Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες


Χριστουγεννιάτικες χιονόμπαλες
Έχω φτάσει τα 37 μου και ακόμα χαζεύω όποια χιονόμπαλα περάσει από το χέρι μου. Την αναποδογυρίζω και όπως πέφτει το χιόνι μέσα στην χιονόμπαλα, εγώ ταξιδεύω για λίγο στον μικρόκοσμο της, σ αυτόν που είναι φτιαγμένος στο εσωτερικό της, Οι χιονόμπαλες είναι πολύ εύκολες στο να κατασκευαστούν και στο σπίτι και αποτελούν κύριο κομμάτι της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης!
Πάμε να τις φτιάξουμε;
Θα χρειαστείτε :
-Βαζάκια που έχουν ξεμείνει από μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, μαγιονέζα κ.τ.λ.
-Φελιζόλ
-Χρυσόσκονη
-Μερικά μικρά Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά (δεντράκια, χιονάνθρωπους, Αι Βασίληδες κ.τ.λ.)
-Νερό
-Θερμόκολλα
snow1
Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα βαζάκια. Εάν τα καπάκια τους έχουν επάνω γράμματα ή χρώματα που δεν σας αρέσουν, μπορείτε να τα βάψετε με κάποιο ακρυλικό χρώμα της αρεσκείας σας.
Αφού στεγνώσουν τα καπάκια, κολλάτε με την θερμόκολλα στην εσωτερική πλευρά του καπακιού το ή τα διακοσμητικά σας. Αφήνετε να στεγνώσει καλά η κόλλα.
Τρίβετε στον τρίφτη το φελιζόλ, έτσι ώστε τα κομματάκια που θα είναι μέσα στην χιονόμπαλα οι νιφάδες του χιονιού να μην είναι πολύ μεγάλα για να μην είναι βαριά και πέφτουν κατευθείαν με το που αναποδογυρίσετε την χιονόμπαλα.
Γεμίζετε το βάζο με νερό (μην το ξεχειλίσετε), προσθέτετε φελιζόλ και χρυσόσκονη κατά βούληση.
Πριν κλείσετε το βάζο, βάζετε μια καλή στρώση κόλλας στο καπάκι και κυρίως στα τοιχώματα του έτσι ώστε να κλείσει καλά και να μην έχετε διαρροές από την χιονόμπαλα. Αφήνετε να στεγνώσει η κόλλα και η χιονόμπαλα σας είναι έτοιμη!
Δείτε μερικά παραδέιγματα:
do-it-yourself-snow-globes-ss
513a5-groupportrait
Homemade-Snowglobes
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου