Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

«Σέρνεται» ο υπολογιστής σας; 11 απλές ενέργειες για να «τρέχει σαν δρομέας»

Οσο περνάει ο καιρός ένας υπολογιστής γίνεται όλο και πιο αργός με αποτέλεσμα να προκαλεί εκνευρισμό στο χρήστη του και συνήθως η πρώτη μέθοδος που ακολουθείται είναι αυτή της σφαλιάρας στο pc, η οποία βέβαια δεν είναι ούτε ενδεδειγμένη, αλλά ούτε και αποτελεσματική. Υπάρχουν έντεκα λύσεις στις οποίες μπορούν να καταφύγουν οι χρήστες των ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να τους κάνουν πιο γρήγορους, ή τουλάχιστον να πάψουν να είναι πολύ αργοί. 
1. Εκτελέστε συχνά προγράμματα καθαρισμού (cleanup programs) 
Το CCleaner είναι μία καταπληκτική εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να βρείτε και να διαγράψετε τις caches και τα προσωρινά αρχεία σε πολλές από τις εφαρμογές σας. 
2. Αφαιρέστε περιττά οπτικά εφέ και animations 
Στα Windows 7, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε το resource-hungry "Aero". Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Personalize». Επιλέξτε την καρτέλα "Window Color" και, στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή "Enable transparency ." 
3. Κάντε τακτικά update και φυσικά να χρησιμοποιείται antivirus 
Ιοί και κακόβουλα λογισμικά μπορούν να κολλάνε τον υπολογιστή σας, έτσι είναι καλύτερο να τους εμποδίσετε από την αρχή. Εάν χρησιμοποιείτε μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση του λογισμικού προστασίας από ιούς των οποίων οι κοινοποιήσεις είναι τόσο ενοχλητικές όσο ένας ιός, καλό είναι να το απεγκαταστήσετε και να αγοράσετε ένα. Επίσης μπορείτε να το προγραμματίσετε προκειμένου να κάνει καθημερινή γρήγορη σάρωση και εβδομαδιαίες πλήρεις σαρώσεις. 
4. Μειώστε τον αριθμό των εφαρμογών που ξεκινούν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή 
Η χρονοβόρα αναμονή κατά τη διάρκεια που κάνει εκκίνηση ο υπολογιστής είναι πραγματικά εκνευριστική. Για να μπορέσετε να τη μειώσετε θα πρέπει να κάνετε κλικ στο μενού Έναρξη και να κάνετε αναζήτηση για το «msconfig». Στη συνέχεια, κάντε κλικ στηο Startup και θα δείτε τη λίστα. Τότε μπορείτε να επιλέξετε όλα τα προγράμματα που δεν χρειάζεστε να τρέχουν στην εκκίνηση. Προσοχή όμως μην διαγράψετε κάτι που δεν αναγνωρίζετε. Κάντε μία αναζήτηση στο Google για να δείτε αν πρόκειται για απαραίτητο πρόγραμμα. 
5. Αν είναι αργός ο browser 
Στην περίπτωση που ο browser που χρησιμοποιείται είναι αργός δοκιμάστε να καθαρίσετε την cache. Ανάλογα με τον browser είναι διαφορετικός και ο τρόπος καθαρισμού της cache, ωστόσο πηγαίνετε στο Settings menu, απο εκεί στο ιστορικό και επιλέξτε τον καθαρισμό της cache. 
6. Κάντε τακτικά restart τον υπολογιστή σας 
Οταν αφήνουμε για πολύ καιρό ανοιχτό τον υπολογιστή τα προγράμματα που τρέχουν μπορεί να χρησιμοποιούν όσο περνάει ο χρόνος όλο και περισσότερη μνήμη. Κάνοντας ένα restart το πρόβλημα θα λυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου