Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Άνοιξε ο δρόμος για τις ομαδικές απολύσεις: 45 απολύσεις στη Χαλυβουργία Ελλάδας!

Το δρόμο για τις ομαδικές απολύσεις άνοιξε η απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας να εγκρίνει κατά πλειοψηφία, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, τις απολύσεις 45 από τους 74 εργαζομένους στην Χαλυβουργία Ελλάδος, ιδιοκτησίας Μάνεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η αρχική πρόταση της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2014, ήταν να εγκριθεί η απόλυση 90 από τους 107 εργαζομένους στην επιχείρηση και να διατηρηθούν στην εργασία οι 17 από αυτούς.
Πρόκειται για την πρώτη απόφαση ομαδικών απολύσεων μετά την μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας από τον υπουργό Εργασίας, στον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, και στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας

Ακολούθησε εκτενής διαδικασία διαβουλεύσεων, με έξι συνολικά συνεδριάσεις του ΑΣΕ και δυο τριμερείς συναντήσεις ενώπιον του υπουργού Εργασίας. Έως τα τέλη Μαΐου υπήρξαν συνεχείς οικειοθελείς αποχωρήσεις εργαζομένων με αποτέλεσμα σήμερα, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση να μην υπερβαίνουν τους 74.

Μετά την απόφαση του ΑΣΕ, παραμένουν στην επιχείρηση 29 εργαζόμενοι, αντί για τους 17 που ήταν το αρχικό αίτημα της εταιρείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τις διαβουλεύσεις η επιχείρηση επικαλέστηκε το αυξημένο κόστος ενέργειας υποστηρίζοντας ότι, αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημα των απολύσεων, επρόκειτο να κλείσει και το εργοστάσιο του Βόλου.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστήριξαν ότι το βασικότερο πρόβλημα ήταν το ενεργειακό κόστος, το οποίο ήταν τόσο υψηλό, ώστε να αναγκαστεί να λειτουργεί το εργοστάσιο του Βόλου μόνο με τη νυκτερινή βάρδια, κάτι που συνεπάγετο αυξημένο κόστος αμοιβών αλλά μικρότερη δαπάνη στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Επικαλέστηκαν επίσης προβλήματα ανταγωνισμού και κυρίως το γεγονός, ότι οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες προτιμούν την εισαγωγή μεταλλευμάτων από την Ιταλία, σε χαμηλότερες τιμές.
Ήδη, στην Χαλυβουργία Ασπροπύργου δεν λειτουργούν τους τελευταίους μήνες οι μονάδες του Χαλυβουργείου και του Ελασματουργείου και λειτουργεί μόνο η μονάδα δομικού πλέγματος στην οποία απασχολούνται 11 εργαζόμενοι.

Από την αρχή του έτους, είχε εφαρμοστεί στην επιχείρηση, το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πραγματοποιούν ένα ημερομίσθιο την εβδομάδα η δε αμοιβή τους να μην υπερβαίνει τα 200 ευρώ το μήνα.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων στο υπουργείο Εργασίας, η εταιρεία δεσμεύτηκε να καταβάλλει στους απολυόμενους, αποζημιώσεις ύψους 492.611 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λήψη της απόφασης, μειοψήφησαν οι εκπρόσωποι των συνδικάτων και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, που εκτίμησαν ότι, η επιχείρηση δεν προσκόμισε επιχειρήματα ικανά να δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα των απολύσεων για την εξυγίανση της εταιρείας.

Δημόσιο: απόλυση των υπαλλήλων που δεν αποδίδουν – Νέα απαίτηση από τους τροϊκανούς

- Επιστολές Μητσοτάκη σε τρία υπουργεία για απολύσεις και διαθεσιμότητα
- Νέες απειλές από τον Πολ Τόμσεν που ανοίγει θέμα νέων απολύσεων
- Ήδη η αξιολόγηση προβλέπει το 15% των υπαλλήλων να παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση
- Ποιοι υπάλληλοι του δημοσίου βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις

Με προαναγγελία απολύσεων στο Δημόσιο έμοιαζε η φράση του εκπροσώπου του ΔΝΤ. Ο πολύς κ. Πολ Τόμσεν μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ μίλησε για απόλυση των υπαλλήλων του Δημοσίου που δεν αποδίδουν.
Είπε μάλιστα ότι “συνεχίζουμε να πιέζουμε για τις διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αποφύγουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις”, αφήνοντας έτσι ανοιχτό να ζητηθεί και νέος γύρος περικοπών.

Ήδη τα όσα είπε ο κ. Τόμσεν θυμίζουν έντονα... αξιολόγηση. Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων προβλέπει ότι οι άριστοι θα είναι ελάχιστοι, όμως προβλέπει και ένα ποσοστό 15% που θα πάρει βαθμό κάτω από τη βάση.

Η αξιολόγηση προβλέπει βαθμό κάτω από τη βάση για το 15% των υπαλλήλων
Ο πρώην Τσάρος της Οικονομίας είχε συνδέση την καλή απόδοση στην αξιολόγηση με μισθολογικό μπόνους, όμως δεν είχε πει το παραμικρό για όσους παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση.

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει πει ότι η κακή βαθμολογία δεν συνδέεται με απόλυση όμως η φράση του Πολ Τόμσεν φαίνεται ότι ανοίγει νέο γύρο πιέσεων από την τρόικα που πλέον συνδέει τις απολύσεις όσων δεν πιάνουν καλή απόδοση και με μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων.

Επιστολές Μητσοτάκη σε τρία υπουργεία για απολύσεις και διαθεσιμότητα
Όλα αυτά την ώρα που με επιστολή του ο Κ. Μητσοτάκης προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Μεταφορών ανοίγει το θέμα της διαθεσιμότητας και της αξιολόγησης.
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών πρέπει να συνεχίσει το θέμα της κινητικότητας και των αλλαγών (που δεν αποκλείουν απολύσεις) σε επίπεδο δημοτικών επιχειρήσεων.
Στο υπουργείο Παιδείας "βλέπουν" την έξοδο 400 διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, ενώ πλέον τίθεται άμεσα θέμα μείωσης του προσωπικού των ΔΕΚΟ, με πρώτες τις συγκοινωνίες.


Παράθυρο για μείωση των φόρων;
Ο Πολ Τόμσεν στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στο θέμα της φορολογίας Είπε μάλιστα ότι συμφωνεί με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι οι φορολογικοί συντελεστές σε κάποιους τομείς είναι πολύ υψηλοί και ότι θα πρέπει να αποτελεί στόχο η μείωσή τους.
Όμως τόνισε πως αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η επίτευξη πλεονάσματος 4,5%.
“Αν μπορείς να εξασφαλίσεις ότι όλοι πληρώνουν τους φόρους τους, ότι οι πλούσιοι πληρώνουν φόρους και όχι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που εύκολο να φορολογηθούν, αν μπορείς να εξασφαλίσεις μια διευρυμένη φορολογική βάση, τότε μπορείς να μειώσεις του φορολογικούς συντελεστές μακροπρόθεσμα” είπε.

Ερωτηθείς για το χρέος, επανέλαβε πως υπάρχει συμφωνία με τους Ευρωπαίους για τη μείωση του χρέους στο 124% το 2020 και κάτω από τo 110% το 2022 και ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να καταλήξουν σε κάποια μέτρα για να μειωθεί το χρέος.

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Θεατρική ομάδα των εκπ/κών Α'θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων Εξέδρας ''ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ''

 
Η θεατρική ομάδα των εκπ/κών Α'θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων Εξέδρας επανέρχεται φέτος με καινούριο έργο!!! Την " ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑΥΜΑΤΩΝ"!!! Μια ξεκαρδιστική & πάντα επίκαιρη κωμωδία του Δ. Ψαθά, γραμμένη το 1959!!! Μην το χάσετε!!!
Λίγα λόγια για το έργο:
Η Εταιρεία Θαυμάτων είναι μια δήθεν φιλανθρωπική
οργάνωση μιας απατεώνισσας ιδιοκτήτριας ελληνο-βρετανικής εταιρείας μεταλλείων, της αγγλίδας Μs. Τζόουνς, που στήθηκε με σκοπό να οικειοποιηθεί η εν λόγω Αγγλίδα, με τη βοήθεια του επινοημένου αγίου Βαλαντίου, το πλούσιο σε μετάλλευμα βοσκοτόπι του αφελούς και θεοσεβούμενου Ιλάριου. Για να το πετύχει, η Μs Τζόουνς χρησιμοποιεί τον ιεροκήρυκα Κοσμά που «λιβανίζει» τους εύπιστους κι αγράμματους χωριάτες, καθώς και την όμορφη Μίνα, επικουρούμενη από τη μητέρα της Δανάη. Η Δανάη παριστάνει τη μουγκή, η οποία θα ξαναβρεί τη μιλιά της χάρη στο «θαύμα» του αγίου, αλλά ο καταλύτης έρωτας, ανάμεσα στον Ιλάριο και τη Μίνα, στέκεται αφορμή να αποκαλυφθούν οι κατεργαριές όλων…
Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:
ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ: Δόσης Γιώργος
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ 1 : Γερογιώργης Αντώνης
ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ 2 : Μόσχος Δημήτρης
ΙΛΑΡΙΟΣ: Καλούδης Πάνος
ΚΟΣΜΑΣ: Νούσης Γιάννης
ΟΔΥΣΣΕΑΣ: Στουγιάννος Χρήστος
ΚΙΜΩΝ : Λεοντίου Κώστας
Μs ΤΖΟΟΥΝΣ: Δρίβα Αγγελική
ΜΙΝΑ: Γιαννάκη Μαρία
ΔΑΝΑΗ : Πανέλλη Μπέττυ
ΚΥΡΑ ΘΟΔΩΡΑ: Σιντόρη Ελευθερία
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Λώλης Δημήτρης
ΒΟΗΘΟΣ / ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μπαλαμάτσια Μαρίνα
********************************************************
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δόσης Γιώργος Β.ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Πανέλλη Μπέττυ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λαμπράκη Νεκταρία- Πανέλλη Μπέττυ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΧΟΥ: Λαμπράκη Νεκταρία
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Η ομάδα

33 παραλίες της Ηπείρου διαθέτουν εξαιρετική ποιότητα νερού

Εξαιρετικής ποιότητας νερά διαθέτουν 33 παραλίες της Ηπείρου σύμφωνα με την αξιολόγηση που πραγματοποίησε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος λαμβάνοντας υπόψη τις μικροβιολογικές παραμέτρους που εφαρμόζονται από τη νομοθεσία.

- Στην Άρτα: Λιμάνι Σαλαώρας, Ράμμα Σαλαώρας
- Στην Ηγουμενίτσα: Αγία Παρασκευή, Αλυκή, Αρίλλας, Γαλλικός Μώλος, Δρέπαν - Μακρυγιάλι, Ζάβια, Καραβοστάσι, Μέγας Άμμος, Μπέλλα Βράκα και οι παραλίες της Πλαταριάς
- Στην Πρέβεζα: Βράχος, Καλαμίτσι, Κυανή Ακτή, Λιθάρι Δέσπως, Λυγιά, Μύτικας, Κανάλι - Καστροσυκιά και Παντοκράτωρ
- Στην Πάργα: Αλωνάκι, Αμμουδιά, Βάλτος, Κρυονέρι, Λίχνος, Λούτσα - Μύλος Φλέβα, Πάργα, Σαρακίνικο.
- Στους Φιλιάτες: Κεραμίδι, Σαγιάδα
Στην τελευταία κατηγορία περιλαμβάνεται η Κορωνησία και η Αλυκή - Κόπραινα.

Η πιστοποίηση του υπουργείου Περιβάλλοντος, αποτελεί, μαζί με τις γαλάζιες σημαίες την καλύτερη διαφήμιση για την προσέλκυση τουριστών.

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με το μάθημα ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Μάθημα Επιλογής όλων των Κατευθύνσεων) θα «πέσει» την Πέμπτη 12 Ιουνίου η «αυλαία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Σήμερα Τρίτη  οι υποψήφιοι διαγωνίζονται:
Στην ΙΣΤΟΡΙΑ της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, και,
‘ΦΥΣΙΚΗ της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης    (και των δύο κύκλων)

Μετονομασία και προσθήκη προσωνυμίας σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το υπουργείο παιδείας, αποφάσισε τη μετονομασία, από το σχολικό έτος 2014−2015 των
παρακάτω σχολικών  μονάδων  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως ακολούθως:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΤΑΣ
• Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας σε Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας.
• Το 2ο Νηπιαγωγείο Ελεούσας σε Νηπιαγωγείο Ελεούσας.
 Στις παρακάτω σχολικές μονάδες προστίθεται από το σχολικό έτος 2014−2015 προσωνυμία ως ακολούθως:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
• Στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών  προστίθεται προσωνυμία «Γύζης Νικόλαος».
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ
• Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών  προστίθεται η προσωνυμία «Αλεξάνδρειο».
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
• Στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροκάμπου Λέρουπροστίθεται προσωνυμία «Μαρκοπούλειο»

Μετατάξεις του αιρετού ΚΥΣΠΕ Δ.Μπράτη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ : Με την αριθμ. 88895/Δ1/06−06−2014 απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167) «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις», την αριθμ. 144049/Δ2/07−10−2013 (ΑΔΑ: ΒΛΛΩ9−ΩΘ4) διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υπ’ αριθμ. 144051/Δ1/07−10−2013 (ΦΕΚ 2531/8−1−2013/τ.Β΄) από φαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορισμού αριθμού θέσεων για μετάταξη εκπαιδευτικών στην Π.Ε., τις αριθμ. 119655/Δ1/30−08−2013 (ΦΕΚ 986, τ.Γ΄), 148440/Δ1/11−10−2013 (ΦΕΚ 1186, τ.Γ), 148439/Δ1/11−10−2013 (ΦΕΚ 1186, τ.Γ΄), 14509/Δ1/3−2−2014 (ΦΕΚ 175, τ.Γ΄), 14511/Δ1/3−2−2014 (ΦΕΚ 175, τ.Γ΄) και 39669/Δ1/17−3−2014 (ΦΕΚ 570, τ.Γ΄) αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων περί υποχρεωτικών μετατάξεων εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης σε θέσεις εκπαιδευτικών στην Π/θμια Εκπαίδευση, τις διατάξεις του ν. 1566/1985 (Α΄ 167), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 3848/2010 (Α΄ 71), τις αιτήσεις και τις ενστάσεις των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών:
 ΦΕΚ 714/ 6-6-2014

Πραγματοποίηση σεμιναρίων για την αξιολόγηση και επαναληπτικά σεμινάρια από ΔΟΕ

Αρ. Πρωτ.892
Αθήνα 4/6/2014
Προς
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θέμα: Πραγματοποίηση σεμιναρίων για την αξιολόγηση και επαναληπτικά σεμινάρια.

  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πραγματοποίηση των διημερίδων στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης  Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης» για τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων, αντέδρασε δυναμικά και κάλεσε τους Διευθυντές να συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης και να μην πάρουν μέρος στις διημερίδες, καλύπτοντάς τους με την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης.
  Η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας ήταν πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη. Τα μηνύματα που φτάνουν από όλους τους Συλλόγους της Ελλάδας μιλούν είτε για ακύρωση των διημερίδων είτε για ελάχιστη συμμετοχή  σε αυτές. Αυτή ακριβώς η ανταπόκριση ήταν που οδήγησε «στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης», Περιφερειακούς Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης, στο να καλέσουν τους διευθυντές σε επαναληπτικές διημερίδες (μέχρι τώρα έχουμε στοιχεία για τις περιοχές της Καστοριάς και της Καλαμάτας) επιδεικνύοντας έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης στο έργο των διευθυντών των σχολικών μονάδων, καλώντας τους στην τόσο πλήρη φόρτου συγκυρία της λήξης του σχολικού έτους να το αφήνουν για να «ενημερωθούν» για την αξιολόγηση, καθώς και απαξίωσης των συλλογικών αποφάσεων και δράσεων του Κλάδου (έναντι, προφανώς, των «τριάκοντα αργυρίων» της επιμορφωτικής αμοιβής των επιμορφωτών).
   Οι αποφάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών και των Διευθυντών Εκπαίδευσης έχουν όμως, σύμφωνα και με τη Νομική Σύμβουλο της Δ.Ο.Ε., σοβαρό νομικό ελάττωμα.
  Συγκεκριμένα: σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 5 του Π.Δ. 152/2013 για την αξιολόγηση, «...με απόφαση Υπουργού καθορίζεται το περιεχόμενο και η διαδικασία της επιμόρφωσης» αφού προηγούμενα στην παράγραφο 4 ορίζεται ότι «Οι εκπαιδευτικοί που κατέχουν θέση στελέχους... δεν μπορούν να ασκούν καθήκοντα αξιολογητή, αν δεν έχουν προηγουμένως επιμορφωθεί σχετικώς» . Η πραγματοποίηση των συγκεκριμένων διημερίδων δε στηρίζεται σε καμία απόφαση Υπουργού (αφού δεν υπάρχει) παρά μόνο σε απόφαση του Ι.Ε.Π. το οποίο σύμφωνα με το Ν. 3699/2011, με τον οποίο συστάθηκε, δεν είναι τίποτε περισσότερο από «επιτελικός, επιστημονικός φορέας που υποστηρίζει το έργο του Υπουργείου Παιδείας». Είναι, επίσης, απορίας άξιο με βάση ποιο νομικό πλαίσιο το Ι.Ε.Π. ενέταξε την επιμόρφωση των στελεχών στα προγράμματα του ΕΣΠΑ αφού πολύ απλά τέτοιο νομικό πλαίσιο δεν υπάρχει. Όσοι, δε, προώθησαν και οργάνωσαν αυτή τη διαδικασία να είναι βέβαιοι ότι θα αναζητηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά και ευρωπαϊκά, οποιαδήποτε, τυχόν, ευθύνη υφίσταται σε σχέση με τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων.
  Είναι ολοφάνερο ότι η διοίκηση αυθαιρετεί και όταν καλεί τους διευθυντές σε διημερίδες αλλά και όταν, πολύ περισσότερο, τους καλεί σε επαναληπτικά σεμινάρια όταν αυτά ακυρώθηκαν μέσα από τη συλλογική δράση.
  Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει τους Περιφερειακούς Διευθυντές και Διευθυντές Εκπαίδευσης που με «υπερβάλλοντα ζήλο» εναντιώνονται στις αποφάσεις του Κλάδου καλώντας τους διευθυντές σε επαναληπτικά σεμινάρια.
  Η Ομοσπονδία θα μείνει ακλόνητη στη θέση της καλύπτοντας με κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης κάθε εκπαιδευτικό που επιλέγει να αντισταθεί στην εφαρμογή της αξιολόγησης - χειραγώγησης με το να μη συμμετέχει ως επιμορφούμενος (διευθυντές σχολείων) ή και ως επιμορφωτής (γιατί υπάρχουν και σχολικοί σύμβουλοι που απευθύνθηκαν στη Δ.Ο.Ε. ζητώντας την κάλυψή τους για να μην παίξουν ρόλο επιμορφωτή στα σεμινάρια). Παράλληλα θα κινηθεί νομικά για να αποδείξει τον παράνομο χαρακτήρα των «επιμορφώσεων». Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να δώσει εντολή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τη μη παρακράτηση των χρημάτων των απεργών αφού αναγκάστηκαν και αναγκάζονται να απεργήσουν για να αντιμετωπίσουν παράνομες διοικητικές ενέργειες.

Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

Ταλαιπωρία τέλος: Ηλεκτρονικά από τις 10 Ιουνίου η θεώρηση βιβλιαρίων Υγείας

Τα ασφαλιστικά ταμεία θα ενημερώνουν από τον επόμενο μήνα άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία και τους παρόχους υγείας για το ποιος ασφαλισμένος δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Τέλος στη θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας των ασφαλισμένων στα γκισέ των Ταμείων βάζει το υπουργείο Απασχόλησης από τις 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Άτλας», από τον επόμενο μήνα τα ασφαλιστικά ταμεία θα ενημερώνουν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία και τους παρόχους υγείας για το ποιος ασφαλισμένος δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο υπουργός Εργασίας,  Γιάννης Βρούτσης, έκανε λόγο για μία ιστορική μετάβαση σε μία νέα εποχή, «χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς αναμονές, χωρίς ουρές για όλους τους Έλληνες».

«Εξετάζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες στο σχέδιο του Άτλα ώστε την επόμενη εβδομάδα να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων για όλους. Αυτές οι ενέργειες είναι που αποδεικνύουν στην πράξη ότι διευκολύνουμε την καθημερινότητα του πολίτη», είπε ο υπουργός, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Πρωθυπουργός
Αντώνης Σαμαράς

Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών
Ευάγγελος Βενιζέλος
Υφυπουργός Εξωτερικών: Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουργός Εξωτερικών: Άκης Γεροντόπουλος

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός : Γκίκας Χαρδούβελης
Αναπληρωτής Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός : Γιώργος Μαυραγάννης

Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός : Κυριάκος Μητσοτάκης
Υφυπουργός:  Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός :   Αργύρης Ντινόπουλος
Υφυπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης
Υφυπουργός : Γιώργος Ντόλιος

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρωτής Υπουργός:  Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός:  Γιάννης Λαμπρόπουλος

Υπουργείο Ανάπτυξης και  Ανταγωνιστικότητας
Υπουργός:   Νίκος Δένδιας
Υφυπουργός:  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Υφυπουργός : Γεράσιμος Γιακουμάτος
Υφυπουργός: Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός :  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης
Υφυπουργός:  Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας  και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής Υπουργός:  Νικόλαος Ταγαράς
Υφυπουργός:  Ασημάκης Παπαγεωργίου

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Υπουργός:  Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός:  Αλεξάνδρος Δερμετζόπουλος
Υφυπουργός:  Κώστας Κουκοδήμος

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργός: Κωνσταντίνος Τασούλας
Υφυπουργός: Άντζελα Γκερέκου
Υφυπουργός  Αθλητισμού: Γιάννης Αδριανός

Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Υπουργός:  Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός : Βασίλειος Κεγκέρογλου
Υφυπουργός: Αντώνης Μπέζας
Υφυπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός : Μάκης Βορίδης
Αναπληρωτής: Λεωνίδας Γρηγοράκος
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακώστα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός :  Γιάννης Καρασμάνης
Αναπληρωτής Υπουργός:  Πάρις Κουκουλόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός :  Χαράλαμπος Αθανασίου

Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός:  Βασίλης Κικίλιας

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου
Υπουργός:  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
Υπουργός:  Γιώργος Ορφανός

Υπουργός Επικρατείας
Δημήτρης Σταμάτης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
Σοφία Βούλτεψη

Φορολογικός Οδηγός για τις δηλώσεις του '14: Ο,τι πρέπει να ξέρετε

Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα λήγει στις 30 Ιουνίου - Για όσους δεν είναι συνεπείς έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Περίπου έξι στις εκατό φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα με το υπουργείο Οικονομικών να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συντομεύουν την υποβολή των δηλώσεών τους και να μην «ποντάρουν» ξανά σε νέα παράταση της προθεσμίας. Συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιμένει ότι φέτος δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση, συμπληρώνοντας ότι μόνο στη περίπτωση σοβαρής δυσλειτουργίας θα εξεταστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», οι φορολογούμενοι πριν την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
-Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014, υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου έως τις 30 Ιουνίου 2014.

-Οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά είτε από τους ίδιους τους φορολογούμενους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης. Σε κάθε περίπτωση η εξουσιοδότηση θα πρέπει να αφορά στη διαχείριση των εντύπων Ε1, Ε2 και Ε3 ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του συστήματος TAXISNET. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται υπεύθυνες δηλώσεις του ν. 1599/1986 με το γνήσιο της υπογραφής του φορολογούμενου και της συζύγου του προς τον λογιστή.

-Οι δηλώσεις των φορολογουμένων που απεβίωσαν πρέπει να υποβάλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στη Φορολογική Διοίκηση. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται ενημέρωση του τμήματος Μητρώου της ΔΟΥ του αποβιώσαντος πριν από την υποβολή της δήλωσης.

-Οι δηλώσεις με επιφύλαξη πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.

-Τόσο οι αρχικές εμπρόθεσμες όσο και οι αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.

-Οι συμπληρωματικές - τροποποιητικές δηλώσεις – είτε είναι εμπρόθεσμες είτε εκπρόθεσμες - θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου.

-Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής λόγω αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. (σε εξαιρετικές περιπτώσεις), ότι συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο, οι δηλώσεις επιτρέπεται να υποβληθούν σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ.

-Υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση είναι όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και δεν είναι προστατευόμενα μέλη. Δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1994.

-Όσοι είναι άνω των 18 ετών και είναι προστατευόμενα μέλη δεν υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση.

-Όλοι οι άνεργοι που είναι πάνω από 18 ετών και δεν είναι προστατευόμενα μέλη υποβάλλουν υποχρεωτικά φορολογική δήλωση, ανεξάρτητα αν εισέπραξαν ή όχι μέσα στο 2013 το επίδομα ανεργίας.

-Οι κάτοικοι του εξωτερικού είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση για το εισόδημα που αποκτούν Ελλάδα. Την ίδια υποχρέωση έχουν και οι κάτοικοι που υπάγονται στα τεκμήρια.

-Αν έγινε αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας η διόρθωση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου από τον ίδιο τον φορολογούμενο.

-Ελεύθεροι επαγγελματίες και όσοι ασκούν ατομικά επιχείρηση και άλλαξαν επαγγελματική έδρα θα πρέπει να περάσουν πρώτα από το Μητρώο της εφορίας για να υποβάλουν δήλωση. Η δήλωση θα πρέπει να γίνει μέσα σε 10 ημέρες από την αλλαγή της διεύθυνσης.

-Οι παντρεμένοι, όσο διαρκεί ο γάμος τους είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν κοινή δήλωση για τα εισοδήματά τους. Στην κοινή δήλωση των συζύγων τα εισοδήματα φορολογούνται ξεχωριστά για κάθε ένα σύζυγο.

-Γυναίκα που δεν είναι παντρεμένη υποβάλλει μόνη της δήλωση. Σε αυτή την περίπτωση τα ποσά που δηλώνονται γράφονται στη στήλη της δήλωσης με την ένδειξη «Υπόχρεου» και όχι στη δεύτερη που έχει την ένδειξη «Της συζύγου».

-Οι σύζυγοι κάνουν χωριστά φορολογική δήλωση στις εξής περιπτώσεις:

Όταν δεν μένουν μαζί κατά τον χρόνο που υποβάλλεται η δήλωση, επειδή έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση.

Όταν ο ένας από τους δυο συζύγους βρίσκεται σε κατάσταση πτώχευσης.

Όταν ο ένας από τους δυο συζύγους είναι σε δικαστική ή νόμιμη απαγόρευση ή τελεί υπό δικαστική αντίληψη.

-Αλλαγές στην οικογενειακή κατάσταση δηλώνονται στο τμήμα Μητρώου της εφορίας. Απαραίτητο είναι να υπάρχουν τα δικαιολογητικά που να πιστοποιούν τις σχετικές μεταβολές (π.χ. διαζύγιο, αντίγραφο αγωγής διαζυγίου ή διατροφή κλπ).

Όταν δεν έχει δηλωθεί ο γάμος στην εφορία στον πίνακα 1 της ηλεκτρονικής δήλωσης δεν θα εμφανίζεται η σύζυγος. Πριν την «Επιβεβαίωση» των στοιχείων πρέπει να ενημερωθεί το τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ για τον γάμο.

Η σύζυγος που δεν έχει ΑΦΜ και δεν έχει εισοδήματα δεν μπορεί να περιληφθεί στην ηλεκτρονική φορολογική δήλωση. Στην περίπτωση αυτή η δήλωση δεν είναι κοινή, αλλά αφορά αποκλειστικά το φορολογούμενο σύζυγο. Όμως σε περίπτωση που η σύζυγος έχει κάνει κάποια δαπάνη όπως για παράδειγμα έξοδα ιατρικής περίθαλψης για την οποία μπορεί να υπάρξει φορολογική ελάφρυνση για το σύζυγο, καλό θα είναι η σύζυγος να αποκτήσει ΑΦΜ για να περιληφθεί στην ηλεκτρονική δήλωση.

-Τα δικαιολογητικά της δήλωσης φυλάσσονται από τον φορολογούμενο και προσκομίζονται στην εφορία μόνο σε περίπτωση ελέγχου.

-Προστατευόμενα είναι τα μέλη που συνοικούν με τον υπόχρεο και εφόσον το ετήσιο πραγματικό, τεκμαρτό ή απαλλασσόμενο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ ή τα 6.000 ευρώ αν παρουσιάζουν αναπηρία 67% και πάνω. Για τους φοιτητές (έως 25 ετών) απαιτείται βεβαίωση της σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού. Για τα άγαμα ενήλικα τέκνα που είναι άνεργα (έως 27 ετών), βεβαίωση του ΟΑΕΔ. Για τα στρατευμένα παιδιά βεβαίωση της στρατιωτικής υπηρεσίας.
Πληρωμή φόρου
Οποτεδήποτε και αν υποβάλει ο φορολογούμενος τη φορολογική δήλωση ο φόρος που θα προκύψει με την εκκαθάριση θα πρέπει να εξοφληθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων μέχρι 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι 30 Νοεμβρίου 2014. Όταν ο φόρος πληρωθεί εφάπαξ μέσα στην προθεσμία της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 1,5%.
Τσουχτερά πρόστιμα
Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που δεν πληρώνουν στην ώρα τους τις οφειλές τους προς το Δημόσιο επιβαρύνονται πλέον με τόκους και πρόστιμα. Με το νέο σύστημα που ενεργοποιήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2014 (αφορά φόρους που βεβαιώνονται από 1.1.2014 και μετά) αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί εντός της νόμιμης προθεσμίας τότε από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας θα επιβάλλονται τόκοι επί του αρχικού ποσού της οφειλής που ανέρχονται σε 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης ή 8,76% ετησίως. Επιπλέον εάν ο φορολογούμενος καθυστερήσει 2 μήνες να εξοφλήσει την οφειλή του προς την εφορία θα επιβαρύνεται και με πρόστιμο 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα. Μετά την πάροδο ενός έτους από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο θα ανεβαίνει στο 20% του φόρου. Μετά την πάροδο 2 ετών θα ανέρχεται στο 30% του φόρου.

Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

800 κιβώτια με αρχαία ελληνικά χειρόγραφα σε πανεπιστήμιο της Βρετανίας;

ΤΟ Φ.Ε.Κ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ Π/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ

http://seepea-stella.blogspot.com/2014/06/blog-post_8273.html

Θεώρηση βιβλιαρίων υγείας. Τέλος!

http://xenesglosses.eu/2014/06/theorisi-bibliarion-ygeias-telos/
ην υπουργική απόφαση με την οποία καταργείται η υποχρέωση θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. ika Η απόφαση, διέπει τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος «Ατλας». Πρόκειται για ένα σύστημα ψηφιακής καταγραφής του ιστορικού για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Η υπουργική απόφαση «Κάθε εργαζόμενος θα έχει τη δυνατότητα να δει από τον προσωπικό του υπολογιστή το σύνολο της ασφαλιστικής του διαδρομής, από τη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι και τη συνταξιοδότησή του, δηλαδή το δικό του «ασφαλιστικό βιογραφικό». Αυτό σημαίνει ότι η έκδοση και η απονομή σύνταξης θα είναι υπόθεση ημερών. Για όλους, ακόμη και στις πιο σύνθετες περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Ολόκληρο το κείμενο της απόφασης μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα: Θεώρηση βιβλιαρίων υγείας. Τέλος! | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης από το 2015 – «Μπλόκο» στις πρόωρες

Το μοντέλο των επικουρικών συντάξεων θα ακολουθήσουν τα ταμεία κύριας σύνταξης, για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά, καθώς η εγγύηση του κράτους δεν θα καλύπτει πλέον το σύνολο της σύνταξης, όπως γίνεται σήμερα, αλλά μόνο ένα τμήμα της μέχρι 360 ευρώ.
Το υπόλοιπο ποσό, που θα είναι αναλογικό των εισφορών και του συνολικού χρόνου ασφάλισης, θα είναι ευθύνη κάθε ταμείου να το καλύπτει χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Πρόκειται για μία από τις παρεμβάσεις που άρχισαν ήδη να δρομολογούνται στο ασφαλιστικό, με στόχο να ενσωματωθούν σε νέο νόμο που θα εφαρμοστεί από την 1-1-2015 αλλά και με βάση τις προτάσεις που απευθύνουν οι δανειστές στην επικαιροποίηση του Μνημονίου.
1. Αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με έμφαση στις περιπτώσεις πρόωρων συντάξεων.
Το σχέδιο έχει δυο παραμέτρους:
α) Την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για όσους δεν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης
β) Την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 1 ή 2 χρόνια με μεταβατικό διάστημα (κατά έξι μήνες κάθε έτος) για όσους έχουν δικαίωμα, δηλαδή έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, αλλά δεν έχουν ακόμη θεμελιώσει δικαίωμα, δηλαδή δεν έχουν πιάσει και το όριο ηλικίας για να συνταξιοδοτηθούν. Στην περίπτωση που καταργηθούν οι πρόωρες, τότε αυτομάτως όσοι θα μπορούσαν να κατοχυρώσουν δικαίωμα για σύνταξη από τα 55 ή τα 52 θα οδηγηθούν για σύνταξη στα 62, ενώ με τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας οι ασφαλισμένοι δεν χάνουν το δικαίωμα να αποχωρήσουν νωρίτερα, απλά η αποχώρησή τους αυτή μετατίθεται από ένα εξάμηνο έως και 2 έτη. Εξετάζεται, δε ως εναλλακτικό σχέδιο η αύξηση του χρόνου ασφάλισης για σύνταξη από τις 4.500 μέρες στις 6.000 ημέρες.
2. Μοντέλο μηδενικών ελλειμμάτων στα ταμεία κύριας σύνταξης από το 2015, με εφαρμογή της εγγυημένης από το κράτος σύνταξης των 360 ευρώ.
3. Αλλαγές στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων, με νέο Προεδρικό Διάταγμα, που ετοιμάζεται στο υπουργείο εργασίας. Ο νέος τρόπος υπολογισμού οδηγεί σε μεγαλύτερες μειώσεις και θα αφορά όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν εντός του 2014 (όπως τουλάχιστον προτείνει το ίδιο το ΕΤΕΑ).
4. Αλλαγές στον τρόπο εισφορών και ενοποίηση τους με την απόδοση των φόρων σε ένα λογαριασμό. Ρόλο επόπτη στο εγχείρημα αυτό έχει αναλάβει τεχνοκράτης του ΔΝΤ, που εγκαταστάθηκε στο υπουργείο Εργασίας.
5. Ενοποίηση Ταμείων με αρχή από την κατάργηση περίπου 20 διοικητικών συμβουλίων και διοικουσών επιτροπών, που λειτουργούν σήμερα εντός των ταμείων κύριας σύνταξης ή και αυτόνομα.