Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Ρακιντζής: Άνθρακας ο θησαυρός των επίορκων - Έλεγαν για χιλιάδες - Έχουν απολυθεί μόνο 200!

- Στη φαντασία υπουργών και τρόικας η δυνατότητα απόλυσης 7.000 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων;
- Αποκαλυπτικός ο Λέανδρος Ρακιντζής για το αδιέξοδο στον έλεγχο του Δημοσίου
- Μόνο 50 οι περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών με πλαστά πτυχία
- Μόνο 200 επίορκοι εχουν απολυθεί από τους 2.500
- Το ίδιο πρόσωπο είχε διοριστεί και στον ΕΟΤ Μαδρίτης και ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ισπανία - Δούλευε στο ένα, πληρωνόταν και από τα δυο!

Άνθρακας αποδεικνύεται ο θησαυρός των επίορκων υπαλλήλων οι οποίοι υποτίθεται ότι είχαν κατακλύσει το Δημόσιο και θα αποτελούσαν και μεγάλο μέρος της δεξαμενής για απολύσεις συμφωνα με τις επιταγές της τρόικας.
Όπως αποκαλύπτεται από τα λεγόμενα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οι έλεγχοι που έχουν γίνει μέχρι στιγμής έχουν πενιχρά αποτελέσματα.

«Άκουσα διάφορα τρελά νούμερα για 7000 επίορκους υπαλλήλους αλλά οι εισαγγελικές αρχές έχουν στείλει στο γραφείο μου 2500 ποινικές υποθέσεις, μόνο που δεν αφορούν αντίστοιχα 2500 άτομα, διότι πολλές παραγγελίες αντιστοιχούσαν στο ίδιο πρόσωπο» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Ρακιντζής, κάνοντας σαφές πως αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχουν 2.500 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Όπως είπε: «Μέχρι στιγμής οι έλεγχοι δεν έχουν αποδώσει πολλά, παρά μόνο βρήκαμε 50 περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών στη Αθήνα και 12-15 στα Δωδεκανησα οι οποίοι πλαστογράφησαν τα απολυτήριά τους και αύξησαν τη βαθμολογία από 10 στο 18». Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις έγιναν ανακλήσεις διορισμών.

Επίσης αναφέρθηκε στα πιστοποιητικά ξένων γλωσσών λέγοντας ότι υπάρχουν αρκετά πλαστά τα οποία δεν αφορούσαν πρόσληψη αλλά προαγωγή.

Είπε χαρακτηριστικά: «Ελέγχεται, αλλά είναι δύσκολο καθώς είναι 200.000. Έχουμε βρει αρκετά πλαστά δικαιολογητικά αλλά είναι πειθαρχικό αδίκημα καθώς δεν είναι προσόν για πρόσληψη».

Μόνο 200 απολύσεις επίορκων


Στο γραφείο του κ. Ρακιντζή έφτασαν από τους εισαγγελείς 2.500 ποινικές υποθέσεις. Μόνο που κι εδώ τα φαινόμενα απατούν αφού επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο σε πολλες περιπτώσεις. Έτσι, μέχρι σήμερα έχουν απολυθεί 200 επίορκοι και εκκρεμούν οι απολύσεις άλλων 500. Οι τελευταίοι θα καθυστερήσουν πολύ αφού θα προσφύγουν στο ΣτΕ.

Ο κ. Ρακιντζής περιέγραψε και το φαινόμενο του σπασίματος έργων από τους ΟΤΑ έως 45.000 ευρώ για να γίνονται απευθείας αναθέσεις και πρόσθεσε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει σύμπραξη συμπολίτευσης - αντιπολίτευσης!

Ήταν ταυτόχρονα ανταποκριτής της ΕΡΤ και υπάλληλος του ΕΟΤ

Ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, έδωσε και 2 τρανταχτά παραδείγματα λειτουργίας του Δημοσίου. Το ένα αφορά περίπτωση ατιμωρησίας εκπαιδευτικού που είχε ασελγήσει σε παιδιά κάτω των 12 ετών.
Εντυπωσιακό και το παράδειγμα έλληνα δημοσιογράφου ο οποίος είχε διοριστεί ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ισπανία, αλλά και στον ΕΟΤ Μαδρίτης. Εργαζόταν όμως μόνο στον ΕΟΤ αλλά πληρωνόταν και από τις δυο υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου