Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

Οι εξαγγελίες της Ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ σε συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Στην Συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε:
 « Ολοκληρώθηκε διήμερη και έντονη περιοδεία της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ. Σκοπός μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Υπογραμμίζουμε αυτό τον στόχο, διότι η Ελλάδα σήμερα αγωνίζεται να κρατήσει ανοιχτές τις κοινωνικές υποδομές, ενώ αγωνίζεται να ξεφύγει από την ύφεση. Δεν είναι μία κατ' εξαίρεση περιοδεία. Είναι μία περιοδεία που ανταποκρίνεται στην αρχή μας ότι δεν είμαστε καρφωμένοι στις καρέκλες, αλλά είμαστε εκεί που είναι τα προβλήματα. Πήγαμε στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, στο Ιόνιο, στο Άγιον  Όρος, ήλθαμε στην Θράκη και θα πάμε σε όλη την Ελλάδα. Κοιτάμε τι γίνεται με τους δασκάλους και τους καθηγητές, τι κάνουν τα στελέχη μας :διευθυντές , σχολικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί διευθυντές, πώς γενικώς είμαστε λίγες ημέρες πριν τα παιδιά διαβούν την πόρτα του σχολείου. Κοιτάμε αν τα βιβλία είναι στα σχολεία. Βλέπουμε ότι είναι στα σχολεία.
Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που μπορούμε με αναπληρωτές να καλύψουμε τα κενά μας. Τα κενά μας από την ερχόμενη χρονιά θα πρέπει να τα καλύπτουμε με οργανικές θέσεις με την διαφανή διαδικασία του ΑΣΕΠ. Προσπαθούμε να πείσουμε την Ευρωπαϊκή επιτροπή να βγούμε από τον κανόνα ένα προς δέκα και αν το πετύχουμε να προκηρύξουμε για τον Ιανουάριο θέσεις για 10.000 εκπαιδευτικούς. Αν το καταφέρουμε θα λύσουμε πολλά προβλήματα. Μας λένε να μην αδικήσουμε και ξεχάσουμε τους ανθρώπους που περιμένουν χρόνια σε ένα πίνακα. Δεν θα τους ξεχάσουμε. Ακούμε τα αιτήματά τους, τα ακούμε όλα. Η γραμμή μας είναι η γραμμή του διαλόγου και της κατανόησης εξηγώντας επίμονα ότι δεν έχουμε χρήματα για να κάνουμε ό,τι χρειαζόμαστε. Έχουμε την Τετάρτη το σχέδιο νόμου στη Βουλή που ξεκλειδώνουμε τους πίνακες. Από εδώ και εμπρός πρέπει να θεωρείται στα δεδομένα ότι θα αναγνωρίσουμε τις υπηρεσίες που παρασχέθηκαν στην εκπαίδευση από το 2012 ως το 2014. Δεν θα διαταραχθεί η ισορροπία αφού θα λάβουμε υπόψη ότι το 2012 δεν έγινε όπως προβλεπόταν διαγωνισμός του ΑΣΕΠ. Και αυτό είναι εξαγγελία.
Ολοκληρώθηκαν  και σήμερα μάλιστα, τα θέματα της κινητικότητας των εκπαιδευτικών στους πέντε νομούς. Τα κενά είναι πολύ λίγα και απολύτως διαχειρίσιμα. Τα κενά που έχουμε θα τα καλύψουμε με αναπλήρωση. Είναι απόλυτα διαχωρίσιμη η κατάσταση. Στις 5 Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη φάση αναπλήρωσης των κενών. Τα μειονοτικά σχολεία θα λειτουργήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχουμε ένα προγραμματισμό για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών. Είδα στον Εχίνο τις ανάγκες για το νηπιαγωγείο και το Ιεροσπουδαστήριο και έχουμε την διαβεβαίωση του  Διευθύνοντα Συμβούλου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης κ. Μανούρη για να γίνουν οι παρεμβάσεις.
 Θα οργανώσουμε διημερίδα με θέμα τη καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα σε δύο μήνες από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Από τις 11 Σεπτεμβρίου οι ιεροδιδάσκαλοι θα είναι στα σχολεία. Την Τετάρτη ψηφίζεται στη Βουλή οι ρυθμίσεις για να κλείσει το θέμα. Η διάταξη αυτή ψηφίζεται από έξι από τα επτά κόμματα της Βουλής.
60 αναπληρωτές ΕΠΑΘΙΤΕΣ θα προσληφθούν για τα κενά στα μειονοτικά σχολεία.
Προχωράμε στις διαδικασίες για την εξομοίωση των ΕΠΑΘΙΤΩΝ με τους αποφοίτους των παιδαγωγικών ακαδημιών σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Δεν είναι σχεδιασμός, δεν είναι σκέψη, είναι απόφαση που θα υλοποιηθεί τώρα.
 Θα λειτουργήσει σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στη Μάνταινα από τον Οκτώβριο. »
Σε ότι αφορά τα προγράμματα της ΓΓΕΤ ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Προοπτική είναι να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων με τη βιομηχανία και τον επιχειρηματικό κόσμο. Προς τη κατεύθυνση αυτή θα αναπτυχθούν δράσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των δυνατοτήτων και προτεραιοτήτων των επιχειρήσεων και στην αντιμετώπισή τους από τους ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς οργανισμούς. Ένα μεγάλο μέρος αυτών θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της στρατηγικής της έξυπνης εξειδίκευσης.
Σε ερώτηση για τις μουσουλμανικές σπουδές ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: « Είδαμε τους Βουλευτές των κομμάτων, είδαμε και ζητήματα θρησκευμάτων. Το πρωί με τους Μουφτήδες, χθες με τους Μητροπολίτες και συζητήσαμε πολλά θέματα μεταξύ αυτών και την εισαγωγική κατεύθυνση μουσουλμανικών σπουδών στη θεολογική σχολή στο ΑΠΘ ».
Σε ερώτηση για την αξιολόγηση ο Υπουργός  δήλωσε: « Ακόμα και η αξιολόγηση που είναι δυσχερής διαδικασία στο ΥΠΑΙΘ προχωρά χωρίς πολλά προβλήματα. Είμαστε σε συζήτηση με εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστικά όργανα. Νιώθουν και αυτοί ότι η ηγεσία σκέφτεται γι' αυτούς. Πασχίζει μαζί τους, άλλα από αυτά που λένε μπορεί να τα καλύψει, άλλα όχι. Η στάση τους είναι εποικοδομητική. Μπορεί η κριτική τους και ο λόγος τους να είναι μερικές φορές σκληρός, αλλά δεν ξεχνάμε ότι είναι κακοπληρωμένοι και πολλές φορές υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους. Εμείς κατανοούμε το λόγο τους, αλλά τους θέλουμε συνομιλητές. Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι μέσα από διαδικασίες διαλόγου ακόμα και με συγκρούσεις τα σχολεία δεν θα θιγούν. Η αντιπαράθεσή μας δεν θα οδηγήσει σε πρακτικές που θα παραμερίσουν τα παιδιά. Έτσι έδειξε η συνάντηση που είχαμε χθες με τις τοπικές  ΕΛΜΕ και τους τοπικούς εκπρόσωπους της ΔΟΕ. Δεν φοβόμαστε τη κριτική. Πιστεύουμε ότι είμαστε στο ίδιο μετερίζι ».
Σε ερώτηση για την επετηρίδα, δήλωσε: «Δεν θα υπάρξει επετηρίδα. Εμείς είμαστε οπαδοί του ΑΣΕΠ. Δεν θα πετάξουμε στον καιάδα τους παλαιούς επιτυχόντες. Έχουμε 33 νηπιαγωγούς που περιμένουν από το 2009. Και είναι σε αναμονή για διορισμό. Είμαστε σε συνεργασία με τον κ. Μητσοκάκη και το Υπουργείο στην διαπραγμάτευση που θα κάνει για την ανατροπή του ένα προς δέκα Εμείς θα τον στηρίξουμε με επιχειρήματα. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία».
Σε ερώτηση για την ειδική αγωγή ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε : «Καταθέτουμε για την ειδική αγωγή το σχέδιο νόμου. Καταθέσαμε τροπολογία σύμφωνα ε την οποία ένα ποσοστό 5% θα προηγείται στις αναπληρώσεις και θα εφαρμοστεί από το 2015. . Είμαστε σε άμεση επαφή με υπηρεσία και με συνδικαλιστικούς φορείς για να ικανοποιήσουμε».
Ο Γενικός Γραμματέας  Θρησκευμάτων  του Υ.ΠΑΙ.Θ  Γεώργιος Καλαντζής απαντώντας σε ερώτηση για τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία , την επαναλειτουργία της ΕΠΑΘ και τα βιβλία  της διδασκαλίας του Ιερού Κορανίου στα δημόσια σχολεία τόνισε:« Σε ότι αφορά τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, έχουν κατατεθεί ερωτήσεις και έχουν δοθεί απαντήσεις. Δεν τίθεται ζήτημα λειτουργίας τους.  Επίσης, δεν υπάρχει ζήτημα επαναλειτουργίας της ΕΠΑΘ. Το ΥΠΑΙΘ  εξετάζει  ώστε να βρεθεί καλύτερη λύση για το πώς θα μορφώνονται οι εκπαιδευτικοί του μειονοτικού προγράμματος των μειονοτικών σχολείων . Δεν έχουν τυπωθεί βιβλία για την διδασκαλία του Ιερού Κορανίου στα δημόσια σχολεία, αλλά το Υπουργείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο για να προκηρύξει σχετικό πρόγραμμα. Είναι αυτονόητο ότι η διδασκαλία γίνεται  στην ελληνική γλώσσα.  »
 Ο Υφυπουργός Παιδείας  και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος απαντώντας στην ερώτηση για την ίδρυση μουσικού σχολείου και πρότυπου σχολείου απάντησε:« Σε ένα μήνα προχωράμε στην ίδρυση μουσικού σχολείου στην Αλεξανδρούπολη. Απομένει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και προχωράμε στην ίδρυση για το επόμενο διδακτικό έτος. Είναι αίτημα πάνω από 15 ετών για την Αλεξανδρούπολη. Από την επόμενη χρονιά θα έχει ο δήμος και μουσικό σχολείο και πρότυπο σχολείο. »
Tέλος, ο Υπουργός  Ανδρέας  Λοβέρδος  έκανε ειδική αναφορά στο σχολείο του Δροσερού, στη συνοικία των Ρομά στην Ξάνθη:« Στο Δροσερό μας έγινε πρόταση να δούμε την  ίδρυση Μουσικού δημοτικού σχολείου. Θα το δούμε αυτό στην Αθήνα. Τα Μουσικά σχολεία είναι τα καλύτερα σχολεία  όπως τα πειραματικά και μερικά  δημόσια σχολεία όπως  είναι το 3ο Λύκειο Ξάνθης. Τα Μουσικά σχολεία είναι στο σύνολο 48. Και είναι όλα διαμάντια. Όσο τα επεκτείνουμε, τόσο επεκτείνουμε την καλή πλευρά της εκπαίδευσης. Σε όλα τα χρόνια σε αυτά το σχολεία είχαμε 0% περιστατικά σχολικού εκφοβισμού. Λέμε ολόψυχα « Ναι»  σε αυτή την εκπαιδευτική πολιτική».
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
rsz 8461


Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων: Υπενθύμιση προθεσμιών

         1. Μέχρι την Τρίτη 2-9-2014 και ώρα 14.00, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση προσωρινής τοποθέτησης και απόσπασης αντίστοιχα ως εξής:
  • Οι εκπαιδευτικοί  που βρίσκονται στη διάθεση (συμπεριλαμβανομένων και των ειδικοτήτων από μετάταξη που βρίσκονται στη διάθεση).
  • Όσοι επιθυμούν να αποσπαστούν εντός ΠΥΣΠΕ.
        2. Μέχρι την Τρίτη 2-9-2014 και ώρα 14.00, καλούνται να υποβάλλουν δήλωση προσωρινής τοποθέτησης:
  • Οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΠΕ στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων.                              3. Μέχρι την Δευτέρα 1-9-2014 και ώρα 14.00, καλούνται να υποβάλλουν δήλωση για το αν επιθυμούν να κριθούν ή όχι λειτουργικά υπεράριθμοι:
  • Οι εκπαιδευτικοί  ΠΕ70 και ΠΕ60 που ανήκουν οργανικά στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων και η σχολική τους μονάδα βρίσκεται σε αναστολή ή υποβιβάστηκε λειτουργικά.

Ανάληψη υπηρεσίας εκπαιδευτικών αρμοδιότητας Π.Ε. Ιωαννίνων, για το σχολικό έτος 2014-2015

Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 1-9-2014 θα αναλάβουν υπηρεσία στα Γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων
  1. οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη Διάθεση του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων και
  2. οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά σε σχολικές μονάδες που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2014-2015.
Όλοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν υπηρεσία στη σχολική μονάδα που ανήκουν οργανικά.

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Τοποθετήσεις εκπ/κών αποσπασμένων από άλλα ΠΥΣΠΕ στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, για το σχολικό έτος 2014-2015

 Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων καλεί τους εκπαιδευτικούς που αποσπάστηκαν από άλλα ΠΥΣΠΕ στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, να υποβάλουν δήλωση προσωρινής τοποθέτησης στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων, από την Παρασκευή 29-8-2014 μέχρι και την Τρίτη 2-9-2014 και ώρα 14:00συνοδευόμενη από αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησης που υπεβλήθη για απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ,πιστοποιητικό εντοπιότητας και πιστοποιητικό συνυπηρέτησης.
Οι δηλώσεις προσωρινής τοποθέτησης πρέπει να είναι ευανάγνωστες και χωρίς διορθώσεις διαφορετικά δε θα γίνονται δεκτές και θα υποβάλλονται στη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων από τους ενδιαφερόμενους ή με faxστο 2651024846.
Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί, τη Δευτέρα 1-9-2014 θα παρουσιαστούν στα Γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Ιωαννίνων προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία.
 

Ανακοινοποίηση στο ορθό ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Διαπίστωση λειτουργικών υπεραριθμιών και ανακοίνωση λειτουργικών κενών 2014-15

Ανακοινοποίηση στο ορθό ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Διαπίστωση λειτουργικών υπεραριθμιών και ανακοίνωση λειτουργικών κενών 2014-15

Δείτε την ανακοινοποίηση ΕΔΩ......

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Ανακοινώσεις ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων


ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ: Ανακοίνωση Μεταθέσεων - Τοποθετήσεων ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων- Α΄ φάση......

Συμπληρωματικές μεταθέσεις – τοποθετήσεις του κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ60 Νηπιαγωγών, για το σχολικό έτος 2014-2015

Από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι το ΠΥΣΠΕ  Ιωαννίνων σε συνεδρίασή του στις 26 Αυγούστου 2014, πραγματοποίησε συμπληρωματικές μεταθέσεις – τοποθετήσεις του κλάδου ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ60 Νηπιαγωγών, για το σχολικό έτος 2014-2015.....
Για να τις δείτε πατήστε  εδώ......

ΠΥΣΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Διαπίστωση λειτουργικών υπεραριθμιών και ανακοίνωση λειτουργικών κενών 2014-15

Το ΠΥΣΠΕ Νομού Ιωαννίνων, σε συνεδρίασή του στις 26 Αυγούστου 2014 διαπίστωσε τις παρακάτω λειτουργικές υπεραριθμίες και λειτουργικά κενά, Δασκάλων και Νηπιαγωγών, για το διδακτικό έτος 2013-2014.......
Δείτε την σχετική ανακοίνωση εδώ......

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Παληγιάννης Β- Μπράτης Δ.: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σχολικού έτους 2014-2015

Αποσπάσεις με μοριοδότηση
http://www.doe.gr/014/apm260814.xls

Αποσπάσεις κατά προτεραιότητα
http://www.doe.gr/014/ap260814.xls

http://mpratis.gr/index.php/2010-09-03-17-59-29/984--2014-2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας κοινοποιούμε την πρόταση του ΚΥΣΠΕ, για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σχολικού έτους 2014-2015, επισημαίνοντας τα εξής:

Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ έγιναν με πλήρη μοριοδότηση, όπως προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση. Η πολιτική ηγεσία του υπ. παιδείας τήρησε τις δεσμεύσεις της προς το ΚΥΣΠΕ και δεν έκανε καμία παρέμβαση στα κενά που απέστειλαν οι Δ/νσεις Π.Ε. στο ΚΥΣΠΕ.
Οι συνάδελφοι που δεν πήραν απόσπαση έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης. Όσοι επίσης έχουν οποιαδήποτε αμφισβήτηση (για τη μοριοδότησή τους κτλ) μπορούν να υποβάλλουν ένσταση η οποία θα εξεταστεί από το ΚΥΣΠΕ.
Μετά και τις ανακλήσεις που έγιναν ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων που εξετάστηκαν ανήλθε στις 4.104 .Από αυτές ικανοποιήθηκαν οι 2.682 ποσοστό 65,35%
Επισημαίνουμε, πως οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των σχολείων, αφού οι συνάδελφοι που μετακινούνται καλύπτουν κενές θέσεις σχολείων άλλων περιοχών.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Εκκρεμεί, ακόμη, η υπογραφή τους από την πολιτική ηγεσία.

Αποσπάσεις κατά προτεραιότητα

Αποσπάσεις με μοριοδότηση


Oι αιρετοί ΚΥΣΠΕ

Δημήτρης Μπράτης Παληγιάννης Βασίλης


Παληγιάννης Β- Μπράτης Δ.: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ σχολικού έτους 2014-2015

Ο διαδικτυακός τόπος του αιρετού ΚΥΣΠΕ Δημήτρη Μπράτη


mpratis.gr

Β.Παληγιάννης - Δ.Μπράτης: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ σε ΣΜΕΑΕ

Παληγιάννης Β- Μπράτης Δ. : Αμοιβαίες μεταθέσεις εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης έτους 2014-2015