Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ήλιος με... δόντια και διάλειμμα μέχρι το νέο κύμα κακοκαιρίας – Φεύγουν τα πλοία απ’ τα λιμάνια

Οι άνεμοι «πέφτουν» στα 7 μποφόρ, το κρύο παραμένει και σιγά σιγά οι βροχές θα εξασθενήσουν. Ο καιρός βελτιώνεται λίγο πριν το νέο κύμα κακοκαιρίας που μας επισκέπτεται το Σαββατοκύριακο!

Ήδη οι θυελλώδεις άνεμοι που σάρωσαν τη χώρα τις προηγούμενες δυο μέρες έχουν εξασθενήσει και πλέον κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου για τα νησιά του Αιγαίου. Ανοιχτά είναι και τα πορθμεία.
Με παγωνιά ξύπνησε η Θεσσαλονίκη και τη θερμοκρασία στους 2 βαθμούς Κελσίου. Ομαλά λειτουργεί το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν (Βόρας), 3-5 Πηγάδια στο όρος Βέρμιο, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στα Γρεβενά.

Στους 2 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία στην Κατερίνη και στον Πολύγυρο, ενώ το θερμόμετρο είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου στην Καστοριά, στους -4 βαθμούς Κελσίου στα Γρεβενά και -6 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βιτσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός με λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο τοπικές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όμως και εκεί τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο το πολύ εως 6 με 7 μποφόρ. Το πρωί θα σημειωθεί παγετός στη δυτική Μακεδονία, δηλαδή στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -3 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά δηλαδή στη Θεσσαλία, στην Ευρυτανία και στην Αττικοβοιωτία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 13 βαθμούς, στα δυτικά κεντρικά ηπειρωτικά, δηλαδή στο Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και τον Πύργο θα κυμανθεί απο 0 εως 16 βαθμούς και στα νησιά, δηλαδή στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 8 εως 18 βαθμούς.

Στην Αττική λίγα σύννεφα αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 4 με 6 μποφόρ αλλά στον Ευβοϊκό θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 2 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1εναν εως 13 βαθμούς κελσίου.

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας με μεγάλη διάρκεια από το Σάββατο

Ο βελτιωμένος καιρός της Πέμπτης με τις λιακάδες θα συνεχιστεί και την Παρασκευή. Ωστόσο νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε από το Σάββατο με συννεφιές από τα δυτικά. Βροχές, χιονονερο και χιονια θα πέσουν στις ορεινές και βόρειες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα μάλιστα θα κινηθούν από βορά προς νότο, οποτε δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονια ακομη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας. Μάλιστα το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει πολλές ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου