Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Αυτά για τα όνειρα τα ήξερες;

Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα όνειρα αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες μας κ άλλοι ότι μας βοηθούν να...
 διαμορφώνουμε τις αναμνήσεις μας.

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν έχει αποδείξει την πραγματική λειτουργία και το σκοπό ενός ονείρου. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα όνειρα είναι πολύ πολύ παράξενα...
 
1. Τα περισσότερα όνειρα δεν είναι ευχάριστα
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Yeshiva της Νέας Υόρκης έδειξε πως οι εμπειρία του ονείρου είναι κατά βάση αρνητικά φορτισμένη. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι βλέπουμε συχνότερα τρομακτικές σκηνές στα όνειρά μας ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι να επιβιώσουμε όταν αντιμετωπίσουμε κινδύνους στην πραγματική ζωή.
 
2. Τα όνειρα μπορεί να αποτελούν ένδειξη κακής υγείας
Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης δείχνει ότι οι εφιάλτες πολλές φορές σχετίζονται με την καρδιοπάθεια και την ημικρανία. Επίσης, μια λοίμωξη αυξάνει τη διάρκεια του ύπνου χαμηλών κυμάτων κι έτσι τα όνειρα ξεκινούν αργότερα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τα ζούμε πιο έντονα και να βιώνουμε παραισθήσεις.
 
3. Ο νυχτερινός οργασμός δε συμβαίνει μόνο στους άνδρες
Η λεγόμενη ονείρωξη είναι πιο εύκολο να αποδειχθεί στους άνδρες, όμως μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε φοιτητές έδειξε ότι το 37% των γυναικών έχει καταφέρει να αγγίξει την κορύφωση κατά τη διάρκεια του ύπνου.
 
4. Τα όνειρα μας παραλύουν προσωρινά
Κατά τη φάση του ύπνου REM, οι μύες του σώματος παραλύουν. Αυτό είναι καλό, καθώς αποτρέπει το σώμα τα κινείται σπασμωδικά. Έρευνες δείχνουν ότι δύο ισχυρά συστήματα του εγκεφάλου συνεργάζονται ώστε να επιφέρουν την παράλυση όταν κοιμόμαστε.
 
5. Όλοι οι άνθρωποι βλέπουν όνειρα, κάθε βράδυ
Μπορεί να μην τα θυμόμαστε πάντα, αλλά οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως όλοι μας βλέπουμε όνειρα κάθε φορά που κοιμόμαστε. Η μόνη εξαίρεση είναι τα άτομα που έχουν υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου