Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

JP Morgan: Θα επιστρέψουν 30 δισ. ευρώ καταθέσεις στην Ελλάδα

Αναταράξεις από τον πολιτικό τομέα και μεγαλύτερο χρόνο εξόδου από την ύφεση, “βλέπει” για την ελληνική οικονομία σαν πιθανό σενάριο η JP Morgan σε σημερινό της σημείωμα. Παρά ταύτα, επιμένει σε Alpha και Πειραιώς και εκτιμά ότι η αγορά έχει υποτιμήσει την ενδεχόμενη κερδοφορία που θα προκύψει από τη συγκέντρωση του κλάδου.
Η βελτίωση της πορείας τους θα βασιστεί στην αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας την περίοδο 2015 – 2018, στην ταχεία μείωση κόστους και στη μακροπρόθεσμη ωφέλεια από τη φορολογία. Μάλιστα, σημειώνει ότι το κόστος των καταθέσεων είναι χαμηλότερα από 3% και εκτιμά ότι τα “μαξιλάρια” για την κεφαλαιακή επάρκεια μπορεί να καλύψουν το 50% σε ποσοστό “κόκκινων” δανείων που τώρα βρίσκεται στο 33- 35% και θα κορυφωθεί το 2015.
Οι επιλογές της είναι: Πειραιώς και Alpha, σημειώνει ότι οι κατέχοντες τα warrants κερδίζουν και η συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στις τράπεζες θα μπορούσε να αυξηθεί, αν μπορούσε να βρεθεί μια γρηγορότερη λύση για την αξιοποίηση των warrants. Προβλέπει δε, επιστροφή καταθέσεων 30 δισ. τα επόμενα χρόνια, εφόσον εξομαλυνθεί η κατάσταση.
Η ανάλυση υπογράφεται από τον Paul Formanko που παρακολουθεί εδώ και μια επταετία τις ελληνικές τράπεζες, καταδεικνύει τόσο την εμπιστοσύνη των αμερικανικών κεφαλαίων στη μακροπρόθεσμη πορεία των ελληνικών τραπεζών και την πρόθεση για συμμετοχή τους στο μετοχικό τους κεφάλαιο, όσο και την πολιτική αβεβαιότητα που ανακύπτει βραχυπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου