Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Χαμός με το χρώμα του χάρτη – Ποιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι ζητούν να είναι «λευκοί»

Σε ατελείωτες διαβουλεύσεις βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στελέχη της Singular Logic, με το υπουργείο Εσωτερικών αλλά και με τα επιτελεία δημάρχων και περιφερειαρχών σχετικά με το χρώμα που θα μπει δίπλα στους συνδυασμούς. Η «μόδα» στις εκλογές του 2014 είναι το «λευκό» καθώς ένα μεγάλο τμήμα των υποψηφίων δηλώνουν ανεξάρτητοι.
Στο πλαίσιο αυτό λευκό έχει ζητήσει να μπει δίπλα στο συνδυασμό του οι περιφερειάρχες Αττικής Γιάννης Σγουρός, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.
Επίσης λευκό θέλουν να είναι οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος ο οποίος δηλώνει ότι έχει παραδώσει την κομματική του ταυτότητα, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης που στηρίζεται από το ΛΑΟΣ.
Για ανεξάρτητη κίνηση που στηρίζεται από τη ΝΔ κάνει λόγο και ο Κώστας Μπακογιάννης που το 2010 είχε εκλεγεί δήμαρχος Καρπενησίου ως ανεξάρτητος με χρώμα το λευκό, κάτι που θέλει να επαναλάβει και φέτος, με την προσθήκη, πιθανόν, αυτή τη φορά του γαλάζιου, καθώς στηρίζεται από τη ΝΔ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο κ. Μπακογιάννης είχε επικοινωνία με στελέχη της Singular και αναμένει την απάντηση τους αν θα είναι «λευκός» όπως το 2010 ή λευκό-γαλάζιο. «Λευκό αναμένεται να ζητήσει να έχει στο συνδυασμό του και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος δεν στηρίζεται επίσημα από κανένα κόμμα.
Ανεξάρτητες χαρακτηρίζουν τις παρατάξεις τους και οι περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, καθώς αυτή τη φορά το ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει επίσημη στήριξη.
Αντίθετα γαλάζιο χρώμα αναμένεται να έχουν δίπλα στο συνδυασμό τους οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι που έχουν τη στήριξη της ΝΔ όπως ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην Αττική, Γιάννης Ιωαννίδης στην Κεντρική Μακεδονία, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Αθήνα, ο Σταύρος Καλαφάτης στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, δεν υπάρχει κανένα θέμα χρωματισμού με τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προσδώσει στην επικείμενη αυτοδιοικητική μάχη, έντονο πολιτικό (αντιμνημονιακό) χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου