Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ιδού τα αποτελέσματα των οικονομικών μέτρων…. Τα Γιάννινα πνίγονται από τον καπνό και την αιθαλομίχλη!

Δεν έχει προηγούμενο η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη των Ιωαννίνων από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής.
Μία πόλη όπου το κέντρο της πνίγεται στην κυριολεξία από τον καπνό, καθώς έχουν ανάψει χιλιάδες τζάκια και σόμπες προκειμένου να ζεστάνουν τα σπίτια, που πάγωσαν από την οικονομικά μέτρα και την τιμή του πετρελαίου.
Οι εικόνες είναι πρωτόγνωρες.... Η πλατεία και οι κεντρικοί δρόμοι, χωρίς υπερβολή, είναι τυλιγμένοι από καπνούς, η μυρωδιά του καμένου ξύλου έντονη, η ατμόσφαιρα αποπνιχτική.
Η ορατότητα ακόμη και στην οδό Δωδώνης, την πιο κεντρική και πολυσύχναστη της πόλης είναι περιορισμένη εξ αιτίας της αιθαλομίχλης.
Η άπνοια που επικρατεί από το πρωί της Παρασκευής έχει ως αποτέλεσμα το σύννεφο του καπνού να έχει καθίσει στην κυριολεξία πάνω από την πόλη και να δυσκολεύει ακόμη και την αναπνοή.
Η τιμή του πετρελαίου σε συνδυασμό με τα οικονομικά βάρη που καλούνται να πληρώσουν κάθε τρεις και λίγο τα νοικοκυριά, έκανε φέτος απαγορευτικό το άναμμα του καλοριφέρ. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που στράφηκαν στην φτηνότερη λύση του ξύλου προκειμένου να θερμάνουν τα σπίτια τους.
Το μνημόνιο αναβιώνει εικόνες από τη δεκαετία του πενήντα και του εξήντα... Με την διαφορά ότι τότε οι δομές των πόλεων ήταν διαφορετικές και η αιθαλομίχλη άγνωστη ή λιγότερο ενοχλητική.
Σήμερα η οικονομική κρίση στραγγαλίζει τους Έλληνες και οι λύσεις που υποχρεώνονται να βρουν κάνουν ακόμη χειρότερη την καθημερινότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου