Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Απλουστεύεται η χορήγηση επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε φροντιστήρια

Δεν θα απαιτείται η γνώμη του Εποπτικού Συμβουλίου Ιδιωτικής Εκπαιδεύσεως για τη χορήγηση της επάρκειας για τη διδασκαλία ξένης γλώσσας σε φροντιστήρια, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (Εδώ μπορείτε να διατυπώστε την άποψή σας).
 Ειδικότερα  η πρόταση έχει ως εξής
1. Η φράση «μετά γνώμην του Εποπτικού Συμβουλίου Ιδιωτικής Εκπαιδεύσεως» της παρ. 4 του άρθρου 70 του Α.Ν. 2545/1940 «Περί ιδιωτικών σχολείων-φροντιστηρίων και οικοτροφείων» καταργείται (Δείτε εδώ το ν Αναγκαστικό Νόμο 2545/1940).
2. Το παράβολο των πενήντα (50) ευρώ για τη χορήγηση επάρκειας προσόντων για διδασκαλία ξένων γλωσσών υπέρ Ειδικού Λογαριασμού Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης (ΕΛΙΓΕ), καταργείται.
Από τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αρχίζει η ισχύς της παρούσας παραγράφου και παύουν να ισχύουν όλες οι διοικητικές πράξεις που αφορούν στη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία του ανωτέρω Συμβουλίου καθώς και εκείνες που εκδόθηκαν κατ΄ εξουσιοδότηση των παραπάνω διατάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου