Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Αποκλειστικό: Πώς θα πάρετε δωρεάν laptop και σύνδεση στο internet –όλη η απόφαση

Το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα μοιράσει σε περίπου 290 χιλιάδες πολίτες το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα από την αρμόδια Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών προκειμένου να τους επιτρέψει να αποκτήσουν δωρεάν (ή φθηνό) laptop ή tablet και δωρεάν (ή φθηνή) σύνδεση στο internet.
To fpress.gr παρουσιάζει την τελική απόφαση η οποία προβλέπει όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα γίνει η διάθεση των τεχνολογικών δώρων. Είναι προφανές ότι η δημοσίευση του συγκεκριμένου ΦΕΚ θα κινητοποιήσει τις επιχειρήσεις του κλάδου των τηλεπικοινωνιών αλλά και τους «λιανέμπορους» προϊόντων πληροφορικής οι οποίοι θα κονταροχτυπηθούν για να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από την «πίτα» των 290.000 χιλιάδων υπολογιστών και συνδέσεων internet που δημιουργείται ξαφνικά.

Όπως προκύπτει από την απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωνσταντίνος Σκρέκας, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο κάθε δικαιούχος θα μπορεί να εξασφαλίσει:
1. Κουπόνι αξίας έως 230 ευρώ για να αγοράσει τον βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet netbook ή laptop)
2. Διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ή κινητή) μέχρι 12 ευρώ τον μήνα. Προφανώς το συγκεκριμένο ποσό θα δίδεται ως επιδότηση η οποία θα διαρκεί μέχρι και τις 31/10/2015.
3. Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής ενημέρωσης κατ’ οίκον μέχρι και 60 ευρώ.

Το πώς ακριβώς θα μοιραστούν αυτά τα δώρα, προκύπτει από το κείμενο της απόφασης. Τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου