Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Στον εισαγγελέα ο δάσκαλος που έβαλε παιδιά να χαστουκίσουν συμμαθητή τους

Σάλος έχει προκληθεί στην Άρτα μετά από καταγγελία μητέρας ενός μαθητή της Β' δημοτικού, ότι ο δάσκαλος προέτρεψε τους συμμαθητές του 8χρονου γιου της, να τον χαστουκίσουν για τιμωρία, επειδή ήταν «ζωηρός» την ώρα του μαθήματος. Ο 50χρονος δάσκαλος κρατείται από χθες στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και οδηγείται σήμερα το μεσημέρι στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο δάσκαλος όχι μόνο έβαλε τους μαθητές να χαστουκίσουν τον 8χρονο, αλλά τοποθέτησε στην πόρτα της αίθουσας, δύο άλλους μαθητές, ώστε να μην μπορέσει να διαφύγει ο μικρός μαθητής που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Άρτας και σύμφωνα με τους γιατρούς είχε εκδορές στο πρόσωπό του.
Η διευθύντρια του 8ου δημοτικού σχολείου της Άρτας, Κλεοπάτρα Βασιλείου, μίλησε στην εκπομπή του Mega, «Πρωϊνό μου» για το περιστατικό.
"Συνέβη πραγματικά κάτι, δεν είμαστε σίγουροι ακριβώς τι είναι αυτό. Το κατηγορητήριο λέει ότι προέτρεψε μαθητή να χτυπήσει το συγκεκριμένο παιδί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έκανε κάτι τέτοιο. Το θέμα έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη...Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι, δεν ήμουν παρούσα στο περιστατικό, ο συνάδελφος δεν με φώναξε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα", είπε αρχικά.
Η κα Βασιλείου υποστήριξε ότι ο δάσκαλος είπε στη μητέρα -η οποία έσπευσε να υποβάλλει μήνυση- αμέσως μόλις χτύπησε το κουδούνι "ότι ήταν ανήσυχος την συγκεκριμένη μέρα και μάλιστα της ανέφερε ότι μετά τα Χριστούγεννα είναι λίγο ανήσυχο το παιδί, το οποίο παιδί πιθανότατα ήθελε να φύγει νωρίτερα, σχολάμε στις 14:00".
Αναφορικά με το εάν τα υπόλοιπα παιδιά ρωτήθηκαν για το συμβάν και για το τι είχαν να πουν η διευθύντρια ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια στην τάξη "να διατηρήσουμε μια ατμόσφαιρα φυσιολογική διότι όλο το σχολείο είναι αναστατωμένο, δεν κάναμε ανάκριση στα παιδιά τι έγινε χθες, θέλω να αφήσω να περάσει κάποιος χρόνος, θέλω να αφήσω το πόρισμα του εισαγγελέα".
Ωστόσο τόνισε ότι "οι καταγγελίες των γονέων των άλλων παιδιών συγκλίνουν με την μήνυση".
Υπογράμμμισε πάντως ότι σύμφωνα με το πειθαρχικό κανονισμό του σχολείου το γεγονός αυτό είναι καταδικαστέο από την εκπαιδευτική κοινότητα και ότι δεν υπάρχουν γραπτές καταγγελίες από γονείς για παρελθοντικά περιστατικά με τον συγκεκριμένο δάσκαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου