Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Απαραίτητος εξοπλισμός των σχολείων για τη διεξαγωγή της Έρευνας PISA 2015

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει αναλάβει την ευθύνη για τη διεξαγωγή της Έρευνας του Διεθνούς Προγράμματος PISA 2015 του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που διεξάγεται σε περισσότερες από 70 χώρες.

Το Πρόγραμμα PISA έχει ως βασικό στόχο να προσδιορίσει την ικανότητα εφαρμογής των γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητών στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής.
Τα γνωστικά πεδία που διερευνώνται είναι τα Μαθηματικά, οι Φυσικές Επιστήμες, η Κατανόηση Κειμένου και η Συνεργατική Επίλυση Προβλήματος.
Η Κύρια Έρευνα PISA 2015 θα υλοποιηθεί στη χώρα μας από τις 2 Μαρτίου 2015 έως και τις 3 Απριλίου 2015, σε 231 δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ. όλης της Ελλάδας.
Για κάθε σχολείο του δείγματος έχουν επιλεγεί και δύο αναπληρωματικά τα οποία όμως θα συμμετάσχουν στην έρευνα σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις. Κάθε σχολείο θα πρέπει να ολοκληρώσει την εξέταση όλων των επιλεγμένων μαθητών του το πολύ σε πέντε (5) ημέρες.
Άρα, τα σχολεία με 35 επιλεγμένους μαθητές θα χρειάζονται τουλάχιστον επτά (7) κατάλληλους υπολογιστές.
Σε περίπτωση που ο εξοπλισμός δεν επαρκεί, έχουν ενημερωθεί τα κύρια σχολεία, να επικοινωνήσουν με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης όπου υπάγονται, ώστε να τους παραχωρηθεί εξοπλισμός από τις ίδιες ή από γειτονικά σχολεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εναλλακτικά, θα μπορούσε να τους παραχωρηθεί κατάλληλο εργαστήριο από συστεγαζόμενο ή γειτονικό σχολείο ή οποιοσδήποτε άλλος χώρος κρίνεται κατάλληλος.
Οι υπολογιστές, που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στην Έρευνα PISA, θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω ελάχιστες απαιτήσεις και να πιστοποιηθεί η καταλληλότητά τους με χρήση ειδικού λογισμικού.
-Λειτουργικό Σύστημα: Windows XP ή νεότερο
-CPU:1500 MHz
RAM:512 MB για Windows XP ή 1024 MB για Windows VISTA,
7,8 Διαθέσιμη μνήμη:58 MB ή 717 MB αντίστοιχα
Ανάλυση Οθόνης:1024x768px
Χώρο στον σκληρό δίσκο:800 ΜΒ
Να περάσουν τον διαγνωστικό έλεγχο του λογισμικού του PISA
Το λογισμικό του Διαγνωστικού Ελέγχου για την καταλληλότητα ενός υπολογιστή καθώς και οδηγίες χρήσης του, θα βρείτε στην ιστοσελίδα του PISA: www.iep.edu.gr/pisa/schools.
Στην ιστοσελίδα θα συνδεθείτε με τους κωδικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου της κάθε Διεύθυνσης (ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιείτε για να λαμβάνετε email). Για οποιαδήποτε τέτοια λύση δίνεται θα πρέπει να μας ενημερώνει το ενδιαφερόμενο σχολείο από τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα του PISA για τα σχολεία www.iep.edu.gr/pisa/schools.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου