Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

07-09-13 Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σχολικού έτους 2013-2014 - Ανακοινοποίηση στο ορθό

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων και ΠΕ60-Νηπιαγωγών


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2013-2014, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές, 376 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 771 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Για να δείτε τους πίνακες των ονομάτων του κλάδου ΠΕ-60 πατήστε εδώ
Για να δείτε τους πίνακες των ονομάτων του κλάδου ΠΕ-70 πατήστε εδώ.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 έως και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013 όπου και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία πρόσληψης των προσωρινών αναπληρωτών λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτοί είναι οι αρχικοί πίνακες των αναπληρωτών. Δυστυχώς κάποιοι στο Υπουργείο βάλθηκαν να συνεχίζουν να παίζουν με το μέλλον και την αγωνία των σύναδέλφων μας. Αναμένεται νεώτερη ανακοίνωση σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών....,αφού διαπιστώθηκαν λάθη!!!!

Διευκρινιστική εγκύκλιος για το ωράριο των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με το νέο ωράριο διδασκαλίας των  Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ισχύει από το νέο σχολικό έτος, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά από ερωτήματα πολλών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και εκπαιδευτικών . Για να δείτε την εγκύκλιο κάνετε κλικ εδώ 

Οι πολιτικές της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης διαλύουν τις οικογένειες των εκπαιδευτικών και στέλνουν χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία, του αιρετού Δημήτρη Μπράτη


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας περίμενε την τελευταία στιγμή, μια βδομάδα μετά την έναρξη του σχολικού έτους,  να δώσει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες οικογένειες εκπαιδευτικών, μη ικανοποιώντας τις αιτήσεις απόσπασής τους, ενώ υπήρχαν χιλιάδες λειτουργικά κενά (5220).
             Στην κυριολεξία οι οικογένειες διαλύονται κοινωνικά και οικονομικά. Συνάδελφοι με σοβαρότατα οικογενειακά προβλήματα και προβλήματα υγείας μένουν ξεκρέμαστοι και ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την οδυνηρή για αυτούς πραγματικότητα που τους επιφύλαξε ο Υπουργός Παιδείας. Ο συνδυασμός της πιστής εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, της προχειρότητας , της τακτικής του "μπαλώματος" και της αναλγησίας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας,  δημιουργεί πλέον εκρηκτικές καταστάσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, αφού  χιλιάδες συνάδελφοί μας πλημμυρισμένοι από οργή, αγανάκτηση απόγνωση και θυμό καλούνται να εγκαταλείψουν τις οικογένειες τους.
            Χθες, στο ΚΥΣΠΕ,  ζήσαμε την πρωτοφανή απαξίωση  των θεσμών και τις, αλήστου μνήμης  εποχές του«αποφασίζομεν και διατάσσομεν…». Ο εμπαιγμός και ο αυταρχισμός της πολιτικής ηγεσίας έφτασε στο αποκορύφωμά του, όταν στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου παρουσίασαν μόνο τα κενά που αυτοί επιθυμούσαν και όχι το σύνολο των 5220 πραγματικών κενών όλων των ειδικοτήτων. Στη συνέχεια πάλι, με το γνωστό τους "δημοκρατικό" τρόπο, αποφάσισαν να μην "τρέξει" το σύστημα για τις ειδικότητες κι έτσι κανείς συνάδελφος από τις ειδικότητες δεν πήρε απόσπαση.
            Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που βιώσαμε χθες (πλήρη ευτελισμό οργάνων , παράτυπες διαδικασίες κλπ) δεν υπήρχε άλλος δρόμος από την αξιοπρεπή αποχώρηση των αιρετών. Εξάλλου και στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, όπου οι αιρετοί της Β/θμιας  παρέμειναν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, οι αποσπάσεις ήταν συνολικά 723 !!!.
            Όπως έχω τονίσει με ανακοινώσεις μου όλα αυτά είναι συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών, που εφαρμόζονται εδώ και τέσσερα  χρόνια και  κυρίως  του πρόσφατου Ν4172/2013, που ψηφίστηκε τον Ιούλιο από τη Βουλή και προβλέπει μηδενικές προσλήψεις στην εκπαίδευση, μείωση των αναπληρωτών και 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο. Έτσι οι προσλήψεις των αναπληρωτών θα είναι 10.000 λιγότερες σε σχέση  με πέρυσι, κι αυτό  σημαίνει πως 10.000 συνάδελφοί μας, που εργάζονταν πέρυσι, θα είναι φέτος άνεργοι. Ο αριθμός των πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών συνδέεται άμεσα και με τις αποσπάσεις, αφού θέλουν να έχουν τα κενά διάσπαρτα σ΄ ολόκληρη τη χώρα για να τα καλύψει το κάθε ΠΥΣΠΕ μόνο του με μείωση λειτουργικότητας κλπ.
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
            Από τον περασμένο Μάρτιο και ολόκληρο το καλοκαίρι με ανακοινώσεις μου σας ενημέρωνα  για τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και για τη διαφαινόμενη καθυστέρηση στις Υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μηδενικοί διορισμοί, λίγες αποσπάσεις , ελάχιστες πιστώσεις για αναπληρωτές κτλ) .Ταυτόχρονα ενημέρωσα για όλα αυτά το Δ.Σ. της ΔΟΕ και έκανα παρεμβάσεις προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με επιστολές μου.
            Εδώ που έφτασαν τα πράγματα πιστεύω  πως οι δύο ομοσπονδίες (ΔΟΕ -ΟΛΜΕ ) θα  πρέπει  να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις με  αιτήματα :
·         Την πραγματοποίηση Β΄ φάσης αποσπάσεων για όλες τις ειδικότητες με βάση τα πραγματικά λειτουργικά

Ανακοίνωση των αποσπάσεων - Η επόμενη μέρα....του Λιόντου Βασιλείου, δασκάλου Αγγλικών, αναπληρωτή αιρετού ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου

Ανακοινώθηκαν απόψε μετά από παρέλευση αρκετών ημερών και αφού πέρασαν από σαράντα κύματα, από μαγειρέματα, από σκαμπανεβάσματα ως προς τον άριθμό τους, οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ΟΧΙ των εκπαιδευτικών Π.Ε, αλλά των δασκάλων και νηπιαγωγών. Δε θα ήθελα να επεκταθώ αναλυτικότερα. Την άποψή μου την έχω κατά καιρούς καταθέσει ότι δηλαδή είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί και ότι βράζουμε στο ίδιο εκπαιδευτικό καζάνι. ΟΜΩΣ το Υπουργείο περίτρανα απέδειξε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, αποκλείοντας από τη μια τις ειδικότητες από την παράταση που δόθηκε ως προς την ανάληψη υπηρεσίας, αλλά και χωρίς έστω και για τους τύπους να ασχοληθεί στο σημερινό υπηρεσιακό συμβούλιο (ΚΥΣΠΕ) με την εξέταση των αιτήσεων απόσπασης των συναδέλφων μας των ειδικοτήτων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. 
Αποτελεί η σημερινή μέρα μια από τις χειρότερες για την εκπαιδευτική πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι ελπίδες που κάποιοι συνάδελφοί μας έτρεφαν να δουν το όνομά τους αναρτημένο στους πίνακες των αποσπάσεων, έπεσαν στο κενό. Ελάχιστος αριθμός ικανοποιήθηκε. Ο μικρότερος των τελευταίων ετών. Δε γνωρίζω αν θα υπάρξει δεύτερη φάση αποσπάσεων. Τι νόημα έχει άλλωστε! Θα ικανοποιηθούν μερικές δεκάδες ακόμη....Και μετά τι; Κάποιες άλλες χιλιάδες ήδη από τώρα ετοιμάζουν τις αποσκευές για χιλιόμετρα ή και μίλια μακριά. Μιλάμε για οικογενειάρχες με παιδιά και όχι μόνο. Άλλωστε όλοι έχουν ψυχή. Και οι έγγαμοι και οι άγαμοι! Με τι σθένος όμως, με τι κουράγιο να ξεκινήσει κανείς για μέρη μακρινά, όταν καλείται μάλιστα να το πράξει 4 και 5 μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους, όταν καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη για τις μετακινήσεις, τη διαμονή, τα έξοδα, για μια καινούρια ζωή, για ένα νέο ξεκίνημα. Δεν είναι πρόθεσή μου να το "παίξω" ότι συμπονώ όσους βιώνουν τα παραπάνω. Δεν προτίθεμαι να το κάνω και δε θα το κάνω. Θα φάνταζε ενδεχομένως υποκριτικό από την πλευρά μου. Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν δεν το βιώνεις, δεν το ζεις και δεν το νιώθεις προσωπικά, δεν μπορείς να το καταλάβεις και στην πραγματική του διάσταση. Απλά, το αντιλαμβάνεσαι επιδερμικά και "ξώφαλτσα". Ξέρω πάντως πως θα μου ήταν πολύ επώδυνο εν μια νυκτί το να μαζέψω τα μπογαλάκια μου και να φύγω με την οικογένειά μου για άλλες πολιτείες. 
Το ζητούμενο λοιπόν είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Ας μην αυταπατώμεθα. Ζούμε σε καιρούς χαλεπούς, σε εποχές πρωτόγνωρες, όπου τα πάντα υπαγορεύονται έξωθεν. Φυσικά δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί η εκπαίδευση από όλη αυτή τη λαίλαπα. Μπορούμε με την κήρυξη απεργιών να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα, καλύτερη εκπαίδευση με γνώμονα πρώτα το μαθητή; Σαφώς και ναι. ΟΜΩΣ μια είναι η προϋπόθεση: η συμμετοχή και όχι η αποχή, το να σηκωθούμε από τους καναπέδες. Τουλάχιστον ας δώσουμε τις μάχες μας. Κάτι θα κερδίσουμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η μοιρολατρεία και η αποδοχή του μοιραίου. Ούτε μπορούμε να ευχαριστούμε το Θεό που δε χρειάζεται να περιμένουμε απόσπαση, που γλιτώσαμε τη διαθεσιμότητα, που δεν είμαστε στη θέση των άλλων. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, η φωτιά αργά ή γρήγορα θα έρθει και στο δικό μας σπίτι. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η μη ικανοποίηση απόσπασης, η απόλυση, η διαθεσιμότητα ενός συναδέλφου μας είναι και υπόθεση δική μας.....Κανείς δε θα ξεφύγει, ούτε θα γλιτώσει, αν πορεύεται με αυτό το σκεπτικό..... Ο Λαπαθιώτης κάποτε είπε πως για την επίτευξη ενός στόχου δεν αρκεί να υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Πρέπει να υπάρχουν και οι αντίστοιχες προθέσεις. Προϋποθέσεις ασυζητητί υπάρχουν. Αν όχι σήμερα, πότε άραγε; Προθέσεις όμως;

ΥΓ1: Πολλά ακούγονται για τη στάση των αίρετών εκπροσώπων μας στο ΚΥΣΠΕ να αποχωρήσουν κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Καυτηριάστηκε και επικρίθηκε από πολλούς. Δεν ξέρω αν η στάση τους αυτή ήταν η πλέον ενδεδειγμένη. Φρονώ όμως πως 
και με την φυσική τους παρουσία στο συμβούλιο, τίποτα δε θα άλλαζε σε σχέση με όσα το Υπουργείο ΗΔΗ είχε αποφασίσει και προσχεδιάσει...Το έγκλημα ήταν προμελετημένο και άριστα σχεδιασμένο....
να ενώσει, να συσπειρώσει σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, να καθοδηγήσει και να εμπνεύσει τους συναδέλφους να συμμετάσχουν δυναμικά σε δράσεις και σε αγώνες. Σίγουρα πάντως η καθυστέρηση στη συγκρότηση του ΔΣ της ΔΟΕ καλό δεν έκανε. Χάθηκε αρκετός χρόνος.
ΥΓ2: Σε σχέση με τη στάση της ΔΟΕ και χωρίς να θέλω να κάνω το συνήγορο του διαβόλου, πολλά γράφτηκαν....Κάποιοι προσδοκούσαν περισσότερα...Ίσως δεν έχουν άδικο. ΟΜΩΣ ακόμη και τώρα προλαβαίνει η ομοσπονδία μας.
ΥΓ3: το τελευταίο που θα ήθελα να δω αύριο θα ήταν μια δήλωση του Υπουργού Παιδείας ότι την Τετάρτη όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είναι στις θέσεις τους και ότι όλα τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά. Θα αποτελεί την αποθέωση του φαίνεσθαι και της υποκρισίας. 
ΥΓ4: Μια έγκαιρη ανακοίνωση των αποσπάσεων εν μέσω του καλοκαιριού θα ήταν λιγότερο επώδυνη, ακόμη και για τους συναδέλφους που θα αναγκάζονταν να υπηρετήσουν στην οργάνική τους. Θα είχαν έστω αρκετό χρονικό διάστημα μπροστά τους να οργανώσουν και να οργανωθούν.
Σήμερα όμως ζούμε στη χώρα του παραλόγου: τα φυσιολογικά και λογικά φαντάζουν παράλογα και παράδοξα. Τα παράδοξα και παράλογα από την άλλη φαντάζουν φυσιολογικά και λογικά......

Βασίλειος Λιόντος

Δάσκαλος Αγγλικών
Αναπληρωτής αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου

Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας  τα ονόματα  των  εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αποσπώνται  από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ για το διδακτικό έτος 2013-14.
 Για να δείτε τα ονόματα κάνετε κλικ εδώ
Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία αποσπάσθηκαν τη Δευτέρα 09.09.2013, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία και να τοποθετηθούν σε σχολικές μονάδες.

Ποιοί υπάλληλοι του Δημοσίου εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα

Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων που εξαιρούνται της κινητικότητας, προστίθενται με τροπολογία την οποία κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις».

Εξαιρούνται οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το Νοέμβριο του 2012 βάσει του ν. 4093/2012 και τοποθετήθηκαν στις νέες τους θέσεις.

Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «πλεονάζον» το προσωπικό εκείνο που μόλις πρόσφατα ζητήθηκε από φορείς ως αναγκαίο για την κάλυψη κενών στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος κινητικότητας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορούσε 1.862 υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ (κινητικότητα Μανιτάκη).

Επίσης, εξαιρούνται οι συγγενείς αποβιώσαντος κατά την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος, καθώς και υπάλληλοι των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ κ.λπ.). Με την περίπτωση αυτή εξαιρείται εύλογα από τη διαδικασία της κινητικότητας αυστηρά και εξαντλητικά προσδιορισμένος αριθμός εργαζομένων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί αποκλειστικά για την κάλυψη και εξυπηρέτηση συμμαχικών υποχρεώσεων της χώρας μας σε διεθνείς Οργανισμούς.

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ - Ολα τα ονόματα, των αιρετών Δημήτρη Μπράτη και Βασίλη Παληγιάννη


Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
            Για ενημέρωσή σας και μόνο , σας κοινοποιούμε τα ονόματα των εκπαιδευτικών Π.Ε. που αποσπώνται από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
            Όπως σας είναι γνωστό αποχωρήσαμε από τη διαδικασία επειδή δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά μας να γίνουν οι αποσπάσεις με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά. Το αποτέλεσμα ήταν προαποφασισμένο όπως αποδεικνύει ο  αριθμός των αποσπάσεων.
Μπράτης Δημήτρης
Παληγιάννης Βασίλης

Ενημέρωση αιρετού ΚΥΣΠΕ Β.Παληγιάννη για αποσπάσεις


Όπως ενημερώνει ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Παληγιάννης Βασίλης μόλις ολοκληρώθηκε η συνεδρίαστη του ΚΥΣΠΕ χωρίς τους αιρετούς. Ικανοποιήθηκαν 829 αιτήσεις απόσπασεις (319 αφορούν δασκάλους και 510) νηπιαγωγούς. Δεν εξετάστηκαν καθόλου οι αιτήσεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και ειδικοτήτων.

Αλλάζουν τα μόρια των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Παιδείας "οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης, στις οποίες μετατάχτηκαν οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει άμεσα από 5-9-2013, να μετατρέψουν τις υπηρετήσεις των εκπαιδευτικών ως προς τα Μόρια Συνθηκών Διαβίωσης (ΜΣΔ) στο ηλεκτρονικό σύστημα e-Datacenter, στην καρτέλα των υπηρετήσεων. Θα πρέπει να δοθούν τα ΜΣΔ της πλησιέστερης προς την πρωτοβάθμια σχολικής μονάδας, έτσι ώστε να μπορέσουν να ληφθούν υπόψη τα αναπροσαρμοσμένα μόρια των εκπαιδευτικών στη διαδικασία των τοποθετήσεων".

ΔΟΕ ''ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε.''

 


Αρ. Πρωτ. 122
Αθήνα 6/9/2013
Προς
1.Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
2. Μ.Μ.Ε.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε.

                O εμπαιγμός, η ανοργανωσιά και η προχειρότητα δεν έχουν τέλος στο Υπουργείο Παιδείας!!!
Με προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο εξακολουθεί να κρατά σε ομηρεία 7.000 εκπαιδευτικούς της Π.Ε. και τις οικογένειές τους ξεχνώντας ότι σε  πέντε (5) ημέρες πραγματοποιείται η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ο ερχομός των μαθητών.
                Αντί να έχουν ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα οι αποσπάσεις, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με διαρκείς μεταθέσεις και αναβολές, με δικαιολογία την «επικαιροποίηση των κενών»  όρισε την ημερομηνία συνεδρίασης του ΚΥΣΠΕ στις 6/9/2013. Παρά το γεγονός ότι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης απέστειλαν 5.222 κενά μέχρι αργά το μεσημέρι της Παρασκευής αφενός δεν δινόταν εντολή να αρχίσει η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ και αφετέρου ο αριθμός των αποσπάσεων «μαγειρεύονταν» από την πολιτική ηγεσία.
                Με βάση και τις καταγεγραμμένες μέχρι σήμερα προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας  (συνεντεύξεις, δηλώσεις) είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκουν και επιθυμούν την υλοποίηση ελάχιστων αποσπάσεων.
Με δεδομένο ότι:
-Δεν έγινε δεκτή η απαίτηση των αιρετών του κλάδου να ξεκινήσει άμεσα η συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ και να γίνουν οι αποσπάσεις στα πραγματικά λειτουργικά κενά
-Δεν έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα απόγευμα Παρασκευής 6/9/2013 οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών της Π.Ε.
-Οι υποσχέσεις που κατ' επανάληψη έδωσε στη Δ.Ο.Ε. η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για εύρυθμη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν υλοποιούνται
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. :
  • Καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ολιγωρία και την προχειρότητα των ενεργειών της αλλά και για τον εμπαιγμό και την εργασιακή ομηρία που έχουν υποστεί 7.000 εκπαιδευτικοί της Π.Ε. και οι οικογένειές τους.
  • Καλεί τους αιρετούς του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας να καταγγείλουν και να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση προκειμένου να μη νομιμοποιήσουν τις απαράδεκτες και προσβλητικές για τον κλάδο μεθοδεύσεις.
Τέλος το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία να υλοποιήσει τις αποσπάσεις με βάση τα λειτουργικά κενά.
ΦΤΑΝΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
    Κόκκινος Χαράλαμπος                                            Κικινής Θανάσης 

Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης

Εκδόθηκε σήμερα από το υπουργείο παιδείας η εγκύκλιος που ορίζει τα δικαιολογητικά και όλες τις άλλες λεπτομέρειες για για την εγγραφή (11 με 27 Σεπτεμβρίου) τωνΤα δικαιοεπιτυχόντων – εισαγομένων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014.
Τα απαιτούμενα είναι τα εξής:
-Αίτηση για εγγραφή.
-Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.
-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑ_Α Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (Δεν κατατίθεται πότε η πρωτότυπη βεβαίωση).
Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των οικείων σχολών.
Επίσης στο υπουργείο Παιδείας δίνονται πληροφορίες:
Α.για επιτυχόντες ΓΕΛ στα τηλ 2103442702-3 και 2103442699
Β.για επιτυχόντες ΕΠΑΛ, Έλληνες μουσουλμάνους και αλλοδαπούς στα τηλ. 2103442696 και 2103442100

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2013-2014 από ΔΟΕ

Μπράτης Δημήτρης Παληγιάννης Βασίλης Αιρετοί ΚΥΣΠΕ ''ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Αποχώρηση από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ''

Μπράτης Δημήτρης
Παληγιάννης Βασίλης
Αιρετοί ΚΥΣΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αποχώρηση από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι πρωτοφανείς και κωμικοτραγικές καταστάσεις που καταγγείλαμε με την ανακοίνωσή μας στις 3-9-2013 συνεχίζονται στο Υπουργείο Παιδείας.
Όπως γνωρίζετε είχε ορισθεί Συμβούλιο (ΚΥΣΠΕ) για τις 3-9-2013, προκειμένου να εξετάσει τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Το Συμβούλιο εκείνο ανεβλήθη για την Πέμπτη 5-9-2013, προκειμένου να "επικαιροποιηθούν" τα κενά. Στη συνέχεια και το Συμβούλιο της Πέμπτης ανεβλήθη για σήμερα Παρασκευή 6-9-2013.
Τα κενά που απέστειλαν οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης είναι συνολικά 5.222.
Συγκεκριμένα:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
ΠΕ70 1750
ΠΕ60 1280
ΠΕ06 1004
ΠΕ11 432
ΠΕ16 756
ΣΥΝΟΛΟ 5.222

Μετά από 5 ώρες αναμονής η αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Παιδείας ακόμη δεν έχει καταθέσει τα κενά στο Συμβούλιο, τα οποία εξακολουθούν να "μαγειρεύονται¨ στον 3ο όροφο του Υπ. Παιδείας. Είναι προφανές ότι θέλουν να δώσουν ελάχιστες αποσπάσεις.
Απαιτήσαμε οι αποσπάσεις να γίνουν με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά και αυτό δεν έγινε αποδεκτό.
Ύστερα απ΄ αυτή την εξέλιξη, και με βάση την απόφαση της ΔΟΕ της 3ης Σεπτέμβρη 2013 αποχωρήσαμε από το ΚΥΣΠΕ γιατί σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας την απαράδεκτη αυτή διαδικασία .
Καταγγέλλουμε σ΄ όλους τους συναδέλφους, τα όσα απαράδεκτα , πρωτόγνωρα και πρωτοφανή συμβαίνουν στο Υπουργείο Παιδείας και καλούμε τη Δ.Ο.Ε να παρέμβει άμεσα προκειμένου να προστατέψει τα δικαιώματα των συναδέλφων.
Μπράτης Δημήτρης
Παληγιάννης Βασίλης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ.Μπράτη για τα κενά που απέστειλαν οι Δ/νσεις ΠΕ στο Υπουργείο Παιδείας

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΔΝΣΕΙΣ Π.Ε. ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΕΝΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ 5200.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ
ΠΕ70 1750
ΠΕ60 1280
ΠΕ06 1004
ΠΕ11 432
ΠΕ16 756
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΩΣ Μ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΜΕ 2000 ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΕ ΚΑΙ ΔΕ.

«Φράκαρε» το σύστημα υποβολής του Ε9 στο Taxisnet

Οι φοροτεχνικοί ζητούν ήδη να δοθεί παράταση

Έως και δύο ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους, χωρίς να μπορέσουν να στείλουν την δήλωση Ε9 μέσω taxisnet επειδή δεν «φορτώνει» η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, χάνουν τις τελευταίες ημέρες φορολογούμενοι και λογιστές. Η διορία υποβολής των δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα λήγει τυπικά στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά οι φοροτεχνικοί ζητούν ήδη να δοθεί παράταση επειδή «κολλάει» διαρκώς η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής του Ε9.
Από το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι δεν είναι πρόβλημα των υποδομών της ΓΓΠΣ αλλά… της χώρας, καθώς λόγω του μεγάλου φόρτου δηλώσεων «γέμισε» γραμμή δικτύου 1 GB. Το ίδιο πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν και όσοι προσπαθούν ταυτόχρονα να υποβάλουν δηλώσεις Α21 για να λάβουν το οικογενειακό επίδομα τέκνων.
  Από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου παρατηρήθηκε πρόβλημα στους server της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς η σελίδα του Ε9 έκανε αυτόματη ανανέωση ανά 10 δεύτερα, χωρίς να εμφανίζεται για τη συμπληρώσει ο πολίτης. Εν συνεχεία διαπιστώθηκε και υπερφόρτωση του δικτύου του ΟΤΕ, καθώς η απευθείας γραμμή της ΓΓΠΣ, γέμισε από χρήστες!
Τα προβλήματα αυτά πάντως κάνουν ακόμα πιο ορατό το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία υποβολής του Ε9 η οποία λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι φοροτεχνικοί έχουν υποβάλει πρόταση για παράταση και ζητούν:
·         να υποβληθούν τα Ε9 μόνο από τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012 (πίνακας 1), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής έως 30 Σεπτεμβρίου (αντί 15 Σεπτεμβρίου).
- η καταγραφή των αγροτεμαχίων (πινάκας 2) να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ε9 αυτής της περίπτωσης, την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Πηγή: Newmoney.gr

Πανεπιστήμια: Χαλαρώνουν τα εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές

Περισσότεροι φοιτητές και με πιο εύκολες διαδικασίες - Στόχος να επωφεληθούν περισσότερες οικογένειες που πλήττονται από την κρίση

Στην αύξηση του εισοδηματικού ορίου που ισχύει για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών προκειμένου να μπορούν να επωφεληθούν περισσότερες οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση προχωρά το υπουργείο Παιδείας.
Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ότι έχει εντάξει σχετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το εισοδηματικό κριτήριο αναπροσαρμόζεται κι έτσι δικαίωμα μετεγγραφής έχει κάθε φοιτητής, στην οικογένεια του οποίου το εισόδημα δεν ξεπερνά τα 9.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας.
Για παράδειγμα, σε μια τετραμελή οικογένεια το εισοδηματικό πλαφόν είναι τα 36.000 ευρώ, ενώ σε μια τριμελή οικογένεια τα 27.000 ευρώ.
Έως σήμερα, το πλαφόν στο εισόδημα κάθε μέλους της οικογένειας του φοιτητή ήταν στα 7.500 ευρώ.
Επιπλέον, με την ίδια ρύθμιση αυξάνεται το επιτρεπόμενο ποσοστό μετεγγραφών από το 10% του αριθμού των φοιτητών μιας σχολής στο 15%. Για παράδειγμα, σχολή με 300 εισακτέους μπορεί να δεχθεί 45 ακόμη από μετεγγραφές.
Οπως είπε ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο κ. Αρβανιτόπουλος, η αύξηση του εισοδήματος δεν θα έλυνε το πρόβλημα που υπάρχει, καθώς προτεραιότητα θα είχαν και πάλι τα χαμηλά εισοδήματα, γι' αυτό χρειάζεται και αύξηση του ποσοστού μετεγγραφών. «Υπάρχει ένα υπαρκτό ζήτημα, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, γι' αυτό κάνουμε την αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος. Απαλύνει την ελληνική οικογένεια το συγκεκριμένο μέτρο. Το ίδιο ισχύει και στο θέμα των παιδιών με σοβαρές ασθένειες, μπορούν να σπουδάσουν σε κοντινότερο πανεπιστήμιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Σημειώνεται ότι με παλαιότερη ρύθμιση, επί υπουργίας Διαμαντοπούλου, οι μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών είχαν καταργηθεί και αντικατασταθεί με το μέτρο της θέσπισης ειδικών θέσεων για υποψηφίους που πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια, είναι παιδιά πολύτεκνων ή τρίτεκνων οικογενειών. Ωστόσο η επαναφορά των μετεγγραφών με πλαφόν στο κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης, διαπιστώθηκε ότι πολλές οικογένειες αδυνατούσαν να καλύψουν το κόστος συντήρησης του φοιτητικού νοικοκυριού σε άλλη πόλη.
Ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών. Οπως είπε, πρόκειται «για ένα ζήτημα που μας απασχολεί και θα το δούμε μέχρι τέλους ώστε κανείς να μη μείνει άνεργος. Αυτή είναι η πρωταρχική μας μέριμνα». Ο κ. Αρβανιτόπουλος συμπλήρωσε πως «γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να είναι και οι εκπαιδευτικοί στην τάξη και να ξεκινήσει με ηρεμία και ομαλότητα η νέα σχολική χρονιά», επισημαίνοντας ότι «οι πολιτικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις δεν θα πρέπει να μεταφέρονται μέσα στα σχολεία, όλοι έχουμε την ευθύνη να προασπίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου».

Λουκέτο στα σχολεία αμέσως μετά το πρώτο κουδούνι!

- Πενθήμερη απεργία αποφασίζουν οι καθηγητές σε γυμνάσια και λύκεια
- Συνδικαλιστές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΚΚΕ ζητούν 48ωρη απεργία
- “Ναι” από τις ΕΛΜΕ σε απεργίες, οριστική απόφαση από την ΟΛΜΕ τη Δευτέρα
“- Στοίχημα” για τους καθηγητές η συμμετοχή στην απεργία

Δεδομένο θεωρείται το απεργιακό λουκέτο στα σχολεία αμέσως μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς που ξεκινάει στις 11 του μήνα. Όλα δείχνουν ότι επικρατεί η... σκληροπυρηνική άποψη για έναρξη των κινητοποιήσεων με πενθήμερη απεργία από τις 16 ως τις 20 του μήνα.
Προς πενθήμερη απεργία 16-20 Σεπτεμβρίου οι καθηγητές
Σύμφωνα με την “Καθημερινή” μέχρι χθες τη νύχτα είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σε 45 ΕΛΜΕ με τους καθηγητές να ψηφίζουν υπέρ της πενθήμερης απεργίας στις 31 από αυτές.
Οι συνδικαλιστές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ έχουν καταθέσει πρόταση για απεργία 48 ωρών όμως φαίνεται ότι το... πλειοψηφικό ρεύμα μεταξύ των καθηγητών θέλει πιο σκληρή γραμμή.
Η τελική απόφαση , όπως και να έχει, θα ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα, όμως το λουκέτο στα σχολεία θα πρέπει να θεωρείται βέβαια καθώς όλες οι παρατάξεις φαίνεται να επιθυμούν κινητοποιήσεις.
Το μόνο που μένει να αποφασιστεί είναι το πόσες ημέρες θα είναι τελικά η απεργία. Βέβαιο επίσης είναι ότι η απεργία αυτή δεν θα είναι και η μόνη, αφού ήδη έχει ληφθεί η απόφαση μετά την απεργία να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση και να ληφθούν νέες αποφάσεις για τη μορφή του αγώνα.
Πάντως και σε αυτή την περίπτωση το ... στοίχημα είναι η συμμετοχή των καθηγητών στις απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς πλέον υπολογίζεται και το οικονομικό κόστος.

Τελευταία ημέρα σήμερα για την πληρωμή φόρων

Σήμερα τελειώνει η παράταση για την πληρωμή της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος αλλά και της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 - 2012.

Η προθεσμία για τις δόσεις έληγε την προηγούμενη εβδομάδα αλλά το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση μίας εβδομάδας που εκπνέει σήμερα.
Όσον αφορά στο ΦΑΠ, θα μπορείτε να τον σπάσετε σε 7 μηνιαίες δόσεις, που μόνο μικρές δεν θα είναι αφού καλούμαστε φέτος να πληρώσουμε Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2011 το 2012 και το 2013
Όσοι πληρώσουν σήμερα όλο τον φόρο εισοδήματος θα ''επωφεληθούν'' από την συγκλονιστική έκπτωση του 1,5%, που το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί κίνητρο, για κάποιους μεταφυσικούς λόγους.
Όσον αφορά στο ΦΑΠ, θα μπορείτε να τον σπάσετε σε 7 μηνιαίες δόσεις, που μόνο μικρές δεν θα είναι αφού καλούμαστε φέτος να πληρώσουμε Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2011 το 2012 και το 2013!

Πλήρωσαν φόρο αλλά ... χρωστάνε - Αλαλούμ στην εφορία

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλούς φορολογούμενους που πήγαν να πάρουν φορολογική ενημερότητα αυτή την εβδομάδα. Ενώ είχαν εξοφλήσει κανονικά τη δόση του φόρου μέσω κάποιας τράπεζας, αλλά στην εφορία όχι απλά δεν εμφανιζόταν η πληρωμή αλλά αντίθετα είχε προστεθεί και το σχετικό πρόστιμο για ληξιπρόθεσμη οφειλή.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν όσοι πλήρωσαν είτε δόση της εφορίας, είτε τον ΦΑΠ την περασμένη Παρασκευή. Τα στοιχεία όμως από τις τράπεζες, ως και χθες τη νύχτα, δεν είχαν μπει στο TAXIS.
Έτσι πολλοί ήταν εκείνοι που έβλεπαν με έκπληξη ότι ενώ είχαν πληρώσει καλούνταν να ... ξαναπληρώσουν και μάλιστα με πρόστιμο.
Όλα αυτά καθώς οι τράπεζες δεν είχαν ενημερώσει το σύστημα.
Τώρα από το υπουργείο υπολογίζεται ότι σήμερα, μέσα στην ημέρα το πρόβλημα θα λυθεί.

Μετατάξεις εκπαιδευτικών του αιρετού ΚΥΣΠΕ Δ.Μπράτη

Αιτήσεις για αποσπάσεις στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία μέχρι και την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου

Η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) προβαίνει σε ανακοίνωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος των Επιστημονικών Εποπτικών Συμβουλίων (ΕΠ.Ε.Σ.) των Π. Π.Σ. προς τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την πλήρωση των λειτουργικών κενών των εν λόγω σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2013-2014, σύμφωνα με το άρθρο 329, παρ. 4α του ν. 4072/2012 (Α΄ 86).
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση μέχρι και την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013.
- Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η αίτηση υποβολής υποψηφιότητας- βιογραφικού του εκπαιδευτικού είναι αναρτημένες εδώ.
- O πίνακας με τα λειτουργικά κενά είναι αναρτημένος εδώ.

Ανανεώθηκαν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας και ωρομισθίων

image   Πίνακας Κατάταξης Αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 

      Ενημερώσεις:
      05-09-2013
      03-09-2013
      02-09-2013:  Πρώτη ανάρτηση

image   Πίνακας Κατάταξης Αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μηδενικής προϋπηρεσίας
      Ενημερώσεις:
      05-09-2013
      03-09-2013
      02-09-2013:  Πρώτη ανάρτηση

α   Πίνακες Κατάταξης Ωρομισθίων ανά Περιφέρεια
      Ενημερώσεις:
     05-09-2013:   Ενημέρωση των πινάκων των κλάδων που καταργήθηκαν βάσει του άρθρου 82 του ν.4172/2013
     02-09-2013:   Πρώτη ανάρτηση όλων των ειδικοτήτων

Ενημερωτικό Σημείωμα Βασίλη Παληγιάννη για καθυστέρηση στις αποσπάσεις Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ


Παληγιάννης Βασίλειος

Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                   
Τηλ6974750409
Fax: 2103442287                                        

e-mail: paligiannis@hotmail.gr                 
Αθήνα05/09/2013

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. 
Με πρωτοφανή καθυστέρηση

Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή 06/09/2013, το ΚΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Δυστυχώς δεν έχει προηγούμενο η έλλειψη ουσιαστικού προγραμματισμού σ’ ότι αφορά τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί  βρίσκονται με μια βαλίτσα στο χέρι πέντε (5) ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με την αγωνία της ικανοποίησης ή μη της απόσπασής τους.
Οι αποσπάσεις θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, κατανόηση και ανθρωπιά, ιδιαίτερα σήμερα που χιλιάδες συνάδελφοί μας βιώνουν εξαιρετικά προβλήματα εξ’ αιτίας της οικονομικής εξαθλίωσης.
Ταυτόχρονα όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών δεν εξυπηρετούν μόνο τους ίδιους αλλά την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, πως χιλιάδες εκπαιδευτικοί λίγο πριν την έναρξη του νέου διδακτικού έτους δεν γνωρίζουν όχι μόνο το σχολείο αλλά ούτε καν την περιοχή που θα υπηρετήσουν;
Η δικαιολογία ότι η υπηρεσία δε διέθετε τα κενά για να προχωρήσει η διαδικασία των αποσπάσεων την Τρίτη (3-9-2013) είναι «αστεία».
Γνώριζε και γνωρίζει η πολιτική ηγεσία πως κενάυπάρχουν και υπάρχουν πολλά. Σαφώς πάνω από 3.000 κενά σ’ όλη την Ελλάδα.
Πιστεύω πως στην αυριανή συνεδρίαση το ΚΥΣΠΕ, σε συνεργασία με τη διοίκηση θα προχωρήσουν στην ικανοποίηση των αποσπάσεων με βάση όλα τα λειτουργικά κενά για να μη ζήσουμε και φέτος τις τραγελαφικές καταστάσεις προηγούμενων ετών όπου προσλαμβάνονταν αναπληρωτές σε περιοχές που δεν είχαν ικανοποιηθεί αιτήσεις απόσπασης συναδέλφων με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Να μη ζήσουμε τη διάλυση οικογενειών και τη μη παροχή της δυνατότητας αντιμετώπισης σοβαρών ασθενειών.
Η οργή, η αγανάκτηση και οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων για την άνευ προηγουμένου καθυστέρηση των αποσπάσεων είναι απόλυτα δικαιολογημένες.
Η υπομονή τους εξαντλήθηκε.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι μόνο αριθμοί. Είναι άνθρωποι με οικογένειες και υποχρεώσεις.
Γι’ αυτό η εξάντληση κάθε δυνατότητας ικανοποίησης απόσπασης στην αυριανή συνεδρίαση είναι επιβεβλημένη.
Περίπτωση και νέας αναβολής της συνεδρίασης του ΚΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις δεν συζητείται.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος


Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Υποχρεωτική μετάταξη διακοσίων εβδομήντα τριών 273 εκπαιδευτικών σε διοικητικούς κλάδους στις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 11 του άρθρου 82 του Ν. 4172/2013 και τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 73 του Ν. 4174/2013 του αιρετού ΚΥΣΠΕ Δ.Μπράτη

Λειτουργία σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Ενημέρωση και οδηγίες

Κάθε σχολική μονάδα είναι ένας οργανισμός παροχής εκπαίδευσης, στόχος της οποίας είναι η ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών ώστε, ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά (Ν. 1566/85, άρθρα 1,2 και 4).
Στόχος όλων μας είναι η δημιουργία ενός σχολείου για όλα τα παιδιά, το οποίο όχι μόνο αποδέχεται την ένταξή τους σε αυτό, αλλά και προσαρμόζει τη δομή και τη λειτουργία του για την κάλυψη των αναγκών τους.
Κάθε σχολική μονάδα αναπτύσσει το δικό της κλίμα εργασίας επιδιώκοντας, με βάση τον προγραμματισμό και τις ιδιαίτερες συνθήκες, την πραγμάτωση των εξειδικευμένων στόχων, ενθαρρύνοντας την ομαδικότητα, τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ όλων των μελών της. Η δημιουργία ενός παιδαγωγικού περιβάλλοντος αποτελεί τη βάση για τη βελτίωση και ανάπτυξη της σχολικής μονάδας. 
 
Έναρξη σχολικού έτους 2013- 2014
 
Ο ρόλος των Διευθυντών των σχολικών μονάδων είναι σημαντικός και καθοριστικός στη δημιουργία ενός σχολικού κλίματος που να ευνοεί τη διδασκαλία, τη μάθηση, την αποτελεσματική επικοινωνία και τη διαμόρφωση πνεύματος συναδελφικότητας και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη του διδακτικού προσωπικού. Ο Διευθυντής ως άμεσα υπεύθυνος για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας πρέπει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του προσωπικού του σχολείου, των μαθητών, αλλά και των γονέων και κηδεμόνων. 
Με τη με αριθμ. Φ.12/427/79844/Γ1/11-06-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΖΓ9-Υ18) Εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., με θέμα: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2013-2014», δόθηκαν οδηγίες στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και στις σχολικές μονάδες, με σκοπό την αποτελεσματικότερη, από κάθε πλευρά, λειτουργία τους.
Με την έναρξη του σχολικού έτους 2013-2014, σε επίπεδο σχολικής μονάδας και κατά την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων γίνεται ο καθιερωμένος Αγιασμός, διανέμονται τα σχολικά βιβλία και δίνονται οδηγίες για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.
Από την επόμενη μέρα λειτουργίας της σχολικής μονάδας, εφαρμόζεται το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, τόσο για το δημοτικό όσο και για το νηπιαγωγείο, το οποίο συντάσσεται σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη με αριθμ. Φ.12/427/79844/Γ1/11-06-2013 (ΑΔΑ: ΒΕΖΓ9-Υ18) Εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., με θέμα: «Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2013-2014».
 

Διευκρινίσεις επί των τοποθετήσεων των μεταταχθέντων στην Π.Ε. εκπαιδευτικών με τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων


ΘΕΜΑ: «Διευκρινίσεις επί των τοποθετήσεων των μεταταχθέντων στην Π.Ε. εκπαιδευτικών με τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων»

ΣΧΕΤ.: Η αριθμ. πρωτ. 119655/Δ1/30-8-2013 Υ.Α.  (ΦΕΚ986/3-9-2013 τ. Γ΄- ΑΔΑ: ΒΛ979-ΣΚΒ) με θέμα «Υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών Δ/θμιας Εκπαίδευσης σε θέσεις εκπαιδευτικών στην Π/θμια Εκπαίδευση»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το υπόψη θέμα τα ακόλουθα:
Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 του Π.Δ. 50/96, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 3 παρ. 3ε του Π.Δ. 100/97τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ) θα πρέπει να τοποθετήσουν τους μετατασσόμενους εκπαιδευτικούς σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης στην οποία μετετάχθησαν.
Αρχικά, οι Διευθύνσεις εκπαίδευσης, στις οποίεςμετατάχτηκαν οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει άμεσα από 5-9-2013, να μετατρέψουν τις υπηρετήσεις των εκπαιδευτικών ως προς τα Μόρια Συνθηκών Διαβίωσης (ΜΣΔ) στο ηλεκτρονικό σύστημα e-Datacenter, στην καρτέλα των υπηρετήσεων. Θα πρέπει να δοθούν τα ΜΣΔ της πλησιέστερης προς την πρωτοβάθμια σχολικής μονάδας, έτσι ώστε να μπορέσουν να ληφθούν υπόψη τα αναπροσαρμοσμένα μόρια των εκπαιδευτικών στη διαδικασία των τοποθετήσεων.

Τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ) προκειμένου για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι η διαδικασία των τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά γίνεται ως ακολούθως :
1.

Προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν χαρακτηρισθεί οργανικά υπεράριθμοι και δεν κατέστη δυνατόν να λάβουν νέα οργανική θέση. Η τοποθέτησή τους θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο  άρθρο 14 του Π.Δ 50/96, όπως συμπληρώθηκε από το άρθρο 12 του Π.Δ.  100/97.
2.

Έπονται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ανήκουν σε  ειδική  κατηγορία  λόγω ασθένειας, κατά   τις διατάξεις   του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 30 του Ν.3848/2010.
3.

Στη συνέχεια, ακολουθούν οι εκπ/κοί που χαρακτηρίστηκαν λειτουργικά υπεράριθμοι,σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9, του άρθρου 12 του Π.Δ. 100/97  για το σχολικό έτος 2012-2013 ακολουθώντας τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ 50/96.
4.

Κατόπιν, οι εναπομείναντες εκπ/κοί στη Διάθεσητου ΠΥΣΠΕ συγκρινόμενοι μεταξύ τους.
5.

Έπειτα, τοποθετούνται οι μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί και
6.

Τέλος τοποθετούνται οι αποσπασμένοι εντός και εκτός των ΠΥΣΠΕ συνεκτιμώντας στις δηλώσεις προτίμησής τους τόσο τα υπηρεσιακά όσο και τα κοινωνικά κριτήρια.

Οι εκπαιδευτικοί που μετετάχθησαν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες μετατάχτηκαν μέχρι και την Παρασκευή 6-9-2013 και να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά (π.χ. πιστοποιητικά εντοπιότητας, συνυπηρέτησης κ.λ.π.) που λαμβάνονται υπόψη για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί που αδυνατούν να παρουσιαστούν στην Διεύθυνση τους, για σοβαρούς λόγους υγείας και πρόκειται να τύχουν σχετικής άδειας ή βρίσκονται ήδη σε άδεια (αναρρωτική, ανατροφής κλπ.), οφείλουν να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Π.Ε. του τόπου διαμονής τους και να αναλάβουν υπηρεσία. Οι Διευθυντές των Διευθύνσεωνυποχρεούνται να αποστείλουν άμεσα με φαξ την πράξη ανάληψης υπηρεσίας των εκπαιδευτικών και τα απαραίτητα για την τοποθέτησή τους δικαιολογητικά στις Διευθύνσεις Π.Ε. που μετατάχθηκαν.

Οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν για το σχολικό έτος 2013-14 σε φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείαςκαι Θρησκευμάτων μπορούν, αν το επιθυμούν :
1.

Να παραμείνουν στη θέση απόσπασή τους. Στην περίπτωση αυτή, προκειμένου για την ανάληψη υπηρεσίας τους θα πρέπει είτε να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση που μετατάχθηκαν είτε εφόσον αδυνατούν (λόγω απόστασης), να αναλάβουν υπηρεσία στην πλησιέστερη Διεύθυνση Π.Ε. και η ανάληψη υπηρεσίας τους και τα δικαιολογητικά τους να αποσταλούν με φαξ στη Διεύθυνση που μετατάχθηκαν. Στην περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αυτοί παραμείνουν στην θέση απόσπασή τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν δικαίωμα μετάθεσης το σχολικό έτος 2013-2014.
2.

Να ανακαλέσουν την απόσπασή τους και να υπηρετήσουν την προσωρινή τους τοποθέτηση.Σχετικά με την ανάληψη υπηρεσίας τους ισχύουν τα αναφερόμενα στην ανωτέρω παράγραφο 1 και θα παραμείνουν στη θέση απόσπασής τους μέχρι να την ανακοίνωση της ανάκλησης της απόσπασής τους.

     Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ