Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών 2013-14 σε Περιφερειακές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και σε φορείς


Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

ΔΟΕ: Σχετικά με τη διαδικασία των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ 2 και 3 Σεπτέμβρη 2013 για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70 του αιρετού ΚΥΣΠΕ Δ..Μπράτη

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στη συνεδρίαση του K.Υ.Σ.Π.Ε. , που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Σεπτέμβρη 2013, θα εξετασθούν μεταξύ άλλων και :
Οι αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών Π.Ε.  
Οι αιτήσεις απόσπασης κατά προτεραιότητα από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ εκπαιδευτικών Π.Ε.
Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. κλάδων ΠΕ60 και ΠΕ70
Οι υπό αμφισβήτηση αιτήσεις απόσπασης με κριτήρια μοριοδότησης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ εκπαιδευτικών Π.Ε.
Οι ενστάσεις- ανακλήσεις επί των  μεταθέσεων
Οι αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Π.Ε. στο σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης.
Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης

Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Τη Δευτέρα συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ

Σας ενημερώνει Ο Β. Παληγιάννης, Αιρετός του ΚΥΣΠΕ

Με βάση την ενημέρωσή μας σήμερα θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις σε φορείς, Δ/νσεις κλπ. Θα είναι περίπου 1000 έναντι 4500 που ήταν πέρυσι.
Σ’ αυτές τις αποσπάσεις δεν συμμετείχαμε ως αιρετοί και δεν πραγματοποιήθηκαν με μοριοδότηση.
Το ΚΥΣΠΕ πιθανότατα θα συνεδριάσει Δευτέρα, Τρίτη για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ κι αυτές οι αποσπάσεις κατά την εκτίμησή μου θα είναι περιορισμένες.
Η πολιτική ηγεσία αποφάσισε, μετά από τη παρέμβαση του ΔΣ της ΔΟΕ και των αιρετών του ΚΥΣΠΕ, να εκδώσει εγκύκλιο που θα δίνει τη δυνατότητα στους αιτούντες απόσπαση να μην αναλάβουν υπηρεσία τη Δευτέρα στις οργανικές τους θέσεις αλλά στις 4/9/13.
Πιστεύουμε ότι ο αριθμός των αποσπάσεων πρέπει να είναι ανάλογος των λειτουργικών κενών ώστε σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους να βρεθούν κατά στην οικογένειά τους κοντά στο τόπο συμφερόντων τους.

Στις 5 Σεπτέμβρη θα παρουσιαστούν στα σχολεία όσοι έκαναν αίτηση απόσπασης

Όσοι εκπαιδευτικοί Α/θμιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ60 Νηπιαγωγών έχουν υποβάλει αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, με δεδομένο ότι το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει για τις αποσπάσεις τους τη Δευτέρα 2-9-2013 και την Τρίτη 3-9-2013, επειδή οι κλάδοι αυτοί δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των μετατάξεων, οφείλουν να παρουσιαστούν στην οργανική τους θέση ή στη θέση που θα αποσπαστούν αντί της 2-9-2013 στις 5-9-2013.


Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες έγιναν οι μετατάξεις εκπ/κών της Β/θμιας στην Α/θμια του αιρετού ΚΥΣΠΕ Δ.Μπράτη


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με πρωτόγνωρες και αδιαφανείς διαδικασίες έγιναν οι υποχρεωτικές μετατάξεις 3.495 εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια. Δυστυχώς το «αλαλούμ» που είχα καταγγείλει εδώ και μέρες επιβεβαιώθηκε.
Συγκεκριμένα :
1. Είναι πρωτοφανές να πραγματοποιούνται 3.495 υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών και να μην ανακοινώνονται τα μόριά τους, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια. Όπως , επίσης , είναι πρωτοφανές οι υποψήφιοι να δηλώνουν τα μόριά τους με υπεύθυνη δήλωση και να μην γίνεται κανένας έλεγχος, από την υπηρεσία ,των στοιχείων που δηλώθηκαν.
2. Οι μετατάξεις έγιναν από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και όχι από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία δεν γνωρίζει τίποτε ούτε για τα κριτήρια, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν.
3. Καταργήθηκαν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα θεσμοθετημένα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ) και τα κενά και τα πλεονάσματα προσδιορίστηκαν από μονοπρόσωπα όργανα: Διευθυντές Εκπαίδευσης, Περιφερειακούς Διευθυντές, Υπουργό Παιδείας.
4. Ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις αυτές είναι οργανικές χωρίς, ωστόσο, αυτές να έχουν ακόμη συσταθεί και χωρίς να έχουν δοθεί ως κενά για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του 2013.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι διαδικασίες αυτές είναι πρωτόγνωρες στα εκπαιδευτικά χρονικά και δεν έχουν κανένα προηγούμενο, όσο κι αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία της εκπαίδευσης.
Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να πραγματοποιεί «υπηρεσιακές μεταβολές» το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και η αρμόδια υπηρεσία να μη γνωρίζει τίποτε.
Τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, πρέπει να παρέμβουν άμεσα και να μην αφήσουν να περάσει η καταστρατήγηση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και να επιστρέψουμε στην εποχή των πελατειακών σχέσεων.
Καλώ τους συναδέλφους της Δ.Ε. που έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία για τα αποτελέσματα των μετατάξεων να καταθέσουν, άμεσα, ενστάσεις στις Διευθύνσεις της Δ.Ε.
Μπράτης Δημήτρης

Οι υποψήφιοι ήταν 104.988 και εισήχθησαν στα ΑΕΙ 71.761- Εμειναν 836 κενές θέσεις


O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.988 (77.814 με το 90%, 14.296 με το 10%, 12.878 με τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄)), ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 116.173. 
Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 71.761, εκ των οποίων έκαναν χρήση των ειδικών περιπτώσεων 12.139, ενώ το 2012 εισήχθησαν 80615. 
Φέτος έμειναν 836 κενές θέσεις (509 με το 90%, 125 με το 10% και 202 με την κατηγορία των ΕΠΑΛ  ΟΜΑΔΑ Α΄). Το 2012 είχαν μείνει 1.150 κενές θέσεις. 

Από 11 έως και 27 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των νεοεισχθέντων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ


Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων.  
Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο. 
Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο. 
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Τέλος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής. Οι εγγραφές αυτών των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν την ίδια περίοδο, δηλαδή από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, με την προϋπόθεση ότι πέραν των δικαιολογητικών που απαιτούνται θα προσκομίζουν και τη βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ’) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.
 Όσοι δεν κατέχουν την ανωτέρω βεβαίωση ή το πιστοποιητικό γνώσης της ελληνικής γλώσσας ολοκληρώνουν την εγγραφή τους μετά από την προσκόμιση αυτών μέχρι και το επόμενο της εισαγωγής ακαδημαϊκό έτος, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.
 Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι αυτά που έχουν ανακοινωθεί με τις Οδηγίες για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Ελλάδας των κατηγοριών: 
α) αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων λυκείων εκτός Ε.Ε.) και  β) αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών –μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής και θα κατατεθούν από τους ίδιους τους υποψηφίους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους στη γραμματεία της σχολής επιτυχίας, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος τους για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους. 
Οι Σχολές και τα Τμήματα εισαγωγής μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών εκδίδουν βεβαίωση εισαγωγής προκειμένου οι εισαχθέντες να την προσκομίσουν στις αρμόδιες αρχές για τη χορήγηση άδειας παραμονής για την πραγματοποίηση των σπουδών τους.

Οι βάσεις εισαγωγής κατά τμήμα και κατηγορία 2013


Ανακοινώθηκαν απ το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ.
 
Οι ενδιαφερόμενοι   μπορούν   να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr  πληκτρολογώντας 
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους 
 β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο). 
    Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται σήμερα  ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.
    Β. Επίσης σήμερα  ανακοινώθηκαν  τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. 
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr . 
ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ
    Γ. Οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων της παρ. 12 α του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 (ΦΕΚ 210 Α΄), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. Γ2 του άρθρου 45 του Ν.3773/2009 (ΦΕΚ 120 Α΄) ή των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 του Ν.3708/2008 (ΦΕΚ 210 Α΄) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 38 του Ν.4115/2013 (ΦΕΚ 24 Α΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στην κεντρική υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά ή με συστημένη επιστολή. 
Υπενθυμίζεται η σχετική εγκύκλιος Φ.151/111884/Β6/12.8.2013 ΑΔΑ: ΒΛΩΗ9-1ΙΦ  που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr, στην ενότητα ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, υποενότητα ΑΘΛΗΤΕΣ, στο σημείο ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ).
ΟΙ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ
    Δ. Οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές πιστοποίησης, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, θα κληθούν να υποβάλουν το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό τους δελτίο από τις 9 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου 2013, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με το σχετικό Δελτίο Τύπου, της 26.8.2013. 

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Μετατάξεις εκπαιδευτικών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση για τις Μεταρρυθμιστικές δράσεις του Υπουργείου Παιδείας -Μετακινήσεις Καθηγητών
Μετά την έγκριση και την αποδοχή του συνόλου των μεταρρυθμιστικών δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μία από τις προαπαιτούμενες δράσεις -η μετακίνηση των πλεοναζόντων καθηγητών από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από την Δευτεροβάθμια σε Διοικητικές θέσεις της Εκπαίδευσης- ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία.
Συγκεκριμένα:
  • Για 6.041 πλεονάζουσες θέσεις, προκηρύχτηκαν 4.600 κενές θέσεις προς πλήρωση.
  • Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου ξεπέρασαν τις 5.750.
  • Οι θέσεις που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί με την υποβολή των αιτήσεων προτίμησής τους έφτασαν τις 3.495, όσες και τελικά είναι οι μετακινήσεις της ανακατανομής των εκπαιδευτικών.
  • Από αυτές οι 2.495 θα καλύψουν εκπαιδευτικές θέσεις εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης και στην πόλη που ήδη βρίσκονται.
Οι ειδικότητες που μετατάσσονται είναι Γυμναστές, Καθηγητές Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, ειδικότητες που διδάσκουν τα αντικείμενα που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.
Για το Δελτίο Τύπου και τον πλήρη κατάλογο αποτελεσμάτων πατήστε εδώ.

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο φέτος


Με το σταγονόμετρο θα γίνουν φέτος οι αποσπάσεις και δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν πάνω από 1.000 αιτήσεις. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος. Με το σταγονόμετρο θα γίνουν φέτος οι αποσπάσεις και δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν πάνω από 1.000 αιτήσεις. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

Ξεπέρασαν κατά πολύ τον αριθμό οι αιτήσεις καθηγητών για μετάταξη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο Παιδείας.
Συνολικά κατατέθηκαν 5.750 αιτήσεις εκπαιδευτικών για 4.600 θέσεις, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα σχετικά αποτελέσματα (υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο περιοχές). Η πολύπλοκη διαδικασία των μετατάξεων έχει καθυστερήσει σημαντικά και τις αποσπάσεις δασκάλων και καθηγητών, προκαλώντας αγωνία σε περίπου 12.000 εκπαιδευτικούς οι οποίοι έχουν καταθέσει αιτήσεις απόσπασης.
Ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος, πάντως, δηλώνει ότι η κινητικότητα των εκπαιδευτικών έχει ολοκληρωθεί και διαβεβαιώνει ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει και κανείς δεν πρόκειται να απολυθεί.
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε στο «Εθνος», εντός του Σεπτεμβρίου με ειδική ρύθμιση, η οποία θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο, θα κατοχυρωθούν οι οργανικές θέσεις όλων των «δασκάλων και καθηγητών στο σχολείο, ώστε να μπορούν να αφοσιωθούν στο έργο τους».
Οπως μάλιστα συμπλήρωσε ο ίδιος, με αυτό τον τρόπο θα δοθεί τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, τη σύγχυση και την αδιαφάνεια της οργανικής θέσης και όλων των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, που επί χρόνια δημιουργούσαν πλέγμα αβεβαιότητας.
Οι εκπαιδευτικοί πάντως συνεχίζουν να εκφράζουν φόβους για απολύσεις με αφορμή τη διαθεσιμότητα, αλλά ο υπουργός Παιδείας επιμένει ότι η διαθεσιμότητα των 2.100 εκπαιδευτικών του Ιουλίου από το σύνολο των 150.000 εργαζομένων δασκάλων και καθηγητών, οι μετατάξεις και οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών που πλεονάζουν σε κενές θέσεις και η επανατοποθέτηση των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα σε άλλον τομέα του Δημοσίου ολοκληρώνουν την ανακατανομή των εκπαιδευτικών.
Οσον αφορά τις αποσπάσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν με το… σταγονόμετρο και ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν πάνω από 1.000 αιτήσεις.
Προβλήματα
Η καθυστέρηση αυτή προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα, με δεδομένο ότι την 1η Σεπτεμβρίου οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι σύμφωνα με τον νόμο στις θέσεις τους αλλά στο μεταξύ δεν έχουν γίνει μια σειρά ακόμη υπηρεσιακών μεταβολών (τοποθετήσεις-προσλήψεις αναπληρωτών κ.τ.λ.).
Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι εάν οι οι αποσπάσεις δεν ανακοινωθούν έως την 1η Σεπτεμβρίου, χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν στους τόπους της οργανικής τους θέσης με ό,τι αυτό συνεπάγεται (έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής κ.τ.λ.).
Για τον λόγο αυτόν ζητούν από την πολιτική ηγεσία να διευκολυνθούν με κάθε τρόπο όσοι υπέβαλαν αίτηση για απόσπαση, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να μεταβούν στην οργανική τους θέση και ύστερα από λίγες μέρες να παρουσιαστούν στη νέα θέση όπου θα έχουν αποσπασθεί.

Συγκρότηση νέου ΔΣ ΔΟΕ


http://www.doe.gr/index.php?categoryid=18&p2_articleid=10148

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

Η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) Η προθεσμία υποβολής αίτησης ορίζεται από 28/8/2013 μέχρι και 3/9/2013


ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας κατάρτισης
του πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης (ΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), τα Τμήματα Ένταξης, την Παράλληλη Στήριξη, τη Διδασκαλία στο Σπίτι και τα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ), διδακτικού έτους 2013-2014, κ α λ ε ί τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιθυμούν την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι σε ΣΜΕΑΕ, Τμήματα Ένταξης, Παράλληλη Στήριξη, Διδασκαλία στο Σπίτι και ΚΕΔΔΥ και έχουν τα τυπικά προσόντα που προσδιορίζονται από τις διατάξεις που ακολουθούν και αναλυτικότερα αναφέρονται στο Δεύτερο Μέρος «ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ» της παρούσης, να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων ΕΑΕ για το διδακτικό έτος 2013-2014.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:
1. Έλληνες πολίτες*.
2. Βορειοηπειρώτες και ομογενείς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο (Ν.Δ. 3832/1958) και την Αίγυπτο.
3. Πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ν. 2431/1996).
* Σημειώνεται ότι για τους υπηκόους χωρών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που
απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί
 τουλάχιστον ένα (1) έτος από την απόκτησή της, κατά την τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων με την παρούσα εγκύκλιο.
Η προθεσμία υποβολής αίτησης ορίζεται από 28/8/2013 μέχρι και 3/9/2013.

Η εγκύκλιος για τους αναπληρωτές του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. για τις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ.


Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στα πλαίσια της κατάρτισης πινάκων αναπληρωτών και ωρομισθίων των κλάδων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και αναπληρωτών του κλάδου ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλεί τους υποψηφίους των κλάδων αυτών να υποβάλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά .
Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι από τους κλάδους του Ε.Ε.Π. και ως αναπληρωτές από τον κλάδο Ε.Β.Π. για τη στελέχωση των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για μόνιμο διορισμό σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ., όπως περιγράφονται παρακάτω, καλούνται να υποβάλουν αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και μόνο, στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν. Τυχόν υποβολή αιτήσεων σε περισσότερες της μίας Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επισύρει τη διαγραφή τους από όλους τους πίνακες.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίζεται από28/08/2013 μέχρι 03 /09 /2013.

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Την Πέμπτη οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ λόγω μετατάξεων εκπαιδευτικών


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr

Την περασμένη Παρασκευή η Μηχανογράφηση του υπουργείου Παιδείας , οι υπάλληλοι της οποίας εργάζονται πυρετωδώς για να εκδώσουν τις βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ, έλαβε εντολή από την πολιτική ηγεσία, να εκδώσει για σήμερα Δευτέρα  τις Μετατάξεις των εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
 Η έκτακτη αυτή εργασία θα καθυστερήσει για μια ή δύο ημέρες από την αρχική πρόβλεψη να ανακοινωθούν οι βάσεις στις 27 ή 28 Αυγούστου.
 Η πρόβλεψη που υπάρχει σήμερα είναι ότι καταβάλλεται προσπάθεια η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει μέχρι  την Πέμπτη 29 Αυγούστου.

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών ΠΕ:7.000 εκπαιδευτικοί σε… «αναμμένα κάρβουνα» του αιρετού ΚΥΣΠΕ Β.Παληγιάννη


Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ζουν με το άγχος, την αγωνία και την ανασφάλεια αφού σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι μετατάξεις, οι αποσπάσεις και οι προσλήψεις αναπληρωτών.

Με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου σήμερα θα ανακοινωθούν οι 5.000 περίπου μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μετατάξεις που θα έχουν επιπτώσεις στις υπηρεσιακές μεταβολές των ήδη υπηρετούντων έως σήμερα ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ταυτόχρονα, εντός της εβδομάδας, θα ξεκινήσει η διαδικασία των αποσπάσεων σε φορείς και γραφεία. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υποβλήθηκαν 1.936 αιτήσεις.
Οι παραπάνω αποσπάσεις θα είναι περιορισμένες, αν όχι ελάχιστες και θα πραγματοποιηθούν χωρίς μοριοδότηση και όχι με εισήγηση του ΚΥΣΠΕ.
Σ’ ότι αφορά τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ έχουν υποβληθεί 6.098 αιτήσεις. Έως σήμερα δεν έχει οριστεί ΚΥΣΠΕ για να εισηγηθεί τις παραπάνω αποσπάσεις.
Ελπίζουμε πως η πολιτική ηγεσία θα κατανοήσει το αίτημά μας για άμεση εξέταση των αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ώστε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να γνωρίζουν άπαντες πού θα παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας.
Επισημαίνουμε πως σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης δεν είναι δυνατόν η πολιτική ηγεσία να μην αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα ικανοποίησης των αποσπάσεων, όπου υπάρχουν λειτουργικά κενά, αφού φέτος δεν έγιναν μόνιμοι διορισμοί και επιπλέον συνταξιοδοτήθηκαν 1.900 περίπου εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η πολιτική ηγεσία κατανοώντας πως οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος θα πρέπει να δώσει την εντολή ώστε εντός της εβδομάδας που διανύουμε το ΚΥΣΠΕ να προχωρήσει στην πραγματοποίηση αποσπάσεων με βάση τα λειτουργικά κενά για να μη ζήσουμε και φέτος τραγελαφικές καταστάσεις, να προσλαμβάνονται αναπληρωτές σε περιοχές που δεν θα έχουν ικανοποιηθεί αιτήσεις συναδέλφων με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μη διάλυση των οικογενειών των εκπαιδευτικών, να στηρίξουμε τον εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό μας σύστημα, για να ελπίζουμε σ’ ένα καλύτερο αύριο της χώρας μας.
Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός ΚΥΣΠΕ

Ποιοι μπαίνουν στην κινητικότητα


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και των υπουργών που εμπλέκονται στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας συνεδριάζει στις 11 το πρωί στο Μαξίμου το κυβερνητικό όργανο μεταρρύθμισης.
Στην σύσκεψη αναμένεται να κλειδώσει η λίστα με τα ονόματα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων των υπουργείων που θα ενταχθούν στην κινητικότητα. Ηδη, από τον Ιούλιο έχουν ενταθεί στο πρόγραμμα 4.401 άτομα. Πρόκειται για 2.114 εκπαιδευτικούς, 2.234 σχολικούς φύλακες και 53 υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο σύνολο των υπουργείων για την καταγραφή των αναγκών και στη συνέχεια την κάλυψη των θέσεων από τους δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 
Στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δημιουργία ενός δημοσίου πιο ευέλικτου και περισσότερο φιλικού προς τον πολίτη.
Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής σημειώνει: «Η κάλυψη, ενδεχόμενων κενών, όπως για παράδειγμα στον τομέα της Καθαριότητας, θα μπορούσε να καταστεί δυνατή εκ των ενόντων μέσα από το θεσμό της κινητικότητας. Σε κάθε περίπτωση, πάντα, θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσα και ποια θα είναι τα κενά που θα προκύψουν ως συνέπεια της επίσπευσης των διαδικασιών».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε πρόσφατα η κινητικότητα των 1.862 υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ, το Νοέμβριο του 2012. Μια επιτυχία που συνδέεται με το γεγονός ότι στην επανατοποθέτησή τους οι υπάλληλοι ενίσχυσαν κρίσιμες υπηρεσίες για το Δημόσιο και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό 36% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστική), 22% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης (καταστήματα κράτησης, δικαστήρια), 20% σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.), 16% σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας (νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), καθώς επίσης και στα ΚΕΠ και τις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας. 
Η αξιολόγηση - μοριοδότηση του προσωπικού που θα γίνει σύμφωνα με τις εγκυκλίους που έχει δώσει στην δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης αφορά μόνο σε όσους προέρχονται από υπουργεία και φορείς στους οποίους έχουν προκύψει πλεονάζουσες θέσεις μετά την αξιολόγηση των δομών τους και όχι στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.
Ωστόσο, ο Γιάννης Μιχελάκης αφήνοντας έμμεσες αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει με νόημα ότι θα αποτύχουν όσοι μιλούν για θερμό φθινόπωρο. «Είναι βέβαια προφανές πως κάποιοι επιδιώκουν ένα θερμό φθινόπωρο. Δεν είναι, άλλωστε, ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά. Το ίδιο έκαναν και πέρσι τέτοιο καιρό, το ίδιο και στις αρχές του χρόνου, το ίδιο και μόλις πρόσφατα όταν μιλούσαν για εξεγερτικές κινητοποιήσεις και καλούσαν τον κόσμο να ανατρέψει την κυβέρνηση. Οπως δεν τα κατάφεραν τότε, έτσι δεν θα τα καταφέρουν και τώρα. Διότι ο κόσμος -που ναι είναι σε δύσκολη θέση, ναι υφίσταται αιματηρές θυσίες- δεν μπορεί να επενδύσει στο χάος που υπόσχονται οι εκφραστές της στείρας αντίδρασης. Η Ελλάδα σε ένα διεθνές περιβάλλον αστάθειας και αναταραχής είναι παράγοντας σταθερότητας. Και αυτό δεν μπορεί να το ανατρέψει κανένας δημαγωγός. Είναι πλεονέκτημα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και όχι να τινάξουμε στον αέρα».

5000 υπάλληλοι ΟΤΑ εκτός δημοσίου το Δεκέμβριο


Σήμερα κρίνεται η τύχη 4.900 υπαλλήλων από υπουργεία και φορείς του Δημοσίου που μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη θα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Πριν λήξει όμως ο πρώτος γύρος φαίνεται ότι ξεκινάει ο επόμενος που φαίνεται ότι θα αρχίσει με τους δημοτικούς υπαλλήλους.
5.000 άτομα μπαίνουν στο στόχαστρο και όλα δείχνουν ότι είναι υπάλληλοι που υπηρετούν σε φορείς και δημοτικές επιχειρήσεις που θα συγχωνευτούν ή θα κλείσουν.
Το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης που συνεδριάζει σήμερα υπό την προεδρία Σαμαρά, παρουσία του Ε. Βενιζέλου, θα πάρει τις αποφάσεις για το ποιοι και το που σε ό,τι αφορά σε 4.899 υπαλλήλους που μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη θα πρέπει να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι τα τέλη του έτους θα έχουν προστεθεί στη λίστα άλλοι 2.000 υπάλληλοι που θα απολυθούν, ενώ άλλοι 11.000 θα ακολουθήσουν μέσα στο 2014.
Σε ό,τι αφορά στο κύμα διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου φαίνεται ότι διοικητικοί υπάλληλοι, καθαρίστριες, φύλακες, οδηγοί και τεχνικό προσωπικό θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή.
Θα προέρχονται:
1.835 από το υπουργείο Υγείας
1.500 από το υπουργείο Παιδείας
758 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
618 από το υπουργείο Εργασίας
485 από το υπουργείο Οικονομικών
410 από το υπουργείο Άμυνας
250 από το υπουργείο Πολιτισμού
138 από το υπουργείο Τουρισμού
131 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
100 από το υπουργείο Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας
48 από το υπουργείο Ναυτιλίας
38 από το υπουργείο Δικαιοσύνης
10 από το υπουργείο Εξωτερικών
20 από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης
Στο αμέσως επόμενο κύμα διαθεσιμότητας πρώτοι στο στόχαστρο μπαίνουν οι υπάλληλοι των ΟΤΑ. 5.000 υπολογίζεται ότι θα μπουν σε διαθεσιμότητα.
Οι καταργήσεις δομών, επιχειρήσεων και φορέων θα φέρει εκτός δημοσίου χιλιάδες υπαλλήλου.
Από αυτούς στην πρώτη γραμμή θα είναι εκείνοι που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ σε δημοτικές επιχειρήσεις και μετακινήθηκαν στις κεντρικές υπηρεσίες των Δήμων.
Τυχόν κενά που θα καταγραφούν θα πληρωθούν από τους διαθέσιμους υπαλλήλους μέσω διαδημοτικής κινητικότητας.
Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών των ΟΤΑ και θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού.


 

Παιδικοί σταθμοί: ανακοινώθηκαν τα ονόματα των παιδιών


Εκτός των σταθμών αναμένεται να μείνουν πάνω από 20.000 παιδιά, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων κονδυλίων.
Οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 98.000, Ωστόσο, τα 150 εκ. ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί και προέρχονται από κοινοτικά κονδύλια επαρκούν μόνο για την κάλυψη 60.000 ως 70.000 παιδιών.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα ονόματα στην ιστοσελίδα eetaa.gr

Αποδείξεις: τέλος η χαρτούρα....μόνο λίγες και καλές.


Όλα αναμένεται να κριθούν εντός της εβδομάδας οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε ένα σχέδιο όπου οι πολίτες θα παίρνουν μπόνους για τη συλλογή αποδείξεων από συγκεκριμένες ομάδες επαγγελματιών που θεωρείται ότι φοροδιαφεύγουν.
Οι αποδείξεις από γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ που έχουν μπει στη μαύρη λίστα της φοροδιαφυγής κατ' επανάληψη μελετάται να εξασφαλίζει στους πολίτες που καταθέτουν ανάλογη απόδειξη για παροχή υπηρεσιών από επιστροφή του ΦΠΑ στο σύνολό του, έως και αύξηση του αφορολόγητου ορίου.
Με το νέο μοντέλο εγκαταλείπεται η λογική της συλλογής αποδείξεων από όλες τις συναλλαγές όπως ισχύει σήμερα, και οι φορολογούμενοι δεν θα είναι πλέον αναγκασμένοι να συλλέγουν, για παράδειγμα, αποδείξεις από σούπερ μάρκετ ή αλυσίδες καταστημάτων που κατά κανόνα εκδίδουν αποδείξεις.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΝΣΗΣ ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΙΣ 2-9-2013


Σχετικά με την ανάληψη υπηρεσίας των εκπαιδευτικών της Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων , σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
  1. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουνοργανικά στη Δ/νση Π.Ε. Ιωαννίνωνθα πρέπει στις 2-9-2013 να παρουσιαστούν στο σχολείο της οργανικής τους θέσης και να αναλάβουν υπηρεσία. 
  2. Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στηδιάθεση του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, θα πρέπει στις 2-9-2013, να παρουσιαστούν στο Γραφείο της Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων και να αναλάβουν υπηρεσία.
  3. Οι Δ/ντες/ντριες και Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων να χρησιμοποιήσουν τοεπισυναπτόμενο έντυπο αναφοράς ανάληψης υπηρεσίας.
  4. Εν συνεχεία οι Δ/ντες/ντριες και Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων αφού κρατήσουν αντίγραφα, να αποστείλουν στη Δ/νση Π.Ε. Ιωαννίνων (ταχυδρομικώς) τις πρωτότυπες αναλήψεις υπηρεσίας, συνοδευόμενες από σχετικό διαβιβαστικό, στο οποίο να φαίνεται το ονοματεπώνυμο του εκπαιδευτικού  και η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας.
  5. Σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού παρακαλούνται οι Δ/ντες/ντριες και Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων να μας ενημερώσουν με σχετικό έγγραφοτην ίδια ημέρα 2-9-2013, στο fax2651024846.