Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Με αφορμή τα γεγονότα στο χώρο των αναπληρωτών αναρωτούμαστε: Τελικά η ΔΟΕ μας εκπροσωπεί;

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

 Ουραγός και θεατής (και μάλιστα κακός θεατής) των εξελίξεων η σημερινή ηγεσία της ΔΟΕ, παρακολουθεί αφ΄ υψηλού τα δρώμενα στο χώρο της εκπαίδευσης και ειδικά στο χώρο των χιλιάδων αναπληρωτών που και φέτος ξεπέρασαν τις 10.000, καλύπτοντας ένα μέρος των κενών στην α/θμια εκπ/ση και όχι το σύνολο των κενών.

             Αιτία του σημερινού σημειώματος, το θέμα με τη δικαίωση των Ιταλών συναδέλφων μας, που για χρόνια παρέμειναν αναπληρωτές, από την άλλη τα χρονίζοντα προβλήματα στο χώρο πάλι των αναπληρωτών, πραγματικά αναρωτιόμαστε αν και κατά πόσο η ΔΟΕ μας εκπροσωπεί ή καλύτερα αν εκπροσωπεί τους συναδέλφους μας αναπληρωτές.

            Τι να πρωτοθυμηθούμε;

·                     Την προϋπηρεσία που δεν προσμετράτε; Παγκόσμια πατέντα…

·                     Την ειδική αγωγή που στερείται μόνιμων διορισμών και οργανικών θέσεων;

·                     Τα επιδόματα που παίρνουν οι μόνιμοι και δεν τα παίρνουν οι αναπληρωτές που υπηρετούν στις ίδιες θέσεις;

·                     Τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά που αναγνωρίζονται στους μόνιμους και όχι στους αναπληρωτές;

·                     Και το αποκορύφωμα: Οι χιλιάδες μόνιμοι αναπληρωτές που κάθε χρόνο καλύπτουν τα χιλιάδες μόνιμα κενά τους, δηλαδή στην ουσία αναπληρώνουν τους εαυτούς τους.

Διαβάζω την ανακοίνωση της Π.ΕΝ.Α Δασκάλων που ζητά από τη ΔΟΕ τα αυτονόητα:

1.      Την άμεση προσφυγή από τη Δ.Ο.Ε ,ως σωματείο που εκπροσωπεί τα συμφέροντα και των Αναπληρωτών Δασκάλων, στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά αναλογία της προσφυγής του ANIEF (του αντίστοιχου ιταλικού σωματείου), καθώς πλέον υπάρχει και το δεδικασμένο της ιταλικής προσφυγής που λειτουργεί υπέρ μας.
2.      Πίεση προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας για αναγνώριση όλης της πραγματικής προϋπηρεσίας μας από το 2010 μέχρι και σήμερα με σκοπό την προσμέτρησή της για την κατοχύρωση του δικαιώματος διορισμού μας.

3.      Συνάντηση με το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. στην οποία ως μέλη του σωματείου θα θέσουμε προς συζήτηση τα αιτήματα και τις προτάσεις μας.

            Καλά, πρέπει να τα ζητήσει Π.ΕΝ.Α Δασκάλων όλα αυτά ή θα έπρεπε η ΔΟΕ να τα είχε κάνει ήδη;

            Ας αποφασίσουν τελικά εκεί στην Ξενοφώντος ποιους τελικά εκπροσωπούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου