Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Έρχεται το τέλος του Facebook;

Την εξέλιξη που έχουν όλες οι επιδημίες που εξαπλώνονται ραγδαία και κάποια στιγμή εξαφανίζονται, υπολογίζεται πως θα έχει το Facebook.

Αυτό υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου του Πρίνστον, σύμφωνα με την οποία το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα χάσει το 80% των χρηστών του παγκοσμίως μέσα στην επόμενη τριετία.

Οι ερευνητές του τμήματος Μηχανολογίας και Αεροδιαστημικής Μηχανικής τονίζουν πως μοντέλα των επιδημιών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατανοήσουμε την μαζική αποδοχή και υποθέτουν πως η «ανάρρωση» απαιτεί την επαφή με «μη νοσούντα» άτομα, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι οι μη χρήστες του Facebook.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν έναν μαθηματικό τύπο, τον οποίο εφάρμοσαν αξιοποιώντας τα στοιχεία αναζητήσεων στη Google και προβλέπουν την απότομη πτώση του Facebook, το οποίο αναμένεται να χάσει το 80% των χρηστών του μεταξύ του 2015 και του 2017.

«Με επιδημιολογικά μοντέλα περιγράψαμε επιτυχώς πως οι ιδέες, όπως και οι ασθένειες μεταδίδονται μεταξύ των ανθρώπων πριν τελικά εξαφανιστούν» κατέληξαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου