Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΣΣ "Αβάσιμες καταγγελίες σε βάρος σχολικών συμβούλων"

Περίεργη και συχνή δημοσιοποίηση αβάσιμων καταγγελιών σε βάρος Σχολικών Συμβούλων, διπιστώνει ηΠανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ) , που στόχο έχουν , σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, τον «αποπροσανατολισμό των συναδέλφων εκπαιδευτικών και την ακύρωση του σημαντικού και πολυσχιδούς έργου των Σχολικών Συμβούλων και θεωρεί ότι η επιδιωκόμενη αποδόμηση του έργου τους, αποδοκιμάζεται από το σύνολο των εκπαιδευτικών».
Η ΠΕΣΣ τονιζει ατην ανακοίνωση πως:
Α. Στηρίζει τους Σχολικούς Συμβούλους που δέχονται αβάσιμες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες, καταδικάζει τέτοια φαινόμενα.
Β. Τα καταγγελλόμενα περιλαμβάνουν ατεκμηρίωτες κατηγορίες κατά των Σχολικών Συμβούλων, οι οποίοι επιτελούν το έργο τους όπως αυτό ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.
Γ. Οι καταγγελίες δεν προάγουν τη συνεργασία, απαραίτητο όρο, για τη βελτιστοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές.
Δ. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, διαχρονικά, εργάζονται σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, με μόνο στόχο τη στήριξη του ελληνικού σχολείου, τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του και την επίτευξη των σκοπών της εκπαίδευσης, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΠΕΣΣ, με αφορμή την παρατηρούμενη τον τελευταίο καιρό περίεργη και συχνή δημοσιοποίηση αβάσιμων καταγγελιών σε βάρος Σχολικών Συμβούλων, επισημαίνει τα εξής:
Τα καταγγελλόμενα περιλαμβάνουν ατεκμηρίωτες κατηγορίες κατά των Σχολικών Συμβούλων, οι οποίοι επιτελούν το έργο τους όπως αυτό ορίζεται από τη σχετική νομοθεσία.
Οι καταγγελίες δεν προάγουν τη συνεργασία, απαραίτητο όρο, για τη βελτιστοποίηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές.
Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, διαχρονικά, εργάζονται σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, με μόνο στόχο τη στήριξη του ελληνικού σχολείου, τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του και την επίτευξη των σκοπών της εκπαίδευσης, όπως περιγράφονται στο Σύνταγμα.
Η ΠΕΣΣ στηρίζει τους Σχολικούς Συμβούλους που δέχονται αβάσιμες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες, καταδικάζει τέτοια φαινόμενα που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό των συναδέλφων εκπαιδευτικών και την ακύρωση του σημαντικού και πολυσχιδούς έργου των Σχολικών Συμβούλων και θεωρεί ότι η επιδιωκόμενη αποδόμηση του έργου τους, αποδοκιμάζεται από το σύνολο των εκπαιδευτικών.
Τα προβλήματα της εκπαίδευσης μας αγγίζουν όλους.
Η αντιμετώπισή τους απαιτεί ενότητα και συνεργασία και όχι στείρες αντιπαραθέσεις και αστήρικτες καταγγελίες που αποπροσανατολίζουν.
Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Σ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου