Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

BBC: «Η οργή των Ελλήνων είναι κρύα σαν μάρμαρο»

Η νέα γενιά βλέπει την χώρα εκτός Ευρωζώνης
 «Οι πρωταθλητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να πάρουν θάρρος από την Ελλάδα καθώς άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας εξακολουθούν να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τις ευρωεκλογές στις 25 Μαϊου», γράφει το BBC σε άρθρο του.
Στο εν λόγω δημοσίευμα ο δημοσιογράφος περιγράφει την εμπειρία που είχε μιλώντας με εκπροσώπους της νέας γενιάς στη Θεσσαλονίκη.
Η Θεσσαλονίκη μαστίζεται από ανεργία και ειδικά στις νεαρές ηλικίες όπως επισημαίνει ο Βρετανός δημοσιογράφος στο άρθρο.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Patrick Jackson, η νέα γενιά της συμπρωτεύουσας εξακολουθεί να θέλει να ψηφίσει και νιώθει ότι αυτό είναι και το τελευταίο όπλο που της έχει απομείνει όμως οι απόψεις των νέων δείχνουν να μην συγκλίνουν με αυτές των πιο ηλικιωμένων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, μια μεγάλη μερίδα αυτής της γενιάς πιστεύει ότι η έξοδος από τη Ευρωζώνη ίσως να είναι μια ελκυστική ιδέα.
Ο ντελιβεράς Στέφανος
Ένας από αυτούς ο Στέφανος Δημουλάς εκμυστηρεύεται στο δημοσιογράφο την ιστορία του. Ο Στέφανος εργάζεται ως «ντελιβεράς» ενώ στο παρελθόν υπήρξε επιχειρηματίας, η αμοιβή του είναι 3,3€ την ώρα, μοχθεί να ξεπληρώσει χρέη 50.000 ευρώ, πρόσφατα υπεβλήθη σε επέμβαση για την αφαίρεση ενός σπάνιου όγκου στο λαιμό του και χρωστάει και στους γιατρούς. Ο Στέφανος Δημουλάς θέλει να χρησιμοποιήσει την ψήφο του για να παραπέμψει την Ελλάδα έξω από την ΕΕ και βλέπει το μέλλον της χώρας εκτός Eυρωζώνης και εκτός της Ε.Ε.
Αυτή είναι μια από τις περιπτώσεις νέων που αναφέρει ο δημοσιογράφος Patrick Jackson σε ένα άρθρο που προσπαθεί να πιάσει τον παλμό της νέας γενιάς που όπως την περιγράφει είναι αυτή που θυσιάζεται.
Οργή κρύα σαν μάρμαρο
Ο δημοσιογράφος κλείνοντας κάνει λόγο για την οργή που επικρατεί χαρακτηρίζοντας την κρύα σαν μάρμαρο, για την αμείλικτη εξαθλίωση ενός έθνους στην άκρη της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου