Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών

"Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του Υπουργείου Παιδείας έτσι ώστε από την προσωρινή λύση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς".
Τα παραπάνω δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στην τηλεόραση του STAR, ενώ, μεταξύ των άλλων, τόνισε ότι και στην Παιδεία χρειάζεται σχεδιασμός για την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. 
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών σε σχέση με άλλες χώρες και υπογράμμισε ότι μέχρι το 2015 υπάρχουν αυστηρά πλαίσια όσον αφορά τον αριθμό μονίμων προσλήψεων που δεν μπορούν να ξεπεραστούν. 
Ο υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε για την πιο πάνω δήλωση του κ. Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για να δώσει την απάντηση ότι οι εκπαιδευτικοί είναι πολλοί αλλά μεγάλες είναι και οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Μπορεί να έχουμε 127.000 εκπαιδευτικούς, είπε ο κ. Λοβέρδος, αλλά έχουμε και 12.500 σχολεία και υπάρχουν περιπτώσεις όπου για έναν μαθητή πρέπει το Υπουργείο να στείλει έναν εκπαιδευτικό. 
Ο υπουργός Παιδείας έδωσε και την πληροφορία ότι το αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφορά την ανάγκη πρόσληψης 15.000 εκπαιδευτικών ενώ για ακόμη μια φορά τόνισε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν όλα τα κενά στα σχολεία με τις υπάρχουσες πιστώσεις και είπε μεταξύ των άλλων ότι ενδέχεται να αναζητήσουν και νέες πιστώσεις.
Καλόγηρος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου