Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Διήμερο διακοπών για σκι... αντί περιπάτων

«Δε θα χαθεί ούτε ώρα» λέει ο υπουργός Παιδείας - Για να ικανοποιηθεί το αίτημα των ξενοδόχων και να δημιουργηθεί μία νέα εβδομάδα διακοπών μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας ακυρώνονται δύο μαθητικοί περίπατοι

«Να μη χαθεί ούτε μία ώρα από τη διδακτική ύλη» είναι η θέση του υπουργείου Παιδείας, όπως εκφράστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης του υπουργού Παιδείας  Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με την υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη με αντικείμενο τη «λευκή εβδομάδα» διακοπών για τους μαθητές, ύστερα από πρόταση των ξενοδόχων προκειμένου να ενισχυθεί ο κλάδος άλλα και οι τοπικές κοινωνίες.

Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας φαίνεται ότι είναι να μη γίνουν οι ημερήσιες εκδρομές και οι περίπατοι που προβλέπονται κάθε μήνα, προκειμένου αν τελικά δύο ημέρες δε γίνουν μαθήματα να αναπληρωθούν με αυτό.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη η κυρία Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι έως την Παρασκευή θα ανακοινωθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα για τις διακοπές των μαθητών. Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι μελέτησαν το θέμα με προσοχή και όχι αποσπασματικά.

Πάντως το επικρατέστερο σενάριο φαίνεται ότι είναι να παραταθούν οι διακοπές κατά δύο ημέρες, μετά την 3η Μαρτίου που είναι και ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου