Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Τέλος στα θερμόμετρα υδραργύρου

Νέους νόμους και διατάξεις για την προστασία των καταναλωτών, της πνευματικής ιδιοκτησίας και του περιβάλλοντος, θέτει σε ισχύ το 2014 η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στο στάδιο της ψήφισης είναι και μια σειρά κανόνων για την προώθηση της τραπεζικής ένωσης της Ε.Ε. αλλά και της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων.
Οι νέοι κανόνες για τις πληροφορίες στις συσκευασίες των τροφίμων προβλέπουν την υποχρεωτική αναγραφή των διατροφικών πληροφοριών για τα επεξεργασμένα τρόφιμα, την προέλευση των μη επεξεργασμένων κρεάτων και την παρουσία των αλλεργιογόνων, όπως τα φιστίκια ή το γάλα. Επίσης, στο στάδιο της τελικής έγκρισης βρίσκονται νέοι κανόνες για τα προϊόντα καπνού και την προστασία των δεδομένων.
Τα πνευματικά δικαιώματα ενισχύονται με τη διεύρυνση της λίστας των πιθανών παραβάσεων που θα ελέγχονται στα σύνορα, ενώ τίθενται σε εφαρμογή νέοι κανόνες για την αρμοδιότητα των δικαστηρίων σε τέτοιες υποθέσεις και την κρίσιμη αμοιβαία αναγνώριση των δικαστικών αποφάσεων σε όλα τα κράτη μέλη.
Τον Φεβρουάριο και τον Νοέμβριο και με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, τίθενται σε ισχύ κανόνες για πιο οικολογικά στεγνωτήρια ρούχων και καλύτερη διαχείριση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που καταλήγουν στα σκουπίδια ενώ περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, αντίστοιχα. «Παρελθόν» και τα θερμόμετρα υδραργύρου και άλλες συσκευές μέτρησης με υδράργυρο, με αναπροσαρμογή του πεδίου εφαρμογής του κανονισμού REACH για την Καταχώρηση, Αξιολόγηση, Αδειοδότηση και τον Περιορισμό των Χημικών Προϊόντων.
Αναμένονται να υιοθετηθούν και να τεθούν σε ισχύ και άλλοι κανόνες εντός του έτους, οι οποίοι αφορούν στη δημιουργία ενιαίου μηχανισμού για την αντιμετώπιση των χρεοκοπημένων πιστωτικών ιδρυμάτων και των επενδυτικών ταμείων, στο σύστημα εγγύησης καταθέσεων και στη διευκόλυνση της μετακίνησης εργαζομένων στην Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου