Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μας ξαγρυπνάει η δουλειά

Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να «αφήνουμε τη δουλειά στο γραφείο»; Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει πως σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις ενήλικες δυσκολεύονται να αποκοιμηθούν εξαιτίας της δουλειάς τους – και όταν τα καταφέρουν, την βλέπουν στα όνειρά τους!

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 3.000 Βρετανούς, ο ένας στους τρεις εκ των οποίων είπε ότι ονειρεύεται την δουλειά του τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα – με την Κυριακή να είναι η νύχτα με τα συχνότερα επαγγελματικά όνειρα.

Που οφείλεται σε αυτό; «Στην παρούσα κακή οικονομική συγκυρία», απάντησαν περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες.

«Ο επαρκής και κακής ποιότητας ύπνος σχετίζεται άμεσα με τις επαγγελματικές επιδόσεις και φυσικά με την ψυχοσωματική υγεία», δήλωσε στην εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» ο κ. Κρις Τέιτερσαλ, εκπρόσωπος της εταιρείας στρωμάτων Slumberland που πραγματοποίησε την δημοσκόπηση.

«Είναι ειρωνεία ότι το στρες της δουλειάς αποτελεί εμπόδιο σε κάτι τόσο απαραίτητο στους εργαζόμενους».

Ο ένας στους πέντε ερωτηθέντες είπαν ότι αργούν να αποκοιμηθούν εξαιτίας συγκεκριμένων, δύσκολων πραγμάτων που πρέπει να κάνουν στη δουλειά, ενώ το 39% είπαν ότι κι αν ακόμα κοιμηθούν, ξυπνούν σε λίγες ώρες αγωνιώντας για την καριέρα τους.

Περισσότερο από το 33% εξάλλου είπαν ότι στριφογυρίζουν σε τέτοιο βαθμό, ώστε ενοχλούν το ταίρι τους.

Ποιος είναι ο τρόπος για να γλιτώσει κανείς από αυτόν τον εφιάλτη; Σύμφωνα με το 75% των ερωτηθέντων, να βρει την δουλειά των ονείρων του! Όπως είπαν, αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος για να κοιμούνται ήσυχα το βράδυ…

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου