Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Παρατείνεται το αδιέξοδο στον ΕΟΠΥΥ

Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισαν, το μεσημέρι της Τετάρτης (04/12), οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη, καλούν τον υπουργό Υγείας «να εγκαταλείψει την εμμονή για ανθρωποθυσίες» και ζητούν την έναρξη αξιόπιστου διαλόγου.

«Είχαμε την ελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς, στο τραπέζι της διαμεσολάβησης θα υπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης -''βλέπε απορρύθμισης''- που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Ποιον κοροϊδεύουν τελικά;» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ.

Και προσθέτει: «Ας παρουσιάσουν ξεκάθαρα στους Έλληνες ασφαλισμένους την περίφημη μεταρρύθμιση. Τι θα κοστίσει, τι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, θα λειτουργήσουν εργαστήρια και μηχανήματα που έχουν πληρώσει με το υψηλότατο ασφάλιστρό τους διαχρονικά; Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Και επιτέλους ποια η κοινωνική αναφορά και κοστολόγηση στο σχέδιό του; Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να δείξει καλή διαγωγή στην τρόικα συμπληρώνοντας τον αριθμό των απολύσεων».

Η ανακοίνωση δε καταλήγει: «Είναι θλιβερή η εικόνα και προκλητική για όλους μας οι μεταλλάξεις του υπουργού, οι αντιφάσεις σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει την επιταγή προς τους δανειστές».

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή είπε, μεταξύ άλλων: «Μα βεβαίως δεν πρόκειται να κλείσουμε τον ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να κλείσει. Ο ΕΟΠΥΥ είναι ο εθνικός μας ασφαλιστικός οργανισμός. Απλώς δεν θα έχει παροχές υγείας. Θα είναι μόνο ασφαλιστικός οργανισμός, δηλαδή θα παρέχει υπηρεσίας υγείας στους ασφαλισμένους του αγοράζοντας αυτές είτε από τη δημόσια δομή είτε από τους ιδιώτες».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου