο, αλλά η προϋπηρεσία μου δεν διπλασιάστηκε τότε. Τι πρέπει να κάνω;

Αν είσαι σίγουρη ότι ήταν δυσπρόσιτο, θα πρέπει το καλοκαίρι που θα καταθέσεις την αίτησή σου να κάνεις ένσταση και να ζητήσεις να σου αναγνωριστεί η προϋπηρεσία ως διπλή. Στην παρακάτω διεύθυνση υπάρχουν πάρα πολλά ΦΕΚ σύμφωνα με τα οποία χαρακτηρίστηκαν δυσπρόσιτα σχολεία. http://e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/4636-ola-ta-dysprosita-sxoleia-se-a-thmia-kai-v-thmia-stin-ellada

 5) Στον πίνακα που ανεβάσατε με τα δυσπρόσιτα υπάρχει περίπτωση κάποια σχολεία να μην είναι πλέον;

Σίγουρα κάποια να μην υπάρχουν πλέον, καθώς πολλά καταργήθηκαν με τη λαίλαπα της Διαμαντοπούλου. Δεν έχω συναντήσει όμως ΦΕΚ για αποχαρακτηρισμό δυσπρόσιτων Δημοτικών Σχολείων.

 6) Με το σχολείο που υπηρετώ το 2011 συνενώθηκαν 3 δυσπρόσιτα σχολεία. Το σχολείο μας έγινε δυσπρόσιτο;

Όχι. Ο όρος  δυσπρόσιτο χαρακτηρίζει ονομαστικά τη σχολική μονάδα και μόνο.

 7) Υπηρέτησα στο Δ. Σ Αγίου Γεωργίου στο Λασίθι. Δεν είναι δυσπρόσιτο. Αντίθετα, το Γυμνάσιο και Λύκειο που είναι παραδίπλα είναι δυσπρόσιτα. Με το νέο νόμο θα πάρω τα μόρια;

Όχι για τον εξής απλούστατο λόγο. Το Γυμνάσιο και Λύκειο είναι με Θ μόρια. Αν ήταν με ΙΑ ή ΙΒ, ναι, θα σου προσμετρούσαν Δες παρ. 5 http://e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/4614-diplasiazontai-ta-moria-olon-ton-dysprositon-sxoleion-gia-ton-pinaka-ton-anapliroton-apo-to-2012-2013-kai-meta

 8) Πώς θα μετρά η προϋπηρεσία πλέον στο νέο πίνακα αναπληρωτών;

Κάθε μήνας προϋπηρεσίας στο σχολείο παίρνει 1 μόριο, ενώ οι ημέρες δεκαδικό αριθμό του 1 (π.χ. Οι 10 ημέρες 0,33 του μορίου)… Τα δυσπρόσιτα διπλασιάζουν την προϋπηρεσία. Δηλ. 8 μήνες σε δυσπρόσιτο αναλογούν με 16 μόρια στον πίνακα αναπληρωτών.

 9) Υπηρέτησα πέρυσι παράλληλη στήριξη σε δυσπρόσιτο. Θα διπλασιάσω τα μόρια μου στον πίνακα αναπληρωτών;

Βεβαίως.

 10) Μπορεί να υπάρχουν και άλλα σχολεία δυσπρόσιτα που να μην μνημονεύονται στους πίνακες που αναρτήσατε;

Δυστυχώς τα δυσπρόσιτα του κάθε νομού, δεν τα γνωρίζουν ούτε οι Δ/νσεις Εκπ/σης. Το προσωπικό εναλλάσσεται και οι νέοι συνάδελφοι που βρίσκονται εκεί είναι λογικό να μη γνωρίζουν. Πιστεύω πολύ σύντομα το Υπουργείο να φροντίσει να δημοσιοποιήσει ΟΛΑ τα δυσπρόσιτα σχολεία.

Σοβαρά λάθη στην απόλυση της αναπληρώτριας δασκάλας που έχει κατηγορηθεί για παιδοφιλία…

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Όπως πρώτο έγραψε το “e-mesara.gr” χθες Κυριακή (http://e-mesara.gr/index.php/2014-01-29-19-20-37/4656-entellesthe-tou-k-loverdou-tous-perifereiakoys-gia-tous-paidofilous-ekpaideftikoys) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου στην Κρήτη και αποφάσισε την απόλυση εκπαιδευτικού που είχε κατηγορηθεί για παιδοφιλία.

 Πριν λίγο ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε από τη σελίδα του στο f/bτην απόφαση: «Σήμερα απολύθηκε η αναπληρώτρια δασκάλα η οποία είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκου και είχε προσληφθεί σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου της Κρήτης .Είχαμε πει πως όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί με τέτοιου είδους δραστηριότητα, θα τεθούν αμέσως εκτός εκπαιδευτικού συστήματος και αυτό κάνουμε».

Το περιστατικό είχε συμβεί στα Χανιά πριν κάποια χρόνια και από τότε η δασκάλα συνέχιζε να εργάζεται κανονικά στα σχολεία, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια δίδασκε στο Ηράκλειο.

Ήταν σε γνώση όλων το θέμα αλλά κανένας δεν επενέβηκε, καθώς δεν υπήρχε απόφαση δικαστηρίου.

Σοβαρά λάθη στην απόλυση…

Και τώρα  οι αποφάσεις που λήφθηκαν από το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, ήταν βιαστικές και νομικά διάτρητες, καθώς δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, δεν προηγήθηκε ΕΔΕ με την οποία θα παραπέμπονταν για απόλυση η συγκεκριμένη δασκάλα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του e-mesara.gr”, το ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου πήρε αποφάσεις με μόνα στοιχεία το «εντέλλεσθε» του κ. Λοβέρδου και ένα έγγραφο Εισαγγελέα σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν ενδείξεις για την ενοχή της δασκάλας.

Βλέπετε η βιασύνη του κ. Λοβέρδου να ανακοινώσει στα ΜΜΕ τις απολύσεις, χωρίς να έχει προχωρήσει καμιά διαδικασία απόλυσης, οδήγησε σε διάτρητες αποφάσεις…

Θέματα παιδοφυλίας σε σχολεία είναι αδιανόητο να καθυστερούν τόσο καιρό και οι υποθέσεις θα πρέπει να οδηγούνται το συντομότερο στις δικαστικές αίθουσες και όχι μετά την παρέλευση χρόνων…

Τέλος είναι αδιανόητο να κατηγορείται ολόκληρος κλάδος εκπαιδευτικών και να διαπομπεύεται, χωρίς να δίνονται ονόματα και στοιχεία, αλλά να διαρρέουν περιοχές (στη συγκεκριμένη περίπτωση το Ρέθυμνο) και να στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων Νομών…

Οι πρακτικές του Goebbels, δεν έχουν θέση στην εκπαίδευση…

Ορισμός Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων

Μετατροπή Νηπιαγωγείων σε Ολοήμερα Νηπιαγωγεία

Η τροπολογία για τις Μετεγγραφές

"Μαχαίρι" στις ελεύθερες μετεγγραφές των φοιτητών δημοσίων υπαλλήλων και αιρετών βάζει ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος με τροπολογία που κατέθεσε, προς ψήφιση, στη Βουλή, ενώ διευρύνει το θεσμού για φοιτητές ορφανούς από γονείς, τέκνα άγαμης μητέρας .
Η τροπολογία ορίζει επίσης ότι οι φοιτητές μετεγγράφονται σε ΑΕΙ πλησιέστερο της κατοικίας τους και σε περίπτωση που οι αντίστοιχες σχολές είναι περισσότερες από μία σε μια περιφέρεια οι φοιτητές δηλώνουν κατά σειρά προτίμησης και η επιλογή γίνεται με βάσει τα μόρια εισαγωγής τους και τη σειρά δήλωσης προτίμησης.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ερχεται ο πιο ψυχρός Οκτώβριος των τελευταίων ετών

Η πρώτη απόλυση αναπληρώτριας για αποπλάνηση ανηλίκου στην Κρήτη Διαβάστε περισσότερα: Η πρώτη απόλυση αναπληρώτριας για αποπλάνηση ανηλίκου στην Κρήτη

Την απόφαση απόλυσης της αναπληρώτριας δασκάλας από την Κρήτη που είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκου, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Λοβέρδος “Σήμερα απολύθηκε η αναπληρώτρια δασκάλα η οποία είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκου και είχε προσληφθεί σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου της Κρήτης .Είχαμε πει πως όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί με τέτοιου είδους δραστηριότητα, θα τεθούν αμέσως εκτός εκπαιδευτικού συστήματος και αυτό κάνουμε.” facebook Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του κ. Λοβέρδου, “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την καταγγελία της σύμβασης εργασίας για το διδακτικό έτος 2014-2015 της εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων …………. σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ.1, 37, 38 και 53 του Προεδρικού Διατάγματος 410/1998″. Αξίζει να σημειωθεί πως η 24χρονη δασκάλα, είχε προσληφθεί φέτος, στις 20 Σεπτεμβρίου, ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου. Το περιστατικό το οποίο οδήγησε στην σημερινή απόλυσή της – έως ότου αποφασίσει οριστικά η Δικαιοσύνη επι της υπόθεσης – αποκαλύφθηκε το 2012. Η 24χρονη ήταν τότε 22 χρονών και υπηρετούσε ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο του Αποκόρωνα Χανίων το σχολικό έτος 2011-2012. Τότε η μητέρα ενός 15χρονου μαθητή γυμνασίου κατήγγειλε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως είδε στο προφιλ του γιου της στο Facebook διαλόγους με την δασκάλα που την έκαναν να ανησυχήσει καθώς προέκυπτε αποπλάνηση του 15χρονου απο την 22χρονη δασκάλα. Ακολούθησε έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την οποία προέκυψαν πολλά στοιχεία στον λογαριασμό της στο Facebook. Όπως είχε δημοσιευθεί τότε, βρέθηκαν άσεμνοι διάλογοι με μαθητές και πολλές φωτογραφίες της με αγόρια. Μάλιστα για την διερεύνηση της υπόθεσης είχαν μεταβεί στα Χανιά αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όπως αναφέρεται στην δικογραφία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η 22χρονη “χρησιμοποιούσε την ιδιότητά της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με τη μέθοδο αυτή, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερνε στη συνέχεια να τους αποπλανά, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους”. Μετά από αυτό, η αναπληρώτρια δασκάλα παραιτήθηκε, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας flashnews.gr, δεν της ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη καθώς τα στοιχεία που υπήρχαν δεν κρίθηκαν επαρκή από το αρμόδιο συμβούλιο. Όμως η υπόθεση εκκρεμμεί στην Δικαιοσύνη και μόλις έγινε γνωστό πως η δασκάλα φέτος επαναπροσελήφθη ως αναπληρώτρια, ακολούθησε η ενημέρωση προς τον Υπ.Παιδείας, ο οποίος και κατήγγειλε την σύμβαση. 

Πρόσληψη 310 προσωρινών αναπληρωτών κλάδου ΠΕ02.50 Β/θμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού – ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ypdvmth thumb other250 0Πρόσληψη 310 προσωρινών αναπληρωτών κλάδου ΠΕ02.50 Β/θμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού – ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι αναρτώνται οι πίνακες των ονομάτων των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του κλάδου ΠΕ02.50 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που προσλαμβάνονται με πλήρες ωράριο διδασκαλίας στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού – ΑΠ1, ΑΠ2, ΑΠ3» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 για το διδακτικό έτος 2014-2015.
Επισημαίνεται ότι οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 02 Οκτωβρίου 2014, όπου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Ο αριθμός των προσλαμβανομένων ανέρχεται σε 310.
Για τον πίνακα των ονομάτων πατήστε εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Στη Βουλή η τροπολογία για τους 30μηνήτες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας, προς ψήφιση, στη Βουλή, η τροπολογία για τους 30μηνήτες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, η οποία ορίζει τα εξής:
Οσοι εκπαιδευτικοί μέχρι το σχολικό έτος 2015-16 συμπλήρωσαν την 30ή Ιουνίου 2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον τριάντα (30) μηνών προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, διορίζονται επιπλέον, εφόσον υπάρχουν εκπαιδευτικές ανάγκες και δεν έχουν διοριστεί κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου, κατά σειρά που εξαρτάται από την προαναφερθείσα συνολική προϋπηρεσία.
Πρόκειται για παράταση ενός ακόμη σχολικού έτους για τον διορισμό των εκπαιδευτικών που συμπλήρωσαν την 30ή Ιουνίου 2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον τριάντα (30) μηνών προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού

Πριν γίνεις δάσκαλος....... σκέψου!

Δεν καταργείται το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης ΤΠΕ Β΄ επιπέδου

Σε ότι αφορά τη φημολογούμενη κατάργηση του προγράμματος επιμόρφωσης ΤΠΕ Β΄ επιπέδου, το ΙΕΠ ενημέρωσε το esos ότι:
Α. Το πρόγραμμα θα συνεχισθεί σε συνεργασία με το ΙΤΥ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ ,με δύο επιμέρους προγράμματα ΤΠΕ Β1 με τις μισές ώρες και για όλες τις ειδικότητες και ΤΠΕ Β2 που είναι το παλαιό πρόγραμμα ΤΠΕ Β΄ που συνεχίζεται.
Β.Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που «κυκλοφορεί» δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και είναι υποβολιμαία ,αναφέρουν από το ΙΕΠ.

Οι πίνακες αναπληρωτών του χρόνου θα είναι …αγνώριστοι!

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

            Οι πίνακες των αναπληρωτών που ισχύουν φέτος θα μπουν στο κάδρο και από τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016 θα έχουμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα πινάκων.

             Συγκεκριμένα μετά την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από το 2012 και μετά θα υπάρξει ενιαίος πίνακας προϋπηρεσίας. Δηλ. αυτός που υπήρχε μέχρι σήμερα με τους συναδέλφους που βρίσκονται ήδη σ΄ αυτόν να τους προστίθεται η προϋπηρεσία 2012-2013 και 2013-2014, αλλά και αυτών που βρίσκονται σήμερα στον πίνακα μηδενικής και δούλεψαν τα σχολικά έτη που προαναφέραμε.

            Κερδισμένοι και χαμένοι θα υπάρξουν…

            Κερδισμένοι θα είναι όσοι έβαζαν το κουτάκι και δούλευαν κάπως νωρίς. Σίγουρα θα ανέβουν θέσεις. Κερδισμένοι θα είναι και όσοι τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014 δούλεψαν σε δυσπρόσιτα και θα διπλασιάσουν την προϋπηρεσία τους. Και βέβαια όσοι δουλέψουν φέτος σε σχολεία με  Θ και Ι μόρια, οι οποίοι εκτός τους ότι θα διπλασιάσουν τα μόριά τους στον πίνακα αναπληρωτών, θα τους προσμετρηθούν και μόρια στον ΑΣΕΠ, όποτε γίνει…

            Χαμένοι της υπόθεσης θα είναι όσοι διάλεγαν περιοχές και η πρόσληψή τους καθυστερούσε… Ακόμη όσοι απέρριψαν θέση την τελευταία διετία και έμειναν εκτός πίνακα αναπληρωτών.

            Για τους νέους συναδέλφους που πιθανόν δε γνωρίζουν,  να πούμε ότι κάθε μήνας προϋπηρεσίας στο σχολείο παίρνει 1 μόριο, ενώ οι ημέρες δεκαδικό αριθμό του 1 (π.χ. Οι 10 ημέρες 0,33 του μορίου)… Τα δυσπρόσιτα διπλασιάζουν την προϋπηρεσία. Δηλ. 8 μήνες σε δυσπρόσιτο αναλογούν με 16 μόρια στον πίνακα αναπληρωτών.

            Τέλος θα μου επιτρέψετε να κάνω και μια πρόβλεψη για του χρόνου. Ο πίνακας με την προϋπηρεσία θα είναι πολύ μεγάλος και αυτό σημαίνει ότι θα καθυστερούν οι προσλήψεις πλέον στον πίνακα της μηδενικής. Και κάτι ακόμα. Από τη νέα σχολική χρονιά, δύσκολα κάποιος δεν θα βάζει το κουτάκι!

 (ΥΓ: Για τα χαμένα σχολικά έτη 2010-2011 και 2011-2012 είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί λογικός υπουργός και θα τα αναγνωρίσει. Δεν μπορεί υπάρχουν νεκρά χρόνια στην εκπαίδευση!)

Διαδικασίες αυτο αξιολόγησης για το σχολικό έτος 2014-15

Κατεβάστε δωρεάν 42.000 βιβλία με ένα κλικ

Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 1 Οκτώβρη 2014 στις 6μμ στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Προσλήψεις Αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση του αιρετού ΚΥΣΠΕ Β.Παληγιάννη

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 'Υποψήφιοι αιρετοί για ΠΥΣΠΕ,ΑΠΥΣΠΕ & ΚΥΣΠΕ στις 5 Νοεμβρίου''

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Δέκα πράγματα που τα παιδιά με αυτισμό θα ήθελαν να ξέρετε

Ο αυτισμός είναι γρίφος, ακόμη και γι αυτούς που έχουν ξοδέψει χρόνια να τον μελετούν. Κάποτε χαρακτηρίστηκε «μη θεραπεύσιμη» διαταραχή, η αυξανόμενη όμως γνώση και κατανόησή της,  ανοίγει συνεχώς νέους δρόμους στην αντιμετώπισή της και στη βοήθεια των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα της.
Εντελώς επιγραμματικά, και για τους σκοπούς αυτού του άρθρου θα αναφέρουμε  τα κυριότερα χαρακτηριστικά: Καθυστέρηση/διαταραχή του λόγου, «υπερ- ή υπο-ανταπόκριση» στα αισθητηριακά ερεθίσματα, διαταραχή στην αλληλεπίδραση με τους άλλους και ελλείμματα στη συνολική αυτο-συνείδηση και αυτο-εκτίμηση. Αυτά τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά που ισχύουν γενικά για όλα τα παιδιά του αυτιστικού φάσματος, δεν πρέπει να μας αφήνουν να ξεχνάμε ότι ΚΑΝΕΝΑ παιδί με αυτισμό δεν είναι ίδιο με ΚΑΝΕΝΑ άλλο με αυτισμό. Κάθε ένα βρίσκεται σε ένα μοναδικό σημείο του φάσματος , και (επίσης σπουδαίο), κάθε γονιός, δάσκαλος, ή φροντιστής δεν βρίσκεται στο ίδιο σημείο απέναντί του. Παρακάτω ακολουθούν δέκα βασικά πράγματα που τα παιδιά με αυτιστικές διαταραχές θα εύχονταν να γνωρίζαμε:

1. Είμαι παιδί

Ο αυτισμός είναι μια πλευρά μου, αλλά όχι όλη μου η υπόσταση. Κι  εσύ ο ενήλικας μπορεί να είσαι υπέρβαρος, μύωπας, αδέξιος κλπ., αλλά δεν θέλεις να σε χαρακτηρίζουμε μόνο με αυτά, έτσι δεν είναι; Εσύ μάλιστα μπορείς να ελέγξεις πώς θα προβάλεις τα χαρακτηριστικά σου. Εγώ όμως είμαι παιδί, κανείς  δεν ξέρει ακόμη πόσα θα καταφέρω να κάνω, και αν οι προσδοκίες σου για μένα  μείνουν πολύ χαμηλές, θα με καταδικάσεις να μην προσπαθήσω.

2. Οι αισθήσεις μου δεν συγχρονίζονται

Αυτό σημαίνει ότι κοινές μυρωδιές, ήχοι, γεύσεις κλπ, που εσύ ούτε προσέχεις, για μένα μπορούν να είναι επώδυνες εμπειρίες και το περιβάλλον μου εχθρικό, ακόμη και στις πιο απλές για σένα καταστάσεις. Έντονοι ήχοι, φώτα, φωνές και κινήσεις ανθρώπων και πραγμάτων μπορεί να με πανικοβάλλουν και να αντιδράσω εντελώς «παράλογα».

3. Μην νομίσεις πως δεν θέλω όταν απλώς δεν μπορώ

Όταν δεν υπακούω, δεν είναι ότι δεν θέλω να συνεργαστώ αλλά ότι δεν μπορώ να καταλάβω! Έτσι, όταν μου μιλάς από την άλλη άκρη του δωματίου, εγώ ακούω «Κωστάκη, @#$#&*(*&)  φαγητό». Πρέπει να με πλησιάσεις, να μου ελκύσεις την προσοχή και να μου πεις καθαρά: «Κωστάκη, άφησε το βιβλίο στο τραπέζι, είναι ώρα για φαγητό». Αυτό μου λέει τι ακριβώς θέλεις από μένα και τι θα γίνει. Έτσι είναι πολύ ευκολότερο να υπακούσω.

4. Σκέφτομαι και καταλαβαίνω τη γλώσσα αυστηρά κυριολεκτικά

Μην μου λες «ρίχνει καρεκλοπόδαρα» όταν δεν υπάρχουν καρέκλες στον ουρανό, πες μου «βρέχει δυνατά». Μην μου λες «την πάτησα» όταν δεν έχεις πατήσει τίποτα, πες μου «έκανα λάθος». Δεν μπορώ να καταλάβω λογοπαίγνια και αστεία, μεταφορές, παρομοιώσεις, ιδιωματισμούς κλπ. Μίλα μου με απλές κυριολεξίες.

5. Προσπάθησε να «ακούσεις» και τους άλλους τρόπους που προσπαθώ να επικοινωνήσω

Είναι πολύ δύσκολο για μένα να σου πω τι θέλω, όταν δεν έχω τρόπο να περιγράψω  τα αισθήματά μου. Μπορεί να είμαι τρομαγμένος, πεινασμένος, μπερδεμένος ή χαρούμενος, μα δεν έχω τις σωστές λέξεις για να το εκφράσω. Πρόσεξε καλύτερα τη γλώσσα του σώματός μου και την γενικότερη συμπεριφορά μου. Κάποια σημάδια θα σου που τι δεν πάει καλά.
Ή, από την άλλη, μπορεί να με ακούς να μιλώ σαν ένας μικρός  καθηγητής ή σταρ του σινεμά, χρησιμοποιώντας πομπώδεις λέξεις ή απαγγέλλοντας ολόκληρα κείμενα πολύ προχωρημένα για την ηλικία μου. Είναι πράγματα που έχω απομνημονεύσει από την τηλεόραση, τα βιβλία, από τα λόγια άλλων ανθρώπων. Οι επιστήμονες το λένε «ηχολαλία». Μπορεί να μην καταλαβαίνω καθόλου το λεξιλόγιο που χρησιμοποιώ, απλώς έτσι καταφέρνω να είμαι κάποιος που μιλάει.

6. Χρησιμοποίησε εικόνες, είμαι οπτικός τύπος

Δείξε μου πώς να κάνω κάτι, παρά να μου το περιγράφεις με λόγια. Και να είσαι πρόθυμος να μου το δείξεις πολλές φορές, οι υπομονετικές επαναλήψεις με βοηθούν να μαθαίνω.
Η χρήση οπτικών βοηθημάτων με βοηθάει πολύ στις καθημερινές μου δραστηριότητες. Με ανακουφίζει από την προσπάθεια να θυμηθώ τη σειρά των πραγμάτων που πρέπει να κάνω, με μεταφέρει ομαλά από τη μια δραστηριότητα στην άλλη, με βοηθάει να χειρίζομαι τον χρόνο μου και να ανταποκρίνομαι σ αυτά που μου ζητάς.
Για να μάθω κάτι πρέπει να το δω, γιατί ο προφορικός λόγος για μένα είναι σαν ατμός: Εξατμίζεται στην στιγμή, πριν προλάβω να πιάσω το νόημά του. Οι οδηγίες που μου δίνονται οπτικά, μπορούν να διατηρηθούν μπροστά μου για όσο τις χρειάζομαι, και θα παραμείνουν ίδιες όταν επανέλθω να τις ξαναδώ. Χωρίς αυτά τα βοηθήματα, ζω συνέχεια τη ματαίωση ότι χάνω σημαντικά κομμάτια πληροφοριών και προσδοκιών, χωρίς δυστυχώς να μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό.

7. Εστίασε και ασχολήσου με  αυτά που μπορώ να κάνω, όχι μ αυτά που δεν μπορώ

Όπως και ο καθένας, δεν μπορώ να μάθω σ ένα περιβάλλον όπου μονίμως νιώθω ανεπαρκής και αταίριαστος. Δεν θα προσπαθήσω να κάνω ό,τιδήποτε καινούριο όταν ξέρω ότι θα ακολουθήσει κριτική, όσο «δημιουργικά» και αν πιστεύεις ότι μου την προσφέρεις. Ψάξε τα δυνατά μου σημεία, θα τα βρεις. Για τα περισσότερα πράγματα υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρόποι να γίνουν. Αποδέξου τον δικό μου.

8. Βοήθησέ με στις κοινωνικές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις

Όταν βρίσκομαι με άλλους, π.χ. σε έναν παιδότοπο, μπορεί να φαίνεται ότι δεν θέλω να παίξω με τα άλλα παιδιά, όμως μην ξεχνάς ότι η βασική αιτία είναι ότι δεν ξέρω πώς να απευθυνθώ σ αυτά ή πώς να ενωθώ στο παιχνίδι τους. Πρότεινε στα παιδιά να με προσκαλέσουν εκείνα στην παρέα τους, θα μου δώσει μεγάλη χαρά να γίνω αποδεκτός. Να θυμάσαι πως τα καταφέρνω πολύ καλύτερα σε «δομημένα» παιχνίδια με κανόνες, αρχή και τέλος. Δεν μπορώ να καταλάβω τα αισθήματα των άλλων από τις εκφράσεις του προσώπου τους ή την γλώσσα του σώματος. Εκπαίδευσέ με σ αυτό. Όταν γελάω που πέφτει η Αννούλα από την κούνια, δεν είναι ότι χαίρομαι ή το βρίσκω αστείο, είναι ότι δεν ξέρω τι να πω. Μίλησέ μου για το τι αισθάνεται η Αννούλα και δίδαξέ με να την ρωτάω όταν πέφτει «είσαι καλά;»

9. Μάθε τι με ρίχνει και τι με ανεβάζει

Οι εκρήξεις μου και οι στιγμές που καταρρέω, είναι πολύ πιο τρομακτικές για μένα απ ό,τι για τους άλλους. Συμβαίνουν όταν κάποιες από τις αισθήσεις μου «υπερφορτώνονται», ή όταν πιέζομαι να ξεπεράσω τα όριά μου στην κοινωνική συναναστροφή. Αν προσέξεις τι με πυροδοτεί, μπορείς ίσως να το προλάβεις. Κράτα ακόμη και σημειώσεις για τις αφορμές- τόπο, ώρες , περιστάσεις,  πρόσωπα και συμπεριφορές. Μπορεί να σε βοηθήσουν να βγάλεις κάποια «μοντέλλα». Θυμήσου πως ό,τι κάνω είναι ένας τρόπος επικοινωνίας. Οι αντιδράσεις μου σου λένε ό,τι δεν μπορώ εγώ να σου πω με λόγια. Και συχνά πρόκειται για κάτι φυσικό-οργανικό. Η συμπεριφορά μου μπορεί να αντανακλά έναν πόνο στην κοιλιά, την έλλειψη ύπνου, ενοχλήσεις από αλλεργίες, πονοκέφαλος κλπ. Πρόσεξε και άλλα σημεία που θα σε προσανατολίσουν, γιατί εγώ μπορεί να μην είμαι σε θέση να το εκφράσω με λόγια.

10. ΑΓΑΠΑ ΜΕ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ!

Διώξε σκέψεις του τύπου «να μπορούσες μόνον να…» ή «γιατί να μην μπορείς…» και άλλες παρόμοιες. Ούτε εσύ εκπλήρωσες την κάθε προσδοκία των γονιών σου, και ασφαλώς δεν θα σου άρεσε να στο θυμίζουν συνεχώς. Δεν διάλεξα εγώ να έχω αυτισμό, και μην ξεχνάς ότι αυτό συμβαίνει σ εμένα και όχι σ εσένα. Χωρίς την δική σου υποστήριξη, οι πιθανότητες να μεγαλώσω και να γίνω ανεξάρτητος και χρήσιμος είναι πολύ μικρές. Με την υποστήριξή σου, αυτές οι πιθανότητες διευρύνονται πολύ περισσότερο απ όσο φαντάζεσαι. Τρεις λέξεις χρειαζόμαστε και οι δύο για να ζήσουμε μαζί: Υπομονή, υπομονή και υπομονή! Δες τον αυτισμό μου σαν μια ιδιαίτερη ικανότητα και όχι σαν ανικανότητα. Πρόσεξε τα δυνατά μου σημεία: Μπορεί να μην είμαι καλός στα βλέμματα και στην κουβεντούλα, αλλά πρόσεξες ποτέ ότι δεν λέω ψέματα, δεν κλέβω στα παιχνίδια, αποδίδω δικαιοσύνη στους άλλους;
Βασίζομαι σ” εσένα. Ό,τι μπορώ να γίνω δεν θα γίνει χωρίς τη στήριξή σου. Γίνε ο οδηγός και συνήγορός μου, αγάπα με γι αυτό που είμαι, και ας περπατήσουμε μαζί για εκεί που μπορώ να φτάσω.
γράφει η κα. Μόντη Αικατερίνη, παιδίατρος ειδικευμένη στην αναπτυξιολογία-παιδονευρολογία    πηγή: diekdikw.gr/

Ποιοι δικαιούνται εποχικό επίδομα έως 916 ευρώ - Οροι και προϋποθέσεις

Από την 1η Οκτωβρίου ξεκινά ηλεκτρονικά και θα διαρκέσει έως την 1η Δεκεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων (εκτός ΚΕΠ) για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος του ΟΑΕΔ ύψους 458,15 ευρώ έως 916,30 ευρώ σε εποχιακά εργαζόμενους.
Σύμφωνα με εγκύκλιο που εκδόθηκε, ο Οργανισμός θα καταβάλει προσπάθεια έτσι ώστε η πίστωση του επιδόματος να ολοκληρώνεται μετά την πάροδο 15 εργάσιμων ημερών από την έγκριση της αίτησης.
ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ
Δικαιούχοι του ειδικού εποχικού βοηθήματος είναι τα άτομα που παρέχουν την εργασία στην Ελλάδα, εφ' όσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ασκούν ένα από τα επαγγέλματα του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου , μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη. Το επίδομα δικαιούνται, ακόμη, δικαιούχοι
- Οι μισθωτοί της ναυπ/κής ζώνης, εφόσον υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ , όταν παρέχουν την εργασία τους σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελλάδα και δραστηριότητες σε μία ή περισσότερες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι και την 10/9/2014, που κατά το έτος 2013 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2014. Θα δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ' όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και η οποία για το έτος 2014 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 €. Το ίδιο ισχύει και για όσους καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/2014 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις.
ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
Οι οικοδόμοι:
1. Να έχουν πραγματοποιήσει, το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος, αποκλειστικά σε οικοδομικές εργασίες από 95 έως 210 ημέρες εργασίας (Η.Ε).
Στις ανωτέρω ημέρες συμπεριλαμβάνεται η προσαύξηση 20% καθώς και οι αναλογούσες ημέρες άδειας. Ουσιαστικά δηλαδή δικαιούται το βοήθημα ο ασφαλισμένος που πραγματοποιεί 73 μέχρι 163 πραγματικές ημέρες εργασίας (Η.Ε.).
Να μην είναι εργολάβοι ή υπεργολάβοι οικοδομικών εργασιών και απασχολούν περισσότερους από 3 μισθωτούς.
2. Να απασχολήθηκαν αποκλειστικά στον κλάδο κατά το προηγούμενο, της καταβολής του βοηθήματος, ημερολογιακό έτος.
3. Να έχουν την ιδιότητα του οικοδόμου κατά την περίοδο καταβολής του βοηθήματος ( 10/9 - 30/11).
Λοιπές κατηγορίες (πλην οικοδόμων)
1. Να έχουν πραγματοποιήσει το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του βοηθήματος από 50 έως 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
2. Για τους δασεργάτες - ρητινοσυλλέκτες και σμυριδορύκτες Νάξου απαιτούνται από 50 - 240 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
3. Οι μισθωτοί τουριστικών και επισιτιστικών επαγγελμάτων πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του βοηθήματος 75 τουλάχιστον ημερομίσθια και όχι περισσότερα από 50 ημερομίσθια κατά την χρονική περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου της καταβολής ημερολογιακού έτους.
4. Για τους χειριστές εκσκαπτικών , ανυψωτικών οδοποιητικών κ.λ.π. μηχανημάτων απαιτούνται από 70 - 210 ημέρες ασφάλισης στον κλάδο τους.
5. Τα ημερομίσθια που έχουν τυχόν πραγματοποιήσει σε άλλους κλάδους κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην είναι περισσότερα απ' αυτά που πραγματοποίησαν στον επαγγελματικό κλάδο ως μέλη του οποίου ζητούν το βοήθημα.
6. Το σύνολο των ημερομισθίων που έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής να μην υπερβαίνει τα 240 ημερομίσθια.
ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ
Δεν είναι δικαιούχοι όσοι συγκεντρώνουν προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης κατά τον χρόνο καταβολής του βοηθήματος. Στη περίπτωση που η τακτική επιδότηση ανεργίας εμπίπτει μέσα στην περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9 - 30/11), τότε το εποχικό βοήθημα συμψηφίζεται με το αντίστοιχο ποσό της τακτικής ανεργίας (μόνο οι οικοδόμοι μπορούν να ειςπράττουν παράλληλα τα δυο επιδοματα). Στερούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα του έτους στο οποίο περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο διάστημα της εκπαίδευσής τους και όσοι συμμετέχουν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ και λαμβάνουν εκπαιδευτικό επίδομα. (παρ. 5α, άρθρου 37 Ν. 1836/89).

Φιλμάκι κατά του bullying μικραίνει με κάθε μοίρασμα

Αποκαλυπτικές φωτογραφίες,από τα ραντάρ της τροχαίας τον οδικό άξονα Ιωαννίνων – Τρικάλων και την Εγνατία Οδό

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ευελπιστεί να συνετίσει έγκαιρα τους οδηγούς

Εκτός από τα μπλόκα και τα ραντάρ χειρός, των ανδρών της Τροχαίας, οι λάτρεις της ταχύτητας στο νομό Ιωαννίνων θα έχουν να... αντιμετωπίσουν και νέα σταθερά ραντάρ καταγραφής της ταχύτητας των οδικών οχημάτων, τα οποία από χθες εγκατέστησε και έθεσε σε λειτουργία η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων με το Τμήμα Τροχαίας. Τα νέα ραντάρ στοχεύουν στην αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, μέσω της μείωσης της ταχύτητας των οχημάτων και μέσα από τη δημοσιοποίηση των χιλιομετρικών θέσεων που αυτά έχουν τοποθετηθεί, η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ευελπιστεί να συνετίσει έγκαιρα τους οδηγούς, ώστε αυτοί να μην εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, μέσα από την ανάπτυξη υπερβολικών ταχυτήτων.Σήμερα,το eirusgate,σας παρουσιάζει φωτογραφίες από τα ραντάρ της τροχαίας,στονοδικό άξονα Ιωαννίνων – Τρικάλων, στην κατεύθυνση από Ιωάννινα προς
Τρίκαλα,καθώς και σε τρία σημεία της Εγνατία Οδού.Δείτε τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες:

Απαραίτητα Δικαιολογητικά Αναπληρωτών

Φ/Α ταυτότητας

Φ/Α πτυχίου

 Αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας & και ημερομηνίας κτήσης πτυχίου

Πρόσφατο Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για τους έγγαμους ή/και με τέκνα)

Πιστοποιητικό Στρατολογίας (επίδειξη πρωτότυπου)

Αντίγραφο Πιστοποιητικού Υγείας (αν δεν υπάρχει θα πρέπει να προσκομιστεί εντός 1 μήνα από την ημερομηνία ανάληψης)

Φ/Α εκκαθαριστικού σημειώματος με τον ΑΦΜ

Φ/Α Α.Μ.Κ.Α

Φ/Α Α.Μ. ΙΚΑ

Φ/Α της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου θα αναγράφεται καθαρά το ΙΒΑΝ και ο αναπληρωτής θα είναι ο πρώτος δικαιούχος (για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ δεκτός μόνο λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας)

Βεβαιώσεις Προϋπηρεσίας (για κάθε έτος ξεχωριστά από τις αντίστοιχες Δ/νσεις – όχι συγκεντρωτικά από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα)

Βεβαίωση ΠΕΚ (εφόσον υπάρχει)

Βεβαίωση εντοπιότητας αν ζει μόνιμα εκεί κοντά (πρόσφατο – εφόσον υπάρχει)

Μεταπτυχιακός τίτλος (εφόσον υπάρχει - επίδειξη πρωτότυπου και προσκόμιση ενός απλού φωτοαντιγράφου)

Αίτηση αναγνώρισης Μεταπτυχιακού τίτλου (παρέχεται από την υπηρεσία)

Αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας (παρέχεται από την υπηρεσία)

Βεβαίωση συνυπηρέτησης (εφόσον υπάρχει)

Πιστοποιητικό Πολυτέκνων (εφόσον υπάρχει)

Πιστοποιητικό αναπηρίας (εφόσον υπάρχει).

Αίτηση (παρέχεται από την αρμόδια Υπηρεσία)

*Ίσως να υπάρχει μικρή διαφοροποίηση των απαραίτητων δικαιολογητικών για κάθε Δ/νση Εκπαίδευσης

 Κατάργηση υποχρέωσης υποβολής επικυρωμένων αντιγράφων

http://www.ydmed.gov.gr/wp-content/uploads/20140824_aploustefsi_katargisi_epikeggafon.pdf

Νέο ΥΠΕΡΟΧΟ εύρημα στην Αμφίπολη άφησε άφωνους τους αρχαιολόγους!

Με κομμένη την ανάσα η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί το «θρίλερ» που εξελίσσεται στην Αμφίπολη
Οι ανασκαφικές εργασίες προς το παρόν έχουν σταματήσει, με την κυρία Περιστέρη και την ομάδα της να ασχολούνται με την αφαίρεση χωμάτων και την υποστήλωση των υπόλοιπων θαλάμων, που θα διασφαλίσουν την σταθερότητα του ταφικού μνημείου. Την ίδια στιγμή, οι αρχαιλόγοι κρατούν στάση αναμονής για την ταυτότητα του "ενοίκου" του τάφου, καθώς περιμένουν με υπομονή να μιλήσει το ίδιο το μνημείο.
Η κυρία Περιστέρη, η επικεφαλής των ανασκαφικών εργασιών στο λόφο Καστά, ξεκαθάρισε τι εννοούσε λέγοντας ότι θα έχουμε νεότερα στοιχεία μέχρι τα Χριστούγεννα. Σήμερα, λοιπόν, δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή ότι "σε ένα μήνα τελειώνουμε".
Η επικεφαλής των ανασκαφών δεν δίστασε να αναφερθεί και στα όσα δηλώνουν οι συνάδελφοί της αρχαιολόγοι, σχετικά με τις πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι ανασκαφές στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Συγκεκριμένα είπε, «Δεν εξυπηρετώ συμφέροντα, ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά», δίνοντας έτσι τέλος στην παραφιλολογία.
Η κυρία Περιστέρη επεσήμανε επίσης, ότι η ίδια και η ομάδη της αγωνίζονται για την έρευνα και χωρίς να ασχολούνται με τις φήμες και τις κόντρες που έχουν ξεσπάσει μεταξύ των αρχαιολόγων.
Μέχρι αυτή τη στιγμή η διεπιστημονική ομάδα προχωρά σε τεχνικές εργασίες για την ασφάλεια των εργαζόμενων αλλά και στη σταθερότητα του τύμβου. Ως τώρα το πάτωμα του πρώτου θαλάμου, που βρίσκεται πίσω από τις Σφίγγες, σκεπάστηκε με ενισχυτικά φύλλα πολυεστερίνης. Στο τρίτο διαφραματικό θάλαμο καθάρισε το θύρωμα, ενώ μέχρι την Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί το άνοιγμα του τρίτου θυρώματος από την μπροστινή του πλευρά, ενώ ακριβώς το ίδιο αναμένεται να γίνει και στο πίσω μέρος, εργασίες που θα διεξαχθούν παράλληλα.
newsbomb.gr

Δ/νση ΠΕ Ιωαννίνων "Επιμορφωτικό σεμινάριο νηπιαγωγών"


Θέμα: Επιμορφωτικό  σεμινάριο νηπιαγωγών.
              Σχετ. Π.Δ. 200/1998,  Άρθρο 12, ΦΕΚ 161 Α΄ «Οργάνωση  και  λειτουργία  νηπιαγωγείου»
        Αγαπητές/οί  συναδέλφισσες/οι
        Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των επιμορφωτικών μας συναντήσεων, οργανώνουμε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα "Διαχείριση Περιεχομένου Ιστολογίου στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Κυριαζή, ΕκπαιδευτικόΠληροφορικής. Το επιμορφωτικό σεμινάριο  θα  πραγματοποιηθεί  στην  Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων  του  7ου Δημοτικού  Σχολείου  Ιωαννίνων  κατά  τις  ώρες  18:00 μ.μ.- 20:00 μ.μ.,  ως  εξής:
α/α
Χρόνος
Συμμετέχοντες Εκπαιδευτικοί Νηπιαγωγείων
1.
15/10/2014
Ιωαννίνων 1ο, Ιωαννίνων 2ο, Ιωαννίνων 3ο, Ιωαννίνων 4ο, Ιωαννίνων 6ο, Ιωαννίνων 7ο, Ιωαννίνων 12ο ,Ιωαννίνων 13ο ,Ιωαννίνων 17ο, Ιωαννίνων 22ο , Ιωαννίνων 32ο, Αβγού, Αγίου Ιωάννη, Αμφιθέας, Ανατολής 2ο, Ανατολής 4ο, Δροσοχωρίου, Ελεούσας, Ελεούσας 2ο, Επισκοπικού, Νήσου, Παρακαλάμου, Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Παραμυθούπολη», «Σύγχρονο Νηπιαγωγείο», Ιωαννίνων 8ο, Ιωαννίνων 18ο, Ιωαννίνων 24ο, Ιωαννίνων 29ο, Ιωαννίνων 30ο, Ιωαννίνων 31ο, Ανατολής 5ο, Ανατολής 6ο, Ασβεστοχωρίου, Βοτονοσίου, Βουνοπλαγιάς, Βουτσαρά, Γορίτσας,  Δελβινακίου, Διστράτου, Μαρμάρων  1ο, Μαρμάρων  3ο, Μεταμόρφωση , Περιβλέπτου, Περιστερίου Μικρού, Πλατανιάς, Πλατανούσας, Πραμάντων, Ροδοτοπίου, Σταυρακίου, Χρυσοβίτσας 1ο, Καστρίτσας  (Παράρτημα Κουτσελιού),  Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Η φωλιά μας», «Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων»
2.
16/10/2014
Ιωαννίνων 5ο, Ιωαννίνων 9ο, Ιωαννίνων 10ο, Ιωαννίνων 11ο , Ιωαννίνων 14ο, Ιωαννίνων 15ο, Ιωαννίνων 16ο , Ιωαννίνων 20ο, Ιωαννίνων 21ο,  Ιωαννίνων 27ο, Ανατολής 1ο, Ανηλίου, Ζίτσας, Ζωοδόχου, Ηλιόκαλης, Ι.Μ. Ρωμανού, Καλπακίου, Κουτσελιού, Κρανούλας, Κρύας, Κρυφοβού, Κάτω, Λαψίστας Άνω, Λογγάδων, Μηλέας, Μηλιωτάδων, Μουσιωτίτσας Νέας, Μπάφρας, Μπιζανίου, Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Όλγας Ντότη-Οικονόμου & ΣΙΑ Ο.Ε.», Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Γεωργίας Γιαννακοπούλου», Ιωαννίνων 19ο, Ιωαννίνων 23ο, Ιωαννίνων 25ο, Ιωαννίνων 26ο, Ιωαννίνων 28ο , Ιωαννίνων 33ο , Ανατολής 3ο, Κατσικάς 1ο, Κατσικάς 2ο, Κατσικάς 3ο, Κεφαλοβρύσου, Κεφαλοχωρίου, Κληματιάς, Κόνιτσας 1ο, Κόνιτσας 2ο, Κόνιτσας 3ο, Μετσόβου 1ο, Μετσόβου 2ο, Νεοχωρόπουλου, Περάματος 1ο, Νεοκαισάρειας, Πεδινής ,Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Ηλιοτρόπιο», Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο «Το σπιτάκι των θαυμάτων»
        
      Το επιμορφωτικό σεμινάριο είναι προαιρετικό για τις/τους νηπιαγωγούς του Νομού Ιωαννίνων.