Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ο καιρός από τις απογευματινές ώρες και μετά και από τα δυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 18 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα κατά τόπους σχεδόν θυελλώδεις. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στο Νότιο Ιόνιο ασθενείς.

Πιο αναλυτικά:
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά περιόδους ισχυρές, θα έχει η Αττική. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα παρουσιάσουν ύφεση. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά σε βόρειους ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται τοπικές βροχές με καταιγίδες στην Χαλκιδική και τις παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολική Μακεδονίας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα, αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι στη Θεσσαλία και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση τη νύχτα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπου ισχυρές. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Mέχρι και την Παρασκευή θα συνεχιστεί το άστατο σκηνικό του καιρού ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Πιο συγκεκριμένα , την Παρασκευή, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία., τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα νοτιοανατολικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου